Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvittighed - Uge 16 - Brug dit personlige initativ

Bliv rig med god samvittighed - Uge 16 - Brug dit personlige initativ

1.438 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
17 April 2011

Brug dit personlige initativ

 

Det er vanskelig at finde en menneskelig vane der er mere destruktiv end træghed – at udsætte ting til i morgen, der burde være gjort i sidste uge. Personlig initativ er den eneste kur mod træghed og nølen. Vellykkede mennesker er de der både tænker og handler på personlig initativ. Der er to former for handling, den hvor man engagere sig efter eget valg og så den hvor man kun gør noget når vi tvinges til det.

 

                       Det amerikanske folk lever i et land med overflod af privilegier og personlig frihed som er tilgængelig for både rige og fattige. Den vigtigste faktor i deres system er måske det private initativ.

                      Privilegiet privat initativ blev opfattet som så vigtigt at det er specielt garanteret alle borgere i De Forenede Staters grundlov. Og det er så værdifulgt at alle veldrevne virksomheder anerkender og belønner den enkelte medarbejder der anvender og bruger deres personlige initativ på at skabe forbedringer for virksomheden.

 

                      Da Andrew Carnegie var ung kontorist hos afdelingschefen i Pennsylvania Railroad Company i Pittsburgh, kom han en morgen på kontoret og opdagede at der var sket en alvorlig togulykke lige udenfor byen. Han forsøgte desperat at komme i telefonisk kontakt med afdelingschefen, men kunne ikke komme igennem.

 

                      I denne vanskelige situation gjorde han noget, som han vidste ville betyde  automatisk opsigelse, da selskabet havde meget strenge regler. Men han vidste at hvert minuts forsinkelse kostede selskabet utrolige summer og sendte derfor et telegram med instruktioner til konduktørerne. Telegrammet underskrev han med chefens navn.

 

                      Da afdelingschefen flere timer senere kom på kontoret, fandt han på sit skrivebord Carnegies opsigelse samt en forklaring på hvad han havde gjort. Dagen gik og ingenting skete. Dagen efter blev Carnegies opsigelse sendt tilbage til ham med disse ord skrevet med rødt blæk tværs over papiret: OPSIGELSE AFSLÅET.

 

                      Flere dage sener blev Carnegie kaldt ind til chefen, der sagde ”Unge mand, der findes to slags mennesker som aldrig kommer nogen vegne og aldrig bliver til noget her i livet. Det er de som ikke gør det de bliver bedt om, og de andre er de som ikke gør mere end de bliver bedt om” I dette tilfælde mente chefen at Carnige var mere værdifuld end selskabets regler.

 

                      For mange år siden var George Stefek fra Chicago indlagt på et veteran sygehus. Mens han lå der, fik han en ide, en enkel ide som hvem som helst kunne have kommet på. Men det vigtigste var at Stefek gjorde noget ved den med det samme, han blev udskrevet fra sygehuset. Denne ide skulle vise sig at blive meget lønsom for ham.

 

                      Det Stefek gjorde, var at finde anvendelse for de blanke stykker pap som vaskerierne brugte til at stive skjorterne af med når de var vasket. Stefek solgte reklameplads på pappet. Derved kunne han sælge papstykkerne til vaskerierne 30 % billigere og herved åbnede der sig nye muligheder for reklamefirmaerne til at nå en større kunde gruppe. George Stefek gjorde American Shirtbord Advertising Company til en blomstrende forretning.

 

                      Clarence Saunders fra Memphis i Tennessee så en lang kø af mennesker der stod og ventede på at forsyne sig selv, i det der dengang var en ny type restaurant, et cafeteria. Han satte fantasien i sving og udklækkede en plan om at tilpasse selvbetjenings tanken til dagligvareforretningerne.

 

                      Da han fremlagde ideen for sin arbejdsgiver, en lokal købmand, fik han at vide at han blev betalt for at indpakke og levere dagligvare, og at han ikke skulle spilde tiden med på tåbelige og umulige ideer. Saunders opsagde sit job og gennemførte sin plan under forretningsnavnet Piggly Wiggly Stores. Han tjente millioner på sin ide, der senere blev forløberen for vor dages supermarkeder.

 

                      Ved at give os absolut kontrol over måden vi tænker på, har skaberen uden tvivl ment at vi skulle bruge denne særlige rettighed gennem vores personlige initativ.

 

                      Det forslidte alibi til nølen ”Jeg har ikke haft tid” har sandsynligvis forudsagt flere fiaskoer end alle andre alibier til sammen. Folk som kommer nogen vegne og skaffer sig en position ”har altid tid”  til at handle efter eget initativ og i den retning som er nødvendig for at de skal have fremgang eller opnå personlige fordele. 

 

Dansk fortolkning

 

Flemming Hebsgaard

One2move Biludlejning

www.one2move.com

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op