Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvittighed - Uge 17 - Få det job du vil have

Bliv rig med god samvittighed - Uge 17 - Få det job du vil have

1.737 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
25 April 2011

Få det job du vil have

 

Den service du yder i dit daglige arbejde, er en vane som du må forsøge at markedsføre så godt som muligt. Læg nøje mærke til at jeg ikke skriver ”til højest mulig pris” Det bedste job du får tilbudt, vil ikke altid være det hvor du bliver tilbudt højest løn. Andre job kan byde på store muligheder, forfremmelser, flere chancer for at lære, nye erfaringer og forberede dig til en højere stilling.

                      Du bør altid vælge et nyt job ud fra et lang sigtede synspunkt. Led mere efter muligheder for forfremmelse end udsigten til hurtig profit. Følgende historie er et eksempel på hvordan en mands søgen efter muligheder, frem for at vente på at de banker på hans dør.

 

                      Da John Wesley Ashton var færdig med sit ingeniør studie på en af østkystens  højskoler, bestemte han sig for at markedsføre sine kundskaber på de samme måder, som en forretningsmand, der markedsføre sine produkter. Først fandt han ud af hvad form for stilling han ønskede sig og hvor meget han ville have i løn. Så satte han en annonce i så mange aviser som han havde råd til.

 

                      Annoncen lød således ”Til topledere i ingeniør virksomheder” Er du villig til at lade en nylig uddannet ingeniør vise hvad han kan være værd for dig, ved at lade ham arbejde for dig i en måned uden løn? Jeg kan tilbyde loyalitet, pålidelighed, tålmodighed, en god evne til at komme god ud af det med andre på en harmonisk måde, jeg er et kraftværk af entusiasme, har en behagelig personlighed, er punktlig og har en varig lidenskab for at lære mig mere, foruden gode karakterer fra mit ingeniør studium.

 

                      Annoncen førte til mere end 300 svar! En leder ved U.S. Steel skrev ”Mød mig i vores hovedkvarter i New York næste onsdag, og hvis du er så dygtig som du påstår, så kan du godt tage din kuffert med dig og være forberedt på at tage med mig ud til en af vores fabrikker”

 

                      Ashton`s måde at gribe sagen an på var så enestående at den måtte tiltrække sig opmærksomhed. Tilbudet om at arbejde en måned uden betaling, var en stor udfordring for fabriks ledelsen. Det viste at han var mere interesseret i at demonstrere hvad han kunne give, frem for hvad han håbede at få ud af jobbet. Og de personligheds træk han opremsede, var ikke bare pral, og dette håbede han at han kunne vise i løbet af den måned han tilbød at arbejde gratis.

 

                      Under samtalen med stål direktøren overrakte Ashton ham en nydelig udskrevet og læderindbundet oversigt, hvori han fortalte alt om sig selv – sin uddannelse, foreningsaktiviteter, hobbys, nyheds meldinger om sig selv fra universitets avisen samt personlige oplysninger. Han havde også medtaget et foto af sig selv og en liste over referencer. 

                      Ashton fik jobbet og behøvede ikke arbejde en måned uden betaling. De blev enig om at hans løn skulle fastsættes efter en fælles aftale i slutningen af den første måned, når han havde vist hvad han kunne. Og alligevel tog John Wesley Ashton et job til en lavere løn en han var blevet tilbudt af mange andre arbejdsgivere. Dette fordi han indså at han fik næsten ubegrænsede muligheder for forfremmelse i den virksomhed han valgte.

 

                     Denne beretning om hvorledes Ashton greb dette an bør stimulere din opfindsomhed, til når du skal søge arbejde inden for et hvilken som helst område. Brug fantasien, stil dig selv disse spørgsmål: Hvordan skal jeg fange arbejdsgiverens opmærksomhed? Hvordan kan jeg tilbyde at vise ham hvad jeg er værd?

 

                      Men pas på at du ikke overdriver salget af dig selv. Lov ikke mere en du kan holde. Overdrivelse er i bedste fald et usikkert fundament at bygge en karriere på. I stedet kan du lade din kommende arbejdsgiver blive behagelig overrasket, når han opdager at du giver ham endnu mere end du sagde at du ville. Dette kan med lethed skubbe dig endnu et trin op at stigen mod fremgang.

 

Dansk fortolkning

 

Flemming Hebsgaard

One2move Biludlejning

www.one2move.com

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op