Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvittighed - Uge 19 - Hvordan en mand blev forfremmet

Bliv rig med god samvittighed - Uge 19 - Hvordan en mand blev forfremmet

1.644 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
08 May 2011

Hvordan en mand blev forfremmet

 

Carol Downes sagde sin stilling op som bankassistent. For at arbejde hos W.C.Durant, der for nyligt havde etableret en bilfabrik, der senere blev til General Motors. Efter et halvt år i dette job, bestemte Downes sig for at finde ud af hvilke chancer han havde for at blive forfremmet.

Han henvendte sig til Durant med et spørgeskema hvor han spurgte om hvordan Dowens kunne forbedre sit arbejde for selskabet, hvad Durant så som de største fejl ved Downes og ligeledes hvad han havde af fortrin, der kunne bruges i selskabet interesse og til sidst:

 

”Hvilken højere stilling end min nuværende er jeg kvalificeret til at udfylde?”

 

                      Durant morede sig over den utilslørede frækhed som Downes spørgeskema var en demonstration på. Han sendte den tilbage og svarede kun på det sidste spørgsmål ”Du er hermed udnævnt til at føre tilsyn med installationen af maskiner og udstyr i vores nye montage fabrik” Denne opgave blev givet til Downes helt uden løfter om hverken forfremmelse eller fremtidige lønstigninger.

 

                       Durant gav også Downes en række tegninger som viste hvor og hvordan maskinerne skulle installeres, herefter sagde han ”Her er de instrukser du skal følge. Lad os nu se hvad du klare at få ud af dette”

 

                      Downes tog i mod tegningerne og opdagede hurtigt at, uden ingeniøruddannelse kunne han ikke en gang læse dem. Det var der han viste sine sande kvaliteter som leder. For i stedet for at indrømme at han havde sigtet for højt, tog han straks af sted for at finde den rette mand til jobbet. Denne måde at tænke og handle på er de vigtigste punkter i naturlig ledelse.

 

                      Under ledelse af Downes selv, hyrede han et, ingeniør firma til at forestå overvågningen af installationen på fabrikken. Herefter betalte han deres honorar ud af sin egen løn. Da han gik til Durants kontor for at rapportere et jobbet var gjort – en uge før tidsplanen – passerede han en række direktør kontorer. Et af dem gav ham et mindre chok. På døren stod der:

 

CAROL DOWNES, ADMINISTRERENDE DIREKTØR

 

Durant fortalte at han var forfremmet til den stilling, med nok nuller på lønchecken til at det var lukrativt.

 

                      ”Da jeg gav dig de tegninger, vidste jeg godt at du ikke kunne læse dem” sagde Durant. ”Men jeg ville finde ud af hvordan du taklede denne situation” At du var resursestærk nok til at finde nogen til at gøre arbejdet, afslørede et stort leder talent. Hvis du derimod var kommet tilbage med en undskyldning i stedet for at have udført jobbet, ja så havde jeg fyret dig”

 

                      Downes blev senere mangemillionær. Da jeg sidst så ham, havde han ”pensioneret” sig selv, men arbejde stadig som rådgiver for Suthern Governors Association som en dollar om året mand, fortsat i fuld sving. Dette gør han fordi han syndes at det er morsomt at udføre jobbet.   

 

Dansk fortolkning

 

Flemming Hebsgaard

One2move - Biludlejning

www.one2move.com

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op