Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om e-købmandskab og konverteringsoptimering

π grunde til at elske Trustpilot

Skrevet af:
22. februar 2011 | 11.421 Visninger | 61 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Morten Vadskær

Ekspertblogger på Amino om e-købmandskab og konverteringsoptimering

Er der en service, der er genstand for megen debat (specielt blandt e-købmænd) - så er det Trustpilot. Sjældent er noget blevet debatteret så heftigt, men om du kan li' Trustpilot eller ej, så må du leve med at siden er der - og så kan du ligeså godt vende det til din fordel. Derfor har jeg samlet π grunde til at elske Trustpilot

1. Det er gratis at få anmeldelser

Selvom du ikke vælger at have et Trustpilot-abonnement, kan dine kunder sagtens anmelde din side derinde. Og det gør de også Wink Og du kan endda hjælpe dem på vej, ved at sende dem en mail et par dage efter deres køb og spørge, om de ikke vil anmelde dig derinde. Og hvorfor så gøre det?

Uanset hvor god service du yder, så vil du på et tidspunkt ramle ind i en sur og urimelig kunder, der giver dig 1 stjerne. Har du kun tre anmeldelser, der giver dig 4 stjerner, så vil du gå fra en karakter på 4 stjerner i gennemsnit til 3,25 stjerner. Et betragteligt fald. Havde du derimod 100 anmeldelser, der gav 4 stjerner og du får én sur anmeldelse, så falder dit gennemsnit kun fra 4 til 3,97. Så ved at samle godt med anmeldelser kan du ruste dig mod kværulanter. Og igen - du må gerne bede dine kunder anmelde dig derinde selvom du ikke er betalende bruger.

2. Der er sørme AdWords derinde Devil

Ja - det her er et lille bisse-trick. Men hvem går på Trustpilot og checker en butik? Det gør mulige kunder.

Din konkurrents mulige kunder er også dine mulige kunder, så hvorfor ikke annoncere på din konkurrents Trustpilot-side? Det er lidt et pillearbejde at sidde og finde konkurrenternes sider på Trustpilot, men det skal jo kun gøres en gang. De besøgende du henter derinde fra er meget konverteringsvenlige. (Og det er et bevis på at man sagtens kan få godt udbytte af AdWords displaynetværket).

Vil du give den en ekstra hak opad, så kan du jo kigge på den kritik din konkurrent får og så i din AdWords-annonce skrive at I gør det bedre. F.eks. "Vi kan godt levere til tiden ;o)". Kræver mere tid - men gør det hele lidt mere frækt.

3. Det er nemt at SEO din side

Hvis du har gode anmeldelser derinde (og det har du jo, for du er en ordentlig e-købmand), så er du også interesseret i, at dine brugere ser dine fine anmeldelser. Generelt er din Trustpilot-side ret godt repræsenteret i SERP, når folk laver en brandsøgning på din webshop, men vores webshop Faktorfobis Trustpilot-side lå og rodede på side 2. Med et par links til siden har vi nu flyttet den helt op under vores Facebook-side, når folk googler "faktorfobi". Og når du ser resultatet i Google kan du vel godt forstå, hvorfor vi gerne vil vise det frem

Og hvad er så den sidste 0,14 grund?

-Der står et menneske bag! Skal man elske det? Ja - det skal man i det her tilfælde for i stedet for at være en firkantet medievirksomhed, så lytter Trustpilot faktisk til kritik og det er rart nok. Manden bag hedder Peter Holten Mülmann - og vil du vide mere om ham, kan du høre et Pottercut med ham her.

Prøv Trustpilot gratis!

I anledningen af at jeg skrev dette blog-indlæg skrev jeg til Trustpilot og sagde, at de godt kunne rykke op med en rabat til Amino-læserne. Og det får du så her.

Dealen er:

  • Tilbudet gælder frem til 1. marts 2011.
  • "Prøve gratis" består i at man kører der såkaldte "kickstart". Det betyder, man inviterer sine seneste 400 kunder til at skrive en anmeldelse. Trustpilot åbner systemet fuldt og helt i op til en måned, indtil man er overbevist. Det er aldeles uforpligtende. Du har med andre ord ingenting at miste - men kan til gengæld skaffe dig en ordentlig røvfuld anmeldelser på Trustpilot.
  •  Beslutter du dig for at købe, får du 14 måneders abb. for 12 måneders pris.

Det eneste du skal gøre er at bestille via denne side og oplyse koden "konverteringskarma" ved bestilling (det er vigtigt, at du gør det ved bestilling!).

 

Hvad er din erfaring?

Uanset om du elsker eller hader Trustpilot - og om du er webshop-ejer eller forbruger, så vil jeg mægtigt gerne høre, hvad du synes om Trustpilot. Skyd løs i kommentarerne.

saxis

Læs også


Kommentarer

BZR  den 22-02-2011 kl. 13:46

Jeg har altid været stor fan af Trustpilot og har forsvaret siden i stort set samtlige debatter på Amino.

Siden gør mange gode ting for ihærdige og ærlige e-købmænd, mens man som forbruger kan danne sig et nuanceret indtryk af den butik, man overvejer at handle i.

Win-win situation!

Stærkt med rabatordningen og fedt blogindlæg - tak for det!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frederik Storm  den 22-02-2011 kl. 13:48

Trustpilot er virkelig nyttigt, da rigtig mange bruger det. Derfor er det jo også vigtigt at optimere den lidt - som du selv nævner - så folk bliver opmærksomme på det.

Kanon indlæg ;-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Nikolaj Mogensen  den 22-02-2011 kl. 14:08

Trustpilot er et super godt værktøj som både forbrugere og webshops kan nyde godt af, men jeg har i forhold til e-scarf fravalgt dem igen simpelthen fordi jeg ikke mener prisen skaber merværdi nok.

Jeg bruger dog stadig de 195 anmeldeser webshoppen har aktivt til at øge trygheden hos de besøgende samt i markedsføringsmaterialet.

http://e-scarf.dk/ - se både toppen og i bunden af siden.

Men gode pointer du sætter op! :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Dennis Drejer (WooX)  den 22-02-2011 kl. 14:08

Jeg kan sige at dette lille banner har øget vores konvetering med 15% www.cykelpartner.dk/.../1onbicycles.png

Er kommentaren brugbar? 0 0
Michael Hansen  den 22-02-2011 kl. 14:09

Helt enig i dine betragtninger Morten.

Specielt den med at der er et menneske bag. Har talt en del med folkene fra Trustpilot, og man bliver ALDRIG spist af med et svar man ikke kan bruge til noget. Det er kvalitet, og det synes jeg de fortjener al mulig ros for.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kristian Deiborg  den 22-02-2011 kl. 14:13

Jeg mener også Trustpilot er ganske fornuftigt, har specielt brugt grund 1 og 3 til at overtale kunder til at bruge det - nr. 2 trækker vel lidt den anden vej igen.

Med RunForest har jeg også taget den indgangsvinkel med at samle vurderinger ind fra start, da det netop er gratis - og kan let gøres i forbindelse med f.eks. afsendelse af track & trace, hvor jeg så har lavet et link der hedder www.runforest.dk/vurdering - som så sender direkte ind til TrustPilot klar til at blive fyldt ud.

Vi har allerede fået samlet 16 positive anmeldelser (www.trustpilot.dk/.../www.runforest.dk) hvilket gør vi står lidt stærkere hvis nu en kundesituation går i hårdknude.

Når man har fået fyldt sin TrustPilot godt op - hvordan vil du så anbefale man bruger den på sin hjemmeside? Og hvor mange anmeldelse skal man have inden man gør brug af den? Regner med vi venter til vi har omkring 30-40 stykker.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Thomas Rosenstand  den 22-02-2011 kl. 14:28

Vi overvejer det til www.bd-store.dk, men jeg synes faktisk, det er "træls", at Trustpilot ikke oplyser på hjemmesiden, hvad det koster.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikael christiansen  den 22-02-2011 kl. 14:31

Folk har hørt før kun bruge trustpilot i stedet for at tjekke dens hjemmeeside abonnementsvilkår, der kan være en grund til billige mv og det står tit på hjemmesiden

motivere folk til at bruge egen kan gøres på mange måder

det værste er når kigger på hjemmesider der helt holder på deres anmmeldes og glemmer fokus på egen hjemmeside

Hvad med din sikkerhed hvorfor skal de have lov til at hugge dine kommentar, som med meget enkle ting kunne blive på din egne siden

Har i overhovedet fattet at noget det meste opstået lige nu er disse bedømme sider på søge bare Danmark der ca. det samme som der er  link kataloger, grunden er simple der findes folk uden moral der vil hugge hjemmesiders ejer kommentar, dette tyveri må simpelthen stoppes ved at forklare hvor meget de reelt hugger fra en og faktisk kan bruger kommentar bruges til at få første pladser på google da debat på din egne siden er af de vigtigste våben i at opnå første pladser dette ved disse service og lever derved højt på andres sider, dette åbenlyse tyveri, er der ikke mange der fatter hvad kan betyde for dig og din hjemmeside vis var på din hjemmesiden ellers ville du ikke skrive som du gør .

Husk du kan langt lettere følge op på evt. utilfreds kunder vis du laver  et forum på din egne siden.

Vis der opstår klage er det nødvendigt at linke til denne kommentar eller du må lave et billedet af den dog for at bevare troværdig er det bedste at linke til den , og vis på siden ved debat i et forum du tager klager seriøst , dog vis du begyndere at skrive inden på trustpilot.dk hvordan vil du lige kunne vise du har gjort noget.

Virker totalt umuligt med denne service og flere og flere opstår af denne slags service er det umuligt for dig at vide der er  kommet noget der skrives om din side for de retter jo ikke ligefrem henvendelse til dig, hvor troværdigt er det .

Derved kun en vinder det er dem tilbyder denne service for de var første med at starte nogle kommentar som du kunne have brugt, tvivler dog de betalere ekstra penge til dem der starter en debat altså vis en webshops linker til det mv.  

De er så uhæmmet frække at tage penge for noget som de stjæler fra webshops ejer og hjemmeside ejer  og for du kan få fuld udbytte skal du lige linke til dem så de får ekstra gevindste og oveni ja vis skulle kunne direkte skrive med klager skal man have betalt anonce hos dem hvor moralske er det.

sæt fokus på egen side i første omgang trustpilot.dk er den eneste mv.

oveni ingen tvivle rating sider vil falde endnu mere på google med denne udvikling

Er kommentaren brugbar? 0 0
Thomas Rosenstand  den 22-02-2011 kl. 17:33

@Michael: Hvis jeg tolker dit indlæg rigtigt, kan jeg sagtens se, hvad du mener. Men virkeligheden er jo, at flere og flere af dem, der skal lægge penge i vores butikker faktisk kigger på Trustpilot.

At have anmeldelserne på egen side er bestemt også godt - men har du data, der kan dokumentere, at de potentielle kunder ser disse som lige så troværdige, som de anmeldelser, der ligger på et site som Trustpilot?

Er kommentaren brugbar? 0 0
BZR  den 22-02-2011 kl. 17:38

@ Thomas: Uden at kunne dokumentere det, så er jeg sikker på, at en ekstern kilde altid er at foretrække.

Jeg ville personligt ikke stole nær så meget på en butik, der pralede med sine tilfredse kunder, uden at henvise til en uafhængig tredjepart. Alene af den årsag, at jeg ikke tror butikken ville publicere bedømmelserne, hvis de var mindre favorable.

@ Michael: Jeg er ikke enig med dig i, at Trustpilot "stjæler" noget fra butiksejerne. Det er jo forbrugerne, der anmelder butikkerne, og dem Trustpilot "stjæler" noget fra, hvis vi skal blive i din logik. Trustpilot tager blot betaling, hvis en butik ønsker at bruge sit positive omdømme og ditto anmeldelser i sin markedsføring.

Det synes jeg er mere end rimeligt.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikael christiansen  den 22-02-2011 kl. 18:48

hvorfor er profil der giver kommentar altid 5 % udfyldt

hvorfor ser man tit tæt navne samme traft

jeg fravælger tit dem bruger i markdsføring trustpilot da det ser masser af navne samemn traf

vis ser dårlige er det tit folk der ikke har læst abonnets vilkår på den hjemmeside de købt et produkt , folk glemmer at tjekke hvad faktisk og bliver sure over ingen ting

de er mindste lige så troværdig som trustpilot.dk dog kan de blive mere troværdigt vis der er profiler på siden og disse krav er større end trustpilot.dk f.eks. kræves ingen prodil oplysninger , så det er klart at fortrække egen for man kan selv få noget der er mere troværdigt

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikael christiansen  den 22-02-2011 kl. 18:51

hvorfor siger de der kun er erhverv der er massevis privat blogs på siden

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikael christiansen  den 22-02-2011 kl. 18:52

Er du direkte uvenner med din konkurrent , kan de skrive dårligt om dig ved at skrive inden på siden , bliver du uvenner med nogle behøver intet , med dit produktet at gøre , alt er ikke retfærdigt i denne verden

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikael christiansen  den 22-02-2011 kl. 18:56

gad nok vide hvor mange profiler der er fake vis de valid profiler bare lige som amino.dk admin kan se flere info end os andre , dette ville få mange af de fake profiler væk

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikael christiansen  den 22-02-2011 kl. 19:02

Er trustpilot ikke lidt ved at dø ud? Det var fremme en kort overgang, men det virker ikke rigtig på mig som om, at de har formået at få en

På virker det som trustpilot er ved at dø ud , ser masser in aktive bruger , masser blogs der er private og ser ud til trustpilot.dk er kommet i ons cirkel der går ned ad på google vreden kunder skriver mange steder de første 1000 anmelelser ses tit når kigger på nettet så de rating site kæmper om samme tekst flere steder

Er kommentaren brugbar? 0 0
Martin M  den 22-02-2011 kl. 19:55

Som forbruger og hyppig internet shopper er TrustPilot en nem måde lige at tjekke om webshoppen har rent mel i posen eller ej. Især når man køber bredt ind på nettet med alt fra elektronik, tøj, bøger og hudpleje til proteinpulver for det meste fra forskellige butikker rundt om i EU er det rart at have, for det meste, andre uvildige anmeldelser at forholde sig til.

Dog bruger jeg mest siden til at se om der er nogle dårlige anmeldelser af deres kundeservice og brudte "løfter" osv, da det er, for mig, det sværeste at bedømme ud fra selv den mest prof udseende webshop.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mogens Møller  den 22-02-2011 kl. 22:09

Personligt har jeg haft rigtig gode erfaringer med Trustpilot på min egen webshop http://www.lasttouch.dk. Jeg har kørt et par tests med og uden TP banner samt TP banner inkl. testimonial og ekskl. testimonial. TP banner inkl. testimonial blev en klar vinder og konverterede bedst.

Jeg har ligeledes testet effekten af egne testimonials vs. TP testimonials. Her vandt TP også. Det skal dog siges, at testimonials på min egen side har givet noget ekstra organisk trafik, som Mikael jo også nævner, hvilket bestemt også har værdi.

Min egen webshop er primært b2c. Hvis man har en b2b webshop, tror jeg, det giver rigtig god mening at satse på egne testimonials, hvis det er muligt, og hvis man har nogle gode referencer. Det bruger vi f.eks. aktivt hos MCB (www.mcb.dk/kystdirektoratet.html) og det har givet mange gode leads.

@Mikael

Du har nogle gode pointer, som mange kan få glæde af, men det er meget svært at forstå, hvad du skriver. Du vil gøre det meget lettere for læserne her, hvis du lige læser dine kommentarer igennem inden du poster, og retter de værste sprogfejl/sætninger.

Dette er ikke sagt med ond mening, men udelukkende for din egen skyld.

Er kommentaren brugbar? 0 0
TerkeLit  den 22-02-2011 kl. 22:16

Bruger selv Trustpilot hver gang jeg tjekker en ny webshop! Efterfølgende følger jeg så op med en anmeldelse hvad enten den er god eller dårlig, så får butikken lige en hilsen fra mig :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Michael Haahr  den 23-02-2011 kl. 01:32

Jeg kan se, at jeg ikke skal overveje TrustPilot mere, men bare slå til nu!

Glæder mig til at se hvad det kan gøre ved min konvertering på siden ;-D

Tager selvfølgelig lige tilbuddet med i samme omgang :-D

Michael Haahr

www.maler-maling.dk

Er kommentaren brugbar? 0 0
Henrik Nielsen  den 23-02-2011 kl. 08:05

Hvis folk vil bedrages, så bliver det det også. Jeg har set mindst et godt ekspel på hvordan man kan skjule dårlige anmeldelser i hav af gode, og endda fortsætte med at have massive problemmer

Er kommentaren brugbar? 0 0
Henrik Nielsen  den 23-02-2011 kl. 08:05

Hvis folk vil bedrages, så bliver det det også. Jeg har set mindst et godt ekspel på hvordan man kan skjule dårlige anmeldelser i hav af gode, og endda fortsætte med at have massive problemmer

Er kommentaren brugbar? 0 0
Martin Tygsen  den 23-02-2011 kl. 08:21

Rigtig god artikel, og endelig nogen der ser Trustpilot med "webshopejer øjne" og hvad det kan give ens webshop, fremfor at se på om man personligt kan lide konceptet eller ej.

Jeg nægter at tro på at trustpilot er ved at dø, jeg tror de har en voldsom vækstrate og jeg tror vi vil se flere og flere sider som trustpilot.

Der er dog altid sorte får i mellem, og ja jeg har da set virksomheder skjule en masse dårlige anmeldelser, men det gør sig som regel gældende i 1 ud af måske 500 virksomheder og dermed mener jeg stadig trustpilot kan være rigtig godt.

Især hvis virksomhederne har mere end 5-10 anmeldelser, for det er immervæk svært/tidskrævende at lave 500-1000 falske anmeldelser, taget i betragtning at Trustpilot tjekker IP, tidsinterval etc. etc. Så du kan ikke bare sætte dig ned med en flaske rødvin fredag aften og gå igang med at opdigte navne og anmeldelser.

Så jeg er enig med Morten - Indse Trustpilot er kommet for at blive, og så udnyt det til din fordel. Lær at håndtere den slags sider, for trustpilot bliver ikke den sidste i rækken. Det skal også siges jeg har set virksomheder som er hammerdygtige til at håndtere trustpilot og formår at gøre, selv de mest negative anmeldelser om til positive ved hurtigt at tage en dialog med kunden/anmelderen.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Bærbar.com  den 23-02-2011 kl. 08:31

Vi har hos Bærbar.com før i tiden også været glade for Trustpilot men jeg må indrømme at troværdigheden er på vej ned.

Det er efterhånden ikke muligt at få slettet falske anmeldelser på siden selvom det kan bevises at disse anmeldelser er 100% falske.

Vi er ikke ene om denne radikale ændring af teamet bag Trustpilot da flere af vores kolleger i branchen oplever det samme og for en virksomhed der forsøger at yde det optimale for en kunde er det beklageligt at visse kunder kan lave disse anmeldelser til stor gene for os som erhvervsdrivende.

Jeg er klar over at en posetiv trust på Trustpilot kan bruges til bedre at sælge ens varer men der skal ikke så meget til for at vælte læsset.

Mvh

Michael Nielsen

Er kommentaren brugbar? 0 0
Martin Tygsen  den 23-02-2011 kl. 08:39

Michael -> Er det siden bærbar.com? I så fald kan jeg kun se 1 dårlig anmeldelse på hele side 1, og det er en verificeret køber, så det kan vel ikke være en falsk anmeldelse?

De få andre negative anmeldelser der er kommet har du svaret ganske flot på, så jeg som potentiel kunde vil kunne se at virksomheden bