Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om IT sikkerhed & Business IT Continuity

13 seje apps til din android mobil!

Skrevet af:
23. januar 2012 | 79.046 Visninger | 60 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

John Nielsen fra Nielco IT

Ekspertblogger på Amino om IT sikkerhed & Business IT Continuity

Jeg har som rigtigt mange andre anskaffet mig en af de nye smarte mobiltelefoner, som kører på Googles Android styresystem. Efter at have vaklet længe mellem at købe en iPhone 4 eller en HTC Desire faldt mit valg på HTC'en.
Det er et valg, jeg på intet tidspunkt har fortrudt. Jeg har gennem tiderne haft rigtigt mange mobiltelefoner, som er blevet brugt usædvanligt flittigt i arbejds medfør. De har næsten alle været Windows Mobile baserede enheder, hvilket for det meste har fungeret rigtigt godt.

Specielt synkroniseringen med Exchange servere via Push teknologien har jeg været rigtigt glad for. Blandt andet derfor var jeg også rigtigt spændt på, hvad den nye Android fætter kunne.
Synkroniseringen af Exchange mail fungerer .. næsten .. lige så godt som på de nyeste Windows Mobile telefoner, og jeg er sikker på, at Android styresystemet bliver endnu bedre til at håndtere Push, når den næste version af Android styresystemet frigives.

Noget af det smarteste jeg har oplevet ved den nye mobil er, at man kan vælge imellem flere tusinde programmer, de såkaldte "apps" (forkortelse for det engelske ord Applications). Det bekvemte ved disse apps er også, at de er utroligt  lette at tilføje (og slettes lige så hurtigt, som de installeres).

Nu har jeg så, siden jeg fik den nye mobil i hånden, testet rigtigt mange apps og læst endnu flere anmeldelser af dem og andre apps på flere af de etablerede forums herhjemme og i udlandet.

Her kommer så min liste over 13 seje apps til Android mobilen:

1: 3G Watchdog

 (Udviklet af Richard Gruet)

Har du ikke 100% fri datatrafik i din mobiltelefons data-abonnement (også kaldet flatrate), kan programmet 3G Watchdog være en virkelig stor hjælp til at undgå ubehagelige overraskelser for datatrafik på telefonregningen.
3G Watchdog holder øje med dit forbrug af Mobilt Internet (3G/Edge/GPRS), og viser et status ikon i notifikationsbjælken, og viser status (Grøn/orange/rød).
Samtidigt indeholder programmet en side med detaljerede oplysninger om dit forbrug af mobil datatrafik fordelt på i dag, den seneste uge og den seneste måned.
Du kan opsætte programmet til at holde øje med, hvormeget du har forbrugt af det ifølge dit abonnement maksimale månedlige forbrug. Du kan opsætte programmet til, at advare dig når du eksempelvis rammer 95 pct. af den mængde data som er indeholdt i dit dataabonnement.
3G Watchdog kan indstilles, så programmet automatisk deaktiverer det mobile netværk (data trafik via 3G/Edge/GPRS), så du undgår at forbruge større mængder datatrafik, end du har planlagt (og betalt for).
Programmet 3G Watchdog er gratis og kan hentes direkte fra din Android baserede mobiltelefon på Android Market.

TIP: Husk, at benytter du også et program til automatisk at lukke en eller flere apps (f.eks. Advanced Task Killer Free), skal du lige fravælge at lukke 3G Watchdog.


2: NummerUglen

 (Udviklet af holdet bag Gigbox)

NummerUglen holder øje med dine indgående opkald og kan give dig navn og adresse på den der ringer, selvom vedkommende ikke er i listen over dine kontaktpersoner.

3: Remote Desktop Client

(Udviklet af Xtralogic.com)

Se og kontrollere din computers skrivebord via internettet.
Remote Desktop er baseret på RDP-protokol og er en standard funktion i de fleste Windows-versioner (undtagen Windows * Home Edition).
Remote Desktop Client for Android understøtter sikker opbevaring af adgangskode, lyd, SD-kort og omdirigering udklipsholderen i Windows samt SSL kryptering.
Når forbindelsen er etableret, giver programmet dig mus og tastatur kontrol over din computer, mens der vises alt, hvad der sker på skærmen.
Du kan forlade din computer uden at miste adgang til dine filer, programmer og e-mail.
Jeg har selv foretaget lettere fjernsupport via Xtralogic's Remote Desktop Client, og det fungerer glimrende.

4: Wifi Analyzer

(Udviklet af Farproc)

Programmet gør din android telefon til et Wi-Fi analysator.
Viser Wi-Fi-kanaler omkring dig og hjælper dig med at finde en mindre overfyldt kanal for din trådløse router.

5: Advanced Task Killer Free

(Udviklet af ReChild)

Avanceret Task Killer Android App giver dig mulighed for at standse baggrundsprocesser eller apps i hukommelsen.
Android styresystemet kan køre flere apps i hukommelsen samtidig. Som standard kan du ikke nemt lukke åbne programmer eller køre baggrundsprocesser. Men
det kan du med Advanced Task Killer Free.

TIP: Husk, at benytter du også det geniale program 3G Watchdog af Richard Gruet, skal du lige fravælge 3G Watchdog i listen over de programmer, som automatisk
lukkes af Avanceret Task Killer Android.

6: Lookout Mobile Security FREE

(Udviklet af Mylookout.com)

Alle enheder med adgang til internettet og deling af filer via flytbare medier og bluetooth har behov for beskyttelse med antivirus - uanset enhedens operativsystem.
Jeg har testet og benytter stadig Lookout Mobile Security Free, som skanner alle apps og ind- og udgående filer via bluetooth, wifi og sms/mms.
Det fungerer fint, og opdatering sker automatisk og problemfrit online.

7: Kontanter

(Leveret gratis af Nykredit)

Programmet "Kontanter" gør det let at søge efter pengeautomater/kontantautomater overalt i Danmark. Dette gælder alle kontantautomater, uanset pengeinstitut.
Kontanter taler sammen med den indbyggede GPS i mobiltelefonen, og giver hurtigt oplysninger om afstanden til automaten eller pengeinstitutet samt adresse og åbningstider.
Du kan endda få en rutebeskrivelse, så du let kan finde hen til en hurtig optankning af kontantet. Smart Skype-Smile

8: ASTRO file manager

(Udviklet af Metago)

En brugervenlig stifinder, som gør det lettere at administrere filer, dokumenter m.m. på mobilen.

9: Handcent SMS

(Udviklet af handcent.com)

Handcent SMS er et gratis SMS program til Android. Det giver dig bedre mulighed for at håndtere SMS og MMS med mange muligheder for tilpasning, forskellige skins andre stærke features
som f.eks søgning i sms beskeder, sms popup, indtaling af SMS & T9 tastatur.

10: Sprite Mobile backup

(Udviklet af Spritesoftware.com)

Sprite Mobile Backup til Android telefoner er et fantastisk stykke backup software.
Programmet tager automatisk en sikkerhedskopi af alle billeder, kontaktpersoner, opkaldshistorik, SMS'er/MMS'er og dokumenter m.m., som er lagret på mobilen. Programmet kan gemme backup'en på forskellige flytbare medier og via online backup over 2G/3G og wireless.
Det fantastiske ved programmet er netop, at det også helt automatisk kan overføre backup i krypteret form til eksempelvis din gratis Dropbox konto.
Jeg har mit Sprite Mobile Backup til at tage kopi om natten, når telefonen alligevel ikke ringer så meget. Det er muligt at sætte automatikken op, så der kun tages backup, når mobiltelefonen er på trådløst netværk.
Derved sikres, at man ikke risikerer at få en voldsom overraskelse, når den næste mobilregning kommer.
Dette program kan varmt anbefales!

11: TweetCaster Pro

(Udviklet af Handmark Software)

Er man lige som jeg steget på twitter-toget, er man jo nødt til at have en god, stabil Twitter klient og ikke mindst en app med masser af funktionalitet til Twitter platformen.
Det fandt jeg i TweetCaster. Famtastisk app, hvis man er til Twitter. Jeg benytter selv TweetCaster Pro.

12: Skandinavisk tastatur

 (Udviklet af Trygveaa)

Det skandinaviske tastatur giver mulighed for at benytte bogstaverne Æ Ø og Å, uden de store krumspring.
Dejligt!

13: Barcode Scanner

(Udviklet af ZXing Team)

Barcode Scanner giver dig mulighed for at skanne stregkoder på CD'er, bøger, og mange andre varer. Som registreret bruger kan du herefter tjekke priser og produktanmeldelser.
Du kan også skanne QR Codes, der indeholder internet adresser (URLs), kontaktinformationer, kalender aftaler, og meget mere.
Med Barcode Scanner kan du naturligvis også gå direkte til download af alle de øvrige apps i denne liste over 13 seje apps til Android.

 

Jeg håber, at du kan bruge min anbefaling til noget.
Kommentarer og flere forslag til seje Android apps er mere end velkomne her.

Dbh. John Nielsen

PS: Kunne du lide ovenstående anbefaling, har jeg skrevet en ny anbefaling af 10 seje Android apps til mobilen.

 


IT Specialist • Antivirus • IT Sikkerhed • Installation • IT Support • Rådgivning

Twitter • Facebook • LinkedIn • Favrskov IT • Gode bageopskrifter

Læs også


Kommentarer

Gadensgaard   den 14-07-2010 kl. 18:17

Super liste hvis man da ellers havde en Android Phone :).

Hvad kan de tags du har på alle appsene og dit navn?

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 14-07-2010 kl. 18:32

Hej Gadensgaard

Ja, det er nogle rigtigt seje apps, synes jeg.

Ved at skanne stregkoderne ved de tolv apps kan man hente de omtalte apps til sin Android mobil.

Stregkoden nederst i indlægget er .. en hemmelighed, hvis du ikke har en mobil, der kan skanne.. Skype-Wink

Er kommentaren brugbar? 0 0
Michael Grove   den 14-07-2010 kl. 19:03

Super fede apps John! Der kom lige et par stykker mere på telefonen nu. Tak!

Michael

Er kommentaren brugbar? 0 0
Anja Lysholm   den 14-07-2010 kl. 22:05

Fedt med et indlæg om Android-apps - tak for det. Jeg vil lige gøre opmærksom på at man i sin Task Killer skal huske at sætte ur/alarm på listen over ting der ikke skal lukkes ned. Jeg havde i laaang tid ingen anelse om hvorfor min alarm kun virkede nogle gange - det var så pga. min Task Killer ;-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kasper Grubbe   den 14-07-2010 kl. 23:25

Husk på at Task-killers i værste fald kan ødelægge dit SD-kort. Android systemet er ikke bygget til at programmer pludselig bliver lukket ned, og hvis programmet er ved at skrive til SD-kortet når programmet dør, så kan dit SD-kort dø.

Android er bygget til at programmer der er i baggrunden ikke kører, så de bruger ikke andet end hukommelse, og bruger de hukommelse som andre aktive programmer skal bruges bliver de automatisk lukket ned.

Pas på med Task-killers! En længere gennemgang af problemet er her: geekfor.me/.../you-shouldnt-be-using-a-task-killer-with-android

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kim Jørgensen   den 15-07-2010 kl. 08:18

Tror jeg havde 5 eller 6 af de nævnte apps i forevejen :)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikkel   den 15-07-2010 kl. 15:39

ChompSMS er bestemt også værd at kigge på som alternativ til Handcent, specielt hvis man også gerne vil have mulighed for at sende billige sms beskeder udenlands.

Er kommentaren brugbar? 0 0
ahmad   den 21-08-2010 kl. 01:01

hej tak for de gode apps,,, men hvad er den sidste? vil ikke rigtig scanne den uden at vide det for det kunne være en virus eller noget...?

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 21-08-2010 kl. 01:10

@ahmad: Tak for din tilbagemelding.  Den sidste under mit navn? Det er ikke en virus, men informationer.Smile

Er kommentaren brugbar? 0 0
Michael Johansen   den 25-08-2010 kl. 00:43

Hej

Tak for den fine gennemgang af dine favoritapps. Jeg har, efter at have kigget med her, fået installeret et par ekstra på min HTC Desire.

Mvh

Michael Johansen

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kim Holm   den 29-09-2010 kl. 10:39

Fede apps, kunne godt bruge mange af dem. Hvis der er nogle der mangler flere apps, så kan jeg godt anbefale nogle.

A Online Radio: Du kan høre mange forskellige radiokanaler.

Bartender: Hvis du vil vide hvordan man laver en special drink

Battery Indicator: Gør du kan se hvor mange procent du har tilbage af strøm på din telefon.

Places: Ja siger lidt sig selv, men du kan se de nærmeste tankstationer, pengeautomater, barer o.s.v.

TrueCaller: Hvis der er en du ikke kender som ringer, så søger den på de gule sider og finder personen.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Bjørn Hansen   den 04-10-2010 kl. 22:17

Hej john. vil meget gerne have remote desktop client til at virke på min pc og desire. kan bare ikke få det til at fungere, evt. noget du kan give en lille guide til? hvad det kræver osv. på forhånd tak bjørn hansen

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 05-10-2010 kl. 11:44

@Bjørn Hansen

Hej Bjørn,

Først og fremmest skal du have adgang til at kunne forbinde til din computer via remote desktop (fjernskrivebord).

Vil du gøre det lokalt fra dit eget lokale netværk, skal du sikre, at muligheden for fjernskrivebord er aktiveret på din computer. Det antager vi nu, at du har.

Herefter skal du sikre, at din mobil har netværksadgang via det lokale netværk.

Vil du have adgang fra et eksternt netværk, skal du tillige sørge for, at der er sikker adgang via din router eller firewall, samt at trafik til din eksterne IP-adresse på den RDP port du ønsker at benytte (standard: 3389), sendes til din computer. Husk, at har du adgang udefra, kan andre også have det. Så derfor sørg for at have IT sikkerheden på plads.

Herefter opsætter du Remote Desktop klienten på din mobil. I skrivende stund er Xtralogic Remote Desktop Client lige frigivet i version 2.00.07. med en masse nye features.

Se flere oplysninger vedrørende Xtralogic Remote Desktop Client for Android her:

xtralogic.com/rdpclient.shtml

Når programmet er aktiveret, opretter du en genvej ved at klikke på "Menu" knappen og vælge Add server.

Udfyld felterne address, User Name, Domain og eventuel Description (beskrivelse) - og vælg skærmopløsning. Jeg har valgt opløsningen "Fit device screen".

Jeg anbefaler, at du IKKE udfylder password, da det i praksis vil give uhindret adgang til enhver, som måtte få din mobil i hænderne.

Dette er den enkle opsætning. Jeg anbefaler, at du overvejer at opsætte yderligere sikkerhedsindstillinger under fanebladet "Advanced".

Håber du kan bruge det. :-)

Dbh. John

Er kommentaren brugbar? 0 0
Thorkild   den 16-10-2010 kl. 00:09

Jeg har installeret spritebackup og dropbox, men hvordan åbnes filerne .sbf i dropbox?

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 20-10-2010 kl. 09:26

@Thorkild: Det er slet ikke meningen, at backupfilerne skal kunne åbnes andre steder end via Sprite Mobile backup.
Backup-filerne i formatet .sbf hentes tilbage til telefonen via reetablering i Sprite Mobile backup.

Dropbox benyttes her kun som online lager for backup-filerne, ikke som fælleslager til deling af filerne. :-)

Det er testet et par gange på min HTC Desire.

Dbh. John

Er kommentaren brugbar? 0 0
Thorkild   den 21-10-2010 kl. 18:44

Hej John

Tak for dit svar. Det var nu lidt en streg i regningen at filerne ikke kan åbnes på en PC. Findes der ikke et program der kan konvertere .sbf filerne til noget læseligt på PC'en? Det ville være rart at se om, f.eks. nogle notater som jeg har oprettet i et apps. der hedder Notebook nu også er kommet med på back-up'en.

mvh

Thorkild

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 21-10-2010 kl. 20:34

@Thorkild: Hvis det blot er en en til en kopiering du har brug for, vil jeg da anbefale at du blot benytter Dropbox uden at det skal ind over Sprite Mobile backup.

Dbh. John

Er kommentaren brugbar? 0 0
Jeppe   den 27-10-2010 kl. 21:53

Hej John,

Tak for en super liste og god gennemgang af apps. Jeg er meget interesseret i Sprite Mobile og har faktisk allerede installeret det via QR'en. Derefter får jeg at vide at jeg skal gå ind på deres hjemmeside og købe en adgangskode hvilket jo kun er helt rimeligt, men her kommer jeg så i problemer. HTC Legend står ikke nævnt på deres hjemmeside og er jo ikke interesset i app'en hvis den ikke virker til min mobil. Men hvad tror du? Jeg har jo faktisk installeret app'en så det virker jo nok, men ved ikke mht. selve backup'en.

Man kan desuden også finde den i Android Market til 26 kr. men der gælder vel det samme?

Håber du kan hjælpe mig - på forhånd tak

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 27-10-2010 kl. 22:30

Hej Jeppe,

Tak for din besked.

Ligesom mange andre kommercielle producenter af apps til de mobile platforme, fokuserer firmaet Sprite Mobile mere på kompatibilitet med selve platformene end på de enkelte hardwareproducenters modeller af mobiltelefoner.

Når man ser den hastighed, hvormed den ene nye model mobiltelefon afløser den næste, er det efter min mening en rigtig god beslutning.

Hvis Sprite Backup kan installeres på din HTC Legend med Android i minimum version 2.1 ja så er sandsynligheden for at programmet kan køre på din mobil efter min umiddelbare vurdering ret stor.

Held og lykke med ibrugtagen af Sprite Backup på din HTC Legend. Meld endelig tilbage med resultatet af installationen.

Dbh. John

Er kommentaren brugbar? 0 0
Chrisss2010   den 31-10-2010 kl. 12:31

Riglig lækker gennemgang. Fik hentet virusscanner og automatisk backup. Synes det er to vigtige aplicationer som man har en tendens til at glemme, for så at tude den dag det går galt.

Men du kunne godt have startet artiklen med fortælle om barcodescanneren ;-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 31-10-2010 kl. 23:03

@Chrisss2010: Tak for dine pæne ord. Du har helt ret i dine betragtninger vedrørende IT sikkerhed på mobiltelefoner.

Alt for mange glemmer, at mobiltelefoner i dag er mindst lige så meget online som laptops og stationære computere.

Men desværre er kun en meget lille procentdel af brugerne opmærksomme på, at der via de moderne smartphones er adgang til en masse personfølsomme oplysninger - herunder navne, adresser, ikke-listede telefonnumre og mange kontaktpersoners E-mail adresser. Nu hvor de førende pengeinstitutter i Danmark udruller nye Apps, der gør det muligt at gå banken via mobilen, vil det eftermin mening være hovedløst ikke at have et anerkendt antivirusprogram på mobilen. Det gælder naturligvis på alle mobiltelefoner, uanset om de kører Android, Windows Mobile eller Apples iPhone OS.

Ja, stregkodelæseren er ganske nyttig. Læser du min anmeldelse nr. 2 vil du se et link til en fantastisk online side med en QR generator, så du selv kan komme til at lege med QR code (stregkoder).

Dbh. John

Er kommentaren brugbar? 0 0
Chrisss2010   den 31-10-2010 kl. 23:54

Hej John

Jeg må blank erkende at jeg ikke selv havde tænkt nærmere over det, før jeg læste dit indlæg. Men som du selv er inde på, så kan det hurtigt gå galt, når man kan tilgå sin bank og andre private ting via sin mobil.

Synes at Sprite Mobile backup er en super apps. Det at man kan sætte den til at lave en automatisk backup hver nat, via dropbox kommer til at give mig en bedre søvn fremover :-)

Har allerede læst din anmeldelse nr 2 og venter blot på at du publicere nr 3. Hvis du kender til en god applikation til offline navigaion må du meget gerne skrive om det.

Angående stregkodelæseren, så kan jeg ikke undgå at trække på smilebåndet, når man sidder og scanner sin computerskærm. Men samtig sidder jeg og lurer lidt på hvordan man kan bruge det i andre sammenhænge. Benytte du selv dit visitkort stregkode når du sender mails?

Dbh. Chris

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 02-11-2010 kl. 23:05

Hej Chris,

Jeg kunne forestille mig mange steder, hvor QR stregkoder kan være brugbare.

Taxi vognmænd bør eksempelvis altid have sådan en stregkode siddende i bilerne med telefonnummer til Taxi. Det vil jeg ved førstkomne lejlighed foreslå den lokale taxi vognmand hos Favrskov Taxa.

Derved får man lige skannet nummeret ind, når man tager taxi'en i byen og skal ikke til at lede efter nummeret, når synet er blevet lidt sløret og man skal ringe efter en vogn til at køre sig hjem.

Til mange messer bliver der langet masser af visitkort ud, og mange af dem kommer til at ligge i lommen, indtil skjorten skal vaskes, hvorefter visitkortet måske smides ud.

Havde man på messestanden suppleret med et QR stregkode "visitkort", vil mange lige skanne det og derefter have oplysningerne under kontaktpersoner.

Restauranter bør også have et QR code visitkort, så man lige kan skanne det og komme med sin anmeldelse på Twitter og/eller Facebook via sin TweetDeck til Android.

Enhver frisør salon med online booking bør jo også have adressen til online tidsbestilling i QR code.

Ja mulighederne er i virkeligheden uendelige.

