Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Brug video CV’er i salgsøjemed

2,597 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
11 May 2017

Video CV’er er et værktøj, der i stigende grad bliver brugt i rekrutteringsøjemed. Men faktisk kan du som selvstændig eller mindre virksomhed bruge nogle af de samme teknikker og elementer til at lave en god personlig salgsvideo.

Gennem vores erfaring med at udvikle video CV’er har vi identificeret en række fællesnævnere og tips, der også kan være rigtigt brugbare for selvstændige og start-ups i forbindelse med markedsføring og profilering. Det er selvfølgelig særligt relevant for dig, der skal sælge dig selv eller din virksomheds ydelser, men opbygningen af præsentationen kan også bruges i andre typer videoer.

Husk synopsis - fortæl hvad seeren kan forvente at få at vide 

Ligesom i et møde eller på bagsiden af en bog så vil vi alle gerne vide, hvad vi kan forvente – og om det er relevant. Sørg derfor at

  • Gøre det klart for dine seere fra starten, hvad de kan forvente. Du kan for eksempel starte med at sige: ”I de næste 2 minutter får du viden og tips fra min forretning…”.
  • Eller lav en grafisk synopsis i starten af din video, og veksl mellem de forskellige overskrifter igennem videoen – så ved folk, hvilken viden de kan forvente at få, og chancen for at de bliver hængende er større.
  • Lav et spændende anslag til videoen (eksempelvis fakta som folk ikke kender til eller et startbillede, der er overraskende). 

Show it, while you tell it

Når det nu er video, du kommunikerer med, så gør dig den ulejlighed at bruge nogle gode dækbilleder til at understøtte dine pointer med. Fordelen ved video er, at du faktisk kan vise det, du beskriver og nogle gange lade billederne tale for sig selv.

  • Prøv ind imellem at adskille lyd- og billedspor, så du på billedsiden kan illustrere dit produkt eller ydelse, mens du på lydsiden har voice-over med dine pointer.
  • Du kan også supplere billedsiden med tekst. Det er især vigtigt, hvis din video skal ud og leve på de sociale medier, hvor vi ofte har slået lyden fra. Husk igen at bruge en spændende tekst i den allerførste del, så du får fanget dit publikum.
  • Undgå talende hoved op ad en væg – også selvom det er dig selv, du præsenterer. Få i stedet en anden til at filme dig, mens du eksempelvis går, kører bil, er med til at producere jeres ydelser eller på anden måde er i bevægelse, så dit budskab bliver givet på en mere dynamisk facon. 

Flet humor og ærlighed ind i din fortælling

Brug videoen som en anledning til at vise dine seere, hvordan I adskiller jer fra andre. Og brug ærlighed og humor til at blive husket

  • Frem for at vise en blankpoleret bygning og et kedeligt skrivebord, så vis for eksempel hvad der er særegent ved din virksomhed, jeres kontor, dine medarbejdere eller andet.
  • Sørg for at budskab og indhold er afstemt og ærlig. Er I en uformel virksomhed, der på nuværende tidspunkt arbejder fra din dagligstue, så nytter det ikke noget at posere i et jakkesæt i glaspalads. Sæt for eksempel i stedet fokus på, hvad det betyder for dine kunder, at I er en mindre virksomhed. Der er personlig kundeservice, I er 100% dedikerede overfor alle jeres kunder osv.
  • Vend din status som iværksætter eller mindre virksomheder til en fordel. Fortæl om det smarte ved netop din virksomhed, om historien og personerne bag den. 

Det var lidt om, hvad vi synes, man skal prioritere, når man skal fortælle om sig selv og sin virksomhed. Har du selv nogle gode erfaringer, som du vil dele?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Slettet skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere