Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Nina Maria Mørk fra mainplot Det er ikke dig, søde komma, det er mig …

Det er ikke dig, søde komma, det er mig …

2,242 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
02 December 2021

Åh, de fleste kender det. I hvert fald dem der synes, kommaer faktisk gør en forskel. Når de altså er sat rigtigt. Man sidder der og forsøger at regne ud, hvor kommaet skal sættes … og det virker ligesom ikke.

Det er her, Cecilia kommer ind i billedet. Kvinden der lærte mig at sætte kommaer. Jeg tænker på Cecilia stort set hver dag. Især i de situationer hvor det er umuligt at sætte et komma. Før i tiden ville jeg have sjusset mig frem og tænkt noget i retning af, at det da ikke er vigtigt. At det vil ingen lægge mærke til. Men det, jeg lærte af Cecilia, var, at det faktisk hverken er mig eller kommaet, der er problemet. Problemet er sætningen.

Hvad betyder det? Det betyder, at hvis du ikke kan regne ud, hvor du skal sætte et komma, så skal du lave din sætning om. Det eneste, der sker, er, at din tekst bliver meget bedre, og dit budskab går klarere igennem til din modtager.

Så næste gang du arbejder med en sætning og ikke kan regne ud, hvor kommaet skal sættes, så stop, delete, og start igen. Nemmere bliver det ikke. Brug ikke tid på at redde sætningen. Se besværet som en gave, der forbedrer din tekst.

God arbejdslyst

Nina

PS: Ønsker du konkret viden om kommaregler og kommanørderi, så virker denne side, som et godt sted at starte.

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Nina skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere