Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Nina Nørgaard Jacobsen fra www.IN-SPITE.com Alle taler om video… men hvordan laver man fængende videoer selv?

Alle taler om video… men hvordan laver man fængende videoer selv?

5.185 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
12 January 2017

Som iværksætter og selvstændig er der rigeligt at se til. Især når det gælder salg og markedsføring, der som vigtige discipliner altid byder på nye veje og metoder.

Én af de største tendenser i tiden er brugen af video. Det er ikke til at komme uden om delte videoer på Facebook, LinkedIn, SnapChat, YouTube osv. Video er ganske enkelt blevet et uundgåeligt kommunikationsværktøj.

Ifølge Facebook selv, regner de med at den sociale platform kan gå hen og blive en ren videoplatform inden for de næste fem år. Her bliver gode videoer ikke bare set, de bliver delt og kommenteret – og det er guld værd, når du skal sælge eller promovere dine produkter eller ydelser.

Skriveblokade i din videoproduktion?

Men det kan også være svært at komme i gang, for hvor skal man egentligt starte? Det ved vi fra os selv, og vi lever endda af at producere video for andre! Men det er bare noget andet, når man skal gøre det for sig selv eller for sin virksomhed. Lige så let vi har ved at få idéer til fængende videoer for andre, ligeså svært var det at få idéen til os selv.

Men nogle gange handler det bare om at komme i gang og få testet nogle idéer af. For man kan sagtens som iværksætter og selvstændig selv lave gode og effektive videoer med en høj production value (kvalitet). Med den rigtige idé kombineret med god planlægning og eksekvering kan man nå langt.

Sådan kommer du godt i gang

Det kræver lige dele forberedelse og fantasi at kaste sig over videoproduktion. Her er nogle af de vigtigste elementer i en god videoproduktion.

1. Hav din målgruppe for øje. Inden du starter så prøv at forestil dig din målgruppe – sådan helt konkret. Hvem er det, du laver din video til og hvad interesserer de sig for – med hvad kan du ramme dem? Brug eksempler som målgruppen kan relatere til, på samme måde som du går til i den egen dagligdag – den måde du taler til din kammerat på er anderledes, end den måde du taler til din svigermor på. Det samme gælder for videoer. Find den tone og den stil, der rammer din målgruppe bedst.

2. Find det vigtigste formål – og sigt efter det. Sigter du for bredt i forhold til hvad du vil opnå med din video, risikerer du ikke at opnå noget overhovedet. Så find ud af hvad din video skal kunne. Er det at sælge et nyt produkt? Er det at promovere din virksomhed? Eller er det at forklare en ny feature? Hvis du har flere budskaber, så er det ofte en god idé at lave flere forskellige videoer, så du kan holde dig til ét tema i hver video. Har I fx allerede en loyal kundebase, som I mener vil have gavn af et nyt produkt, så sørg for at fokusere på det nye produkt og ikke på din virksomheds øvrige fortræffeligheder.

3. Fortæl en historie. Når du har fundet frem til dit formål, så prøv at tænke det ind i en god historie. Det kan være en case, en kundesituation, en sjov fraklips-fortælling eller andet. Vigtigst af alt så prøv at tænke et godt plot ind i din historie – gør dig den ulejlighed at give seeren noget at tænke, grine, føle over. En effektiv video handler mere om kvaliteten af historien end om mængden af kameraer og udstyr. Det beviser luksus bilproducenten Bentley med denne reklame https://www.youtube.com/watch?v=lyYhM0XIIwU og rapperen Kanye West med denne musikvideo https://www.youtube.com/watch?v=WibQR0tQ0P8 - begge skudt med en helt almindelig iPhone.

4. Eksperimentér. Lyder banalt, men husk også bare at prøve dig lidt frem, når du går i gang. Og fortvivl ikke, hvis det ikke går efter planen. Hvis vi har lært noget omkring udviklingen af videoer så er det, at det aldrig går helt som man forventer. Så husk at vær fleksibel for ændringer undervejs. Det kan være, at du skal ændre tidspunktet for optagelsen. Eller måske fungerer manuskriptet ikke in real life. Prøv dig frem og lav din video med forskellige typer input, på forskellige lokations og med forskellige virkemidler. Eneste huskeregel - et talende hoved op ad en hvid væg er no-go!

5. Lad vær med at gøre som de andre. Måske er videokommunikation ikke udbredt i din branche – eller måske bruger alle det. I begge tilfælde kan det være godt med nytænkning for at få ørenlyd. Prøv at tage en lidt anderledes approach end den gængse. Når det nu er video, så prøv at bruge elementer fra tv – dramaserier, underholdning, nyhedsjournalistisk – lad dig inspirere af, hvordan man kommunikerer inden for helt andre genrer og mix det ind i din egen kontekst. På den måde kan du gøre brug af det potentielle spændingsfelt mellem videomidlet og din branche. Senest har vi eksempelvis med succes produceret en real-life mini tv-serie format med ægte mennesker og ægte historier til et stort advokathus – en branche der ellers typisk er meget konservativ, også når det handler om kommunikation. 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Slettet skriver Skriv dig op