Jeg hæfter p.t. ikke QR stregkoder på min mail signatur. Dette fordi der i forvejen er rigeligt med informationer i signaturen, og fordi jeg forsøger ikke at have en alt for stor signatur.

Jeg overvejer dog at tilføje en QR stregkode til den næste version af mit trykte visitkort. Der må jeg lige drøfte mulighederne med min foretrukne visitkortleverandør, Jesper Norbøll fra Mediamouse.dk .

Dejligt at høre, at du synes om min anbefaling af Android apps nr. 2. Jeg er så småt begyndt at forberede min anbefaling nr. 3. :-)

Har du forslag til Android apps, der bør være med i min 3. anbefaling af seje Android apps til mobiltelefoner, er du mere end velkommen tli at give mig et praj.

Dbh. John

Er kommentaren brugbar? 0 0
Henning Sand   den 07-11-2010 kl. 17:00

Takker for de gode apps. God side ;-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Nicolaj Thomasen   den 16-11-2010 kl. 00:25

Hej John,

Rigtig godt indlæg og jeg venter spændt på version 2, nu hvor Android Market har åbnet for salg af betalings apps til danskere.

/Nicolaj

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 16-11-2010 kl. 07:03

Hej Nicolaj,

Den nye (nr 2.) anbefaling af 10 seje apps til Android er nu allerede kommet, og jeg arbejder på anbefaling nr. 3, hvor der sandsynligvis også vil være flere betalingsapps med.

Dbh. John

Er kommentaren brugbar? 0 0
Tonny Broløs   den 29-11-2010 kl. 23:27

Hej John

Rigtigt fedt indlæg ved du hvorfor man ikke kan skrive i debatten på amino via android browser..?

-jeg fandt ud af man kunne klikke på html kode og skrive det der men det var mega besværligt

Lige en til hvordan har du lavet den QR kode med dit visitkort oplysninger

DBH

Tonny

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 29-11-2010 kl. 23:41

Hej Tonny.

Denne besvarelse er skrevet på min HTC Desire.

Jeg tester lige i debatten en af dagene.

Dbh. John

Er kommentaren brugbar? 0 0
Tonny Broløs   den 30-11-2010 kl. 00:13

Hej John

Jeg har ikke prøvet her inde endnu må jeg lige prøve ellers må Martin igang med at lave et android app til amino det kunne nemlig være lækkert med det

DBH.

Tonny

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 30-11-2010 kl. 08:11

Hej Tonny,

Jo, du har helt ret vedrørende den aktuelle uhensigstsmæssighed i debattens editor.

Fra en mobil med Android 2.2 kan man godt skrive indlæg i blogs, men ikke i debatten.

Touch-tastaturet kommer ikke frem.

Jeg har i dag testet i både den indbyggede Android browser, i Skyfire 3.0 og i Opera Mini browser.

Det må dog være tekniske muligt at få det til at fungere, når nu editoren i blogs godt kan fungere. De ligner jo ellers hinanden i påfaldende grad.

Lad os opfordre Martin Thorborg og Amino Crew til at rette den uhensigtsmæssighed, så der også kan debateres fra det voldsomt stigende antal Android mobiler.

Dbh. John

Er kommentaren brugbar? 0 0
Tonny Broløs   den 30-11-2010 kl. 09:12

Ja det synes jeg os vi skal men tror det er fordi der anvendes en anden editor i debatten hvor man kan lave fed, link og alt det der

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 30-11-2010 kl. 09:39

Du har helt ret. Når man deaktiverer WYSIWYG editoren TinyMCE i debatindstillingerne, kan man godt skrive i debatten fra en Android mobil.

www.amino.dk/.../108565.aspx

Udfordringen bekræftes på forskelige udvikler-sites, hvor den manglende kompatibilitet mellem TinyMCE editoren og Android OS debateres.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Tonny Broløs   den 30-11-2010 kl. 13:25

Så må vi ind og slå det fra

Er kommentaren brugbar? 0 0
j.p   den 09-12-2010 kl. 21:23

Hej jeg søger læse sms program til mobil :-)

på dansk

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 09-12-2010 kl. 21:39

Hej J.P.

Jeg kan varmt anbefale Hancent SMS, som du kan finde beskrivelse og skærmbilleder af.

Du kan hente Hancent SMS gratis via Android Marked.

Dbh. John

Er kommentaren brugbar? 0 0
Christian Birch   den 14-12-2010 kl. 15:39

Hej John.

Tag et kig på eTilbudsavis, som vi netop har lanceret til Android. Applikationen er allerede yderst populær på iPhone, hvor den ligger på 10 % af alle danske iPhones. eTilbudsavis gør det muligt at finde tilbud fra tilbudsaviserne i nærheden af din nuværende placering vha. GPS. Derudover kan du finde butikker, se billeder, få rutevejledning, m.v. Rigtig brugbart :-)

Mvh Christian

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 14-12-2010 kl. 16:02

Hej Christian,

Linket til jeres website giver ikke p.t. adgang til download af den omtalte app.

Jeg kan se, at jeres app er dukket op i Android Market.

Poster du ikke lige linket til eTilbudsavis på Android Market?  :-)

Dbh. John

Er kommentaren brugbar? 0 0
Morten Bo   den 14-12-2010 kl. 22:52

Hej John

Jeg springer lige ind her :-)

Du kan læse mere om applikationen på http://etilbudsavis.dk/mobil/

Market URL: market://details?id=com.eTilbudsavis.eTilbudsavis

QR code:

Er kommentaren brugbar? 0 0
Hansen   den 26-12-2010 kl. 15:05

når så du har downloadet 6: Lookout Mobile Security FREE , har den så fanget nogle virusser, eller sagt nogle programmer var truende? er der nogen der overhovedet har fået noget feedback på programmet, for jeg overvejer og downloade det :)

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 26-12-2010 kl. 16:05

@Hansen:

Lookout Mobile skanner alle apps, der bliver installeret.

Programmet kan også tage backup.

I skrivende stund tester jeg Android Apps til min kommende "Anbefaling af Seje Apps til mobilen - version 3".

Jeg kan afsløre, at du med fordel kan kigge på Android Market efter "BluePoint Security" og prøve den gratis version. :-)

Der kommer mere i forbindelse med den kommende anmeldelse vedrørende benyttede testmetode m.v.

Dbh John

Er kommentaren brugbar? 0 0
Hansen   den 27-12-2010 kl. 16:23

Super. mange tak for svar :)

Er kommentaren brugbar? 0 0
AnnetteAalborg   den 01-01-2011 kl. 17:32

Hold da op, sikke en masse flotte beskrivelser.

Jeg er rendt ind i at, da jeg sidst blev spurgt om jeg ville installere softwareopdatering og jeg svarede ja, kom der en besked at det var der ikke plads til.

Kan det passe at der er så lidt plads i min Desire, nu har jeg slettet lidt, og så har jeg 39 MB - det er jo ingenting. Og så har jeg 3,2 GB på Sdkortet.

Hvordan kan jeg få lov at bruge noget af pladsen evt fra kortet?? Jeg har flyttet de ting jeg kan, over på kortet, men det er jo langt fra dem alle jeg kan det ved?

Nogen der kan give et godt råd??

Mvh Annette

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 03-01-2011 kl. 20:18

Hej Annette,

Tak for de fine ord.

På Android 2.2 kan man flytte visse apps fra den interne hukommelse til SD-kort.

Programmerne skal dog være forberedte til det.

Man kan i Android 2.2 gøre følgende:

  • Vælg Program knappen i nederste venstre hjørne af skærmen
  • Vælg Indstillinger
  • Vælg Programmer
  • Vælg Administrer programmer
  • Tryk på Menu-knappen under skærmen og vælg "Sorter efter størrelse (faldende)"

Nu kan du starte fra toppen med af forsøge at flytte de apps, der fylder mest.

Hvis den valgte App kan flyttes til SD-kortet, er knappen "Flyt til SD-kort" lys som vist i billedet ovenfor. Hvis ikke, kan den valgte App ikke flyttes til SD-kortet.

Jeg håber det hjælper dig.

Dbh. John

Er kommentaren brugbar? 0 0
AnnetteAalborg   den 04-01-2011 kl. 07:32

Hej John, tak for svar, men det var det jeg havde gjort.

Jeg tænker bare at når jeg har hentet en systemopdatering mere - så er det slut.

Det synes jeg da trækker voldsomt ned i min begejstring for telefonen. Ved du om man kan få gjort noget ved telefonen - alætså få indbygget mere intern plads, et eller andet sted ved firmaet eller andet??

Mvh Annette

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 04-01-2011 kl. 07:46

Annette, jeg ville nu ikke bekymre mig om en restplads på 39MB. :-)

Jeg har selv 30,34MB fri på min HTC Desire's interne hukommelse. I skrivende stund har jeg 592MB friplads på telefonens 4GB SD-kort.

