Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvittighed - Uge18 - Således bliver du forfremmet

Bliv rig med god samvittighed - Uge18 - Således bliver du forfremmet

1.511 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
02 May 2011

Således bliver du forfremmet

 Du tror formodentlig at du befinder dig i en trædemølle. Det er længe siden at du har fået løn forhøjelse eller en forfremmelse. Hvad kan du gøre ved det? Til at begynde med kan vi starte med at se det fra chefens side af skrivebordet.

                       Den menneskelige natur er den samme hvad enten man er ansat arbejdstager eller selvstændig arbejdsgiver. De samme ting som motiverer dig, motivere også din chef. Han vil også lykkedes, udvide virksomheden og tjene flere penge. For ellers ville han have brugt sin tid på at spillet golf, i stedet for at risikere sine sparepenge og bruge al sin energi på virksomheden.

                      Din arbejdsgiver vil forfremme dig og give dig lønstigninger – hvis du samtidig sørger for at det kan betale sig for ham. Hvis du hjælper ham til at nå hans mål, vil han automatisk hjælpe dig til at nå dine. Og hvis han ikke gør dette, ja så er han ikke den rette person at arbejde for.

                       Den sikreste vej til succes er at yde højere og bedre service end der forventes af dig. Hvorimod hvis du kun er indstillet på lige akkurat at opfylde dit daglige mindstemål, kun lige at gør det du bliver bedt om og ikke viser nogen interesse for hvordan det går for firmaet – så har du heller ingen ret til hverken at forlange eller forvente forfremmelse og løn stigninger.

                       Det er måske på tide at du river dig selv ud af din drømmeverdenen og igangsætter en bevidst kampagne, der skal føre dig ud af trædemøllen og frem mod succes. Begynd med at indstille din tanke kraft på at chefen ikke kommer til at forfremme dig på eget initativ – du skal simpelthen forfremme dig selv.

                       Begynd med at gribe enhver anledning til at demonstrere dine evner til at udfylde en højere stilling. I stedet for at undlade at tage ansvar, så skal du gøre alt hvad der står i din magt for at påtage dig ansvar. Når andre skubber opgaverne fra sig, så skal det være dig der tager beslutningerne. Det tydeligste tegn på ledelse er viljen til at tage beslutninger og akseaptere det fulde ansvar for dem.

                       Bestem dig for hvilken stilling du vil have, og begynd med det samme at træne dig op til den. Benyt dig af firmaets egne trænings programmer eller begynd at tage voksen undervisning i din fritid. Dette tilbydes for det meste i nærheden af hvor du bor, og er formodentlig gratis eller kan for en ganske lille investering erhverves. Du kan også direkte oplyse din chef om at du ønsker dig at lære hvorledes du kan opfylde kravene til dette job og at du vil sætte stor pris på hjælp.

                      Først og fremmest må du have chefens synspunkt klart for dig. Husk at hvis dine anstrengelser bærer frugt, vil du sandsynligvis selv blive chef en dag. Vær lige så interesseret i firmaet som chefen er. Forsøg at se fabrikken, kontoret eller forretningen med chefens øjne.

                      Når du tillægger dig en sådan holdning, betinger du dit sind til at få en chefs synspunkter. Du vil mærke at du tænker på hvorledes at produktionen kan øges, hvordan omkostningerne kan sænkes, salget øges og hvordan at der skabes større fortjeneste. Du kommer til at boble over af ideer der vil hjælpe dig med at nå disse mål.

 

Lad din entusiasme og fantasi få frit spillerum. Vær ikke bange for en ide fordi den er ny og dristig. Og lad ikke mennesker der tænker negativt hindre dig i din fremgang med nedgørende argumenter som ”Det er aldrig forsøgt før” Dette argument skal give dig endnu større grund til at forsøge det.

 

                      Begynd med det job du har nu. Kan det udføres hurtigere, bedre, mere effektivt, billigere? Hvilke arbejdsgange kan slås sammen eller helt elimineres? Hvilke forandringer kan føre til et mere overlegent produkt og med lavere produktions omkostninger?

 

                      Næsten alle firmaer praktisere i dag et system der opfordre de ansatte i firmaet, til at udnytte den hjerne kapacitet de er i besiddelse af. Gennem et sådant system kan du fremlægge dine ideer for chefen. Hvis dit firma ikke har et sådant system, kan et enkelt notat gøre nytte. 

                      Men husk at dine fremstød for at blive forfremmet skal være seriøse. Ingen er så tåbelige som smisker og øjn-tjenere. Du kan teste dig selv på dette punkt. Hvis du ærlig og oprigtig forsøger at hjælpe firmaet, vil du få en stærk følelse af personlig tilfredsstillelse, og der uanset om du får en umillibar anerkendelse fra din chef eller ej.

 

                      Du skal altid være sikker på at dine ideer er positive. Du kan ikke bevæge dig frem mod succesen ved at skubbe andre væk. Hvis din ide består i at klage over eller kritisere dine kollegaer, så kan du godt glemme det. Dine ideer bør være af den slags som kan skabe nye job, og højere indtægt til firmaet. Husk også at ingen ide er værd at bemærke hvis den ikke bliver fulgt op af en handlingsplan. Hvis du mener at en ide er brugbar, bør du øjeblikkeligt gøre noget ved den. Hvis du er i stand til det så afprøv den selv, hvis ikke så forelæg den for en person der kan. Men lad den aldrig dø uafprøvet.

 

                      Uden handling bliver en ide aldrig født. Og intet er mere tragisk end at en god ide der dør, allerede før den fødes…….                       

Dansk fortolkning

 

Flemming Hebsgaard

One2move - Biludlejning   

www.one2move.com

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op