Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs John Nielsen fra Nielco IT Nej, jeg vil ikke kontaktes!

Nej, jeg vil ikke kontaktes!

7,071 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
11 November 2011

Nej, potentielle kunde, du skal ikke kontakte mig!

Sådan kunne der lige så godt have stået på kontaktsiden hos en dansk leverandør af online-services.

Jeg ville i dag kontakte virksomheden og stille nogle indledende spørgsmål som med en vis sandsynlighed kunne føre til en ordre, og hvem ved.. måske endda til et længerevarende kundeforhold.

Jeg fandt hurtigt virksomhedens hjemmeside og kontaktformularen hvor denne CAPTCHA mødte mig:

Tak for den! Skype-SadSmile

I forsøget på at blokere de irriterende spam-bots var det næsten lykkedes at blokere for de anmassende kunder som hele tiden vil købe noget ...

På Wikipedia står noget i retning af:
"CAPTCHA er en forkortelse for Completely Automated Public Turing-test to tell Computers and Humans Apart. Det er et antihacker- og digitaliseringssystem, som fungerer ved brug af billeder af ord med forvreden tekst, som internetbrugere skal anvende for at få adgang til en internettjeneste.".

I stedet for at benytte den efter min mening direkte kundeafskrækkende CAPTCHA-funktion bør man i stedet benytte en antispam-funktion som eksempelvis Akismet. Akismet benyttes i mange Wordpress-blogs hvor funktionen filtrerer spam-kommentarer med meget sikker hånd. Og det endda uden at genere den besøgende.

Uanset om du har en privat Wordpress-blog med gode bageopskrifter, eller din virksomheds hjemmeside er bygget på Wordpress, kan du hente og installere et Akismet plugin (Akismet tilføjelse). Det er let og meget billigt.

Akismet fungerer godt og fanger rigtig mange uønskede spam-kommentarer. Her er et eksempel fra en Wordpress-blog hvor Akismet har været installeret og aktiveret:

I den pågældende blogs 8 måneders levetid har den fanget spam med en sikkerhed på 99,91 %! Og ingen besøgende er blevet skræmt væk af at skulle gengive teksten på et umuligt CAPTCHA-billede.

Som professionel inden for IT-sikkerhed til virksomheder kan jeg kun bifalde forsøget på at dæmme op for spam-kommentarer og -beskeder via hjemmesidens kontaktformular. Men, det må altså ikke skræmme potentielle kunder væk ved at gøre det så vanskeligt for dem at komme i kontakt med dig og din virksomhed at de sandsynligvis dropper kontakten og finder en anden løsning.
Der findes som nævnt minimum én sikker og brugervenlig løsning på udfordringen med at dæmme op for spam. Skype-Smile

Dbh.
John Nielsen

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når John skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere