Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Nicolaj´s hjørne Valg af affiliatenetværk - Statistik er guld værd!

Valg af affiliatenetværk - Statistik er guld værd!

5,066 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
30 July 2010

Det er ved at være et stykke tid siden at jeg skrev mit første Amino blogindlæg: Min første fiasko og her kommer så mit andet blogindlæg på Amino Smile

Jeg har valgt at skrive om valget af affiliatenetværk, eller rettere hvorfor vi på MobilTjek har valgt hovedsageligt at hente vores kampagner hos Tradedoubler (forkortet til TD i resten af indlægget). Prisen er ikke længere så væsentlig, fordi vi med den omsætning vi leverer, kan få omkring det samme split hos alle netværk. Hvis prisen ikke kan komme højere op, så må vi kigge på andre faktorer og her kommer mængden af statistik helt sikkert ind på en af de første pladser, ligesom udbetalinger til tiden og sikkerheden for at netværket også eksisterer imorgen er vigtige faktorer.

Udbetalinger og kreditværdighed er på plads hos TD, så jeg vil nu forklare lidt om mulighederne for statistik, som er guld værd, hvis man bruger den rigtigt. For at forklare det, så vil jeg nu splitte et affiliatelink op i atomer, eller ihvertfald i flere stykker Wink

Jeg har hentet et link til Telia fra vores prissammenligning på Sony Ericsson X10 Mini, som på hjemmesiden ser sådan her ud: http://www.mobiltjek.dk/display.php?id=3199 (det er altid en god idé at camouflere sine affiliatelinks). Bag linket gemmer der sig dette affiliatelink:

http://clk.tradedoubler.com/click?p=81753&a=1719019&g=77&epi=###&epi2=%%%&url=http://shop.telia.dk/telia/Mobiltelefoner/Sony-Ericsson-X10i-Mini/

Jeg splitter nu linket op:

http://clk.tradedoubler.com/click? (sådan starter alle affiliatelinks hos TD)

p=81753 (81753 er Telia´s program-ID)

&a=1719019 (1719019 er MobilTjek´s partner-ID)

&g=77 (77 er banner-ID og man kan herved se hvilket banner eller tekstlink, som har skabt klik eller salg)

&epi=### (### er 3 tegn vi selv har indsat i vores affiliatelinks og hver gang en besøgende lander på vores side, så erstattes ### af henvisningskilden. Har den besøgende f.eks. fundet os på et organisk resultat på Google, med søgningen "billigste Sony Ericsson X10 Mini", så vil ### blive omdannet til org-google-billigste-sony-ericsson-x10-mini)

&epi2=%%% (%%% har vi også selv indsat og %%% bliver erstattet med den af vores undersider klikket kommer fra. Kommer det eksempelvis fra vores prissammenligning på Sony Ericsson X10 Mini Pro, så bliver %%% erstattet med den sætning)

&url=http://shop.telia.dk/telia/Mobiltelefoner/Sony-Ericsson-X10i-Mini/ (er den underside hos Telia vi har valgt at deeplinke til og man behøver ikke at benytte en "deeplink generator" hos TD, men kan bare ændre URL´en i sine affiliatelinks)

Nu kan jeg aflæse følgende hos TD:

På hvilket program er der skabt klik og/eller salg, på hvilket af mine domæner er det skabt, fra hvilket banner/tekstlink er det skabt, på hvilken søgning, PPC eller organisk, samt fra hvilken kilde er det skabt og fra hvilken af mine undersider er det sket fra. Herudover tilbyder TD følgende statistik: Dato og tidspunkt for klik, dato og tidspunkt for salg, samt om salget er sket i samme besøg eller om det er sket via en cookie. Desuden kan jeg aflæse ordrenumre, som i nogle tilfælde er fortløbende, hvilket betyder at man kan regne sin markedsandel ud. Sidst men ikke mindst kan man på en del programmer se hvilket produkt der er solgt, samt prisen på produktet.

Hvad kan man bruge statistikken til? Vi havde budt på en del søgeord på AdWords, som vi troede var en god forretning, men de er nu sparet væk. Samtidig har vi fundet en række søgeord, både organisk og PPC, som vi nu vil arbejde endnu mere med. Efter sommerferien har vi hyret en SEO ekspert og vi har nu en masse data, som han kan arbejde ud fra.

Dette indlæg skal ikke ses som en lovprisning af TD, men vi har brugt de fleste affiliatenetværk i Danmark og har stadig ikke fundet et netværk, som kan matche TD på muligheden for statistik. Det skal nævnes at vi også benytter Adservice og Mikkelsen Media og at især Adservice for nyligt er kommet med en række forbedringer til at hente statistik, samt mulighed for at lave deeplinks.

Det var alt herfra i denne omgang, men jeg nævner det lige igen: Statistik er guld værd!

Ha´ en fortsat rigtig god og forhåbentlig indbringende sommer Wink

/Nicolaj

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Nicolaj blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere