Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvittighed - Uge 20 - Giv en hjælpende hånd

Bliv rig med god samvittighed - Uge 20 - Giv en hjælpende hånd

1.349 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
15 May 2011

Giv en hjælpende hånd

Alle der opnår succes, får normalt en ikke ubetydelig hjælp af andre undervejs. Der er en enkelte lov som knytter sig til ”Fair Play” der kræver at vi kvitterer, ved at hjælpe andre.

 

                      Vendepunktet i for eksempel min egen karriere kom da Andrew Carnegie rådede mig til at begynde at organisere ”Succesens videnskab” som var en afgrænset kundskabs filosofi, og han gav mig derefter aktiv hjælp og støtte med at gøre dette. Jeg håber at jeg ved at give det videre som jeg har erhvervet mig gennem et langt livs forskning, at jeg kan betaler den gæld tilbage, som jeg pådrog mig da Carnegie hjalp mig for så mange år siden.

 

                      Det er et faktum at en af de sikreste måder at opnå personlig succes i livet, er ved at hjælpe andre med at få succes. Og næsten alle kan bidrage til dem der er mindre heldige. Den virkelig velstående person er den som kan give af sig selv, af sin tid og energi, til fordel for andre. Når han gør dette beriger han, ikke bare den han hjælper men også sig selv, helt umådeligt.

 

                      En af de rigeste oplevelser du overhovedet kan have, er at kunne pege på nogen som har succes og sige ”Jeg bidrog til at denne person opnåede succes”

 

                      Dine anstrengelser på vegne af nogen som ikke har været helt så heldige, vil ikke bare hjælpe ham, men også tilføre noget af uvurderlig værdi til din egen sjæl – uanset om om han er taknemmelig for den eller indstillet på at tager imod din hjælp.

 

                      Det er et underligt faktum at menneske naturen søger kamp, enten på egne eller andres vegne. Jeg kan huske hvordan jeg, i en betydelig yngre alder, endelig klarede at slippe af med hele min gæld. Jeg var fri for alle forpligtigelser. Jeg var glad ”troede jeg” Men som månederne gik, meldte uroen sig. Det tog mig en del tid, at indse hvad der var i vejen. Det var glæden ved kampen jeg savnede.

 

                      Dette betød ikke at jeg måtte formøble hele min formue og begynde forfra igen. Jeg fandt ud af at jeg kunne opnå lige så stor glæde, ved at hjælpe andre med at udkæmpe deres slag. Blot ved at påtage mig noget af deres ansvar, ved at gøre vejen til succes lidt lettere for dem.

 

                      Tænk hvor anderledes verden ville blive hvis hver enkelt af os påtog os at hjælpe et andet menneske gennem livet. Og til gengæld ville vi selv få hjælp.    

   

                      At hjælpe andre er et fornuftigt forretnings princip. John Wanamaker, butikskongen i Philadelphia, sagde engang at den mest lønsomme vane var at:

 

 ”Yde sublim service i situationer, hvor det ikke er forventet”

 

                      Måske nogle konkrete eksempler kan hjælpe dig til at finde ud af hvordan du kan hjælpe andre:

 

                      Det er en købmand i en by ude østpå, som har opbygget en vellykket forretning takket være en helt enkelt proces. Ekspedienterne i hans butik, kontrollerede med korte mellemrum parkometrene på pladsen ved forretningen, hver gang et udløbet parkometer blev opdaget, lagde ekspedienten penge i automaten, samtidig satte han en seddel i bilistens vindue. Hvor det stod skrevet, at købmanden med glæde havde sparet kunden for en parkerings bøde. Mange bilister kom ind til købmanden og takkede ham – hvorefter de fleste handlede i butikken.

 

                      Ejeren af en stor herre tøjs forretning i Boston stak altid et lille kort i lommen på alle de sæt tøj som butikken solgte. På kortet blev kunderne gjort opmærksomme på at hvis de var tilfredse med tøjet, kunne de komme forbi forretningen efter 6 måneder og bytte kortet til et slips. Naturligvis kommer kunderne altid tilbage og var glade for tøjet – og det giver gode muligheder for mere salg.

 

                      Et andet eksempel er Butler Stork som var så generøs at han gav af sig selv til de andre fanger i statsfængslet i Ohio. Dette betød at han blev løsladt før tid og sparede sig selv for mere end 20 års fængsel. Stork organiserede en korrespondance skole, dette indebar at de 1000 indsatte kunne tage forskellige kurser. Han fik arrangeret det således at hverken staten eller de indsatte måtte betale noget. Til og med fik han The International Correspondence School til at give dem bøger gratis. Oplægget vakte så stor opmærksomhed at Stork blev løsladt som belønning.

 

                      Aktiver din egen hjerne, vurder dine evner og energi og beslut hvem trænger til din hjælp? Hvordan kan du hjælpe dem, det koster ikke penge. Alt hvad der skal til, er lidt opfindsomhed og et stærkt ønske om virkelig at ville hjælpe.

 

                      At hjælpe andre til at løse deres problemer, hjælper dig også til at løse dine egne. 

 

Dansk fortolkning

Flemming Hebsgaard

One2move – Biludlejning

www.one2move.com

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op