Det er ikke muligt at udvide telefonens interne hukommelse, men når nu flere og flere nye apps bliver udviklet til også at kunne fungere fra SD-kortet, betyder størrelsen af telefonens indbyggede hukommelse ikke det store.

Husk under alle omstændigheder at få etableret en fuldstændig backup af både den interne og SD-kortets hukommelse - gerne dagligt tilbagevendende.

Dbh. John

Er kommentaren brugbar? 0 0
AnnetteAalborg   den 04-01-2011 kl. 07:53

Æh - "fuldstændig backup" ?????

Der hoppede min kæde lige af ;-)

Jeg synkroniserer med min pc (Outlook) - er det hvad du mener??

Mvh Annette

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 04-01-2011 kl. 08:02

Nej, det er ikke lige det, jeg mener. :-)

Det er sikkerhedskopi af telefonens data - herunder opkaldslister, SMS-beskeder, kontaktpersoner, applikationer, indstillinger og billeder m.m.

Synkronisering med Outlook reetablerer ikke telefonen, hvis du har oplevet, at den har tabt data eller skal totalt genopsættes.

Tjek anbefaling #10 ovenfor vedrørende Sprite Mobile Backup.

Den er fantastisk. :-)

Dbh. John

Er kommentaren brugbar? 0 0
AnnetteAalborg   den 04-01-2011 kl. 08:33

Nå for katten.

Er det den der koster 27,64 jeg skal have så?

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen   den 04-01-2011 kl. 08:41

Den koster 4,99$ på producentens hjemmeside, og kan også kan købes via Android Market.

Har du en gratis Dropbox (online lager fra www.dropbox.com) kan Sprite Backup let sættes op til at tage backup og overføre denne til Dropbox.

Det gør min Sprite Backup hver nat, når jeg alligevel ikke benytter telefonen.

Vær opmærksom på, at overførslen af backup kan koste på dit mobile data-abonnement. Det vil derfor være en stor fordel, hvis du har en aftale med dit teleselskab om datatrafik - eller endnu bedre benytter trådløst netværk, når telefonen er hjemme. Når min mobil er på kontoret, er den tilmeldt kontorets trådløse netværk, hvilket gør, at overførsel af backup-data går hurtigt og i øvrigt er uden yderligere omkostninger.

Dbh. John

Er kommentaren brugbar? 0 0
AnnetteAalborg   den 04-01-2011 kl. 10:06

Ok tak - jeg prøver.

Mvh Annette

Er kommentaren brugbar? 0 0
Daniel Schjerlund   den 27-01-2011 kl. 11:44

Super mange tak for det :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
S. Lange   den 31-01-2011 kl. 10:40

hej

Gode apps. nogle havde jeg i forvejen.

Godt initiativ!!

Mvh

S. Lange

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen fra Nielco IT   den 16-03-2011 kl. 17:01

Twitter har i næsten ubemærkethed tilføjet samme mulighed for kryptering (HTTPS) af

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen fra Nielco IT   den 16-03-2011 kl. 17:18

Så kom muligheden for fuld kryptering af Facebook-profilen endelig! til danske brugere. Det er

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen fra Nielco IT   den 02-04-2011 kl. 23:29

For ikke så længe siden lancerede superiværksætteren Martin Thorborg en event

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen fra Nielco IT   den 02-04-2011 kl. 23:39

Er malware i mobile enheder en "overhyped" trussel? Måske - måske ikke.., men undervurder

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen fra Nielco IT   den 02-04-2011 kl. 23:56

Kan mobiltelefoner få virus? Det korte svar: Ja! Mobile vira, orme og trojanske heste har eksisteret

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen fra Nielco IT   den 02-04-2011 kl. 23:57

Advarsel i forbindelse med aktuelle sager om Phishing: PBS advarer: PBS’ navn misbrugt i forsøg

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen fra Nielco IT   den 02-04-2011 kl. 23:58

Flere af de førende antivirus producenter er kommet med deres prognose for de trusler, vi kan

Er kommentaren brugbar? 0 0
John Nielsen fra Nielco IT   den 02-04-2011 kl. 23:59

Hvem sagde, at Apples populære iPhone ikke er usikker? I forbindelse med CanSecWest security konferencen

Er kommentaren brugbar? 0 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: ni + ti =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når John skriverJohn på Twitter

Hvis du vil have besked når John og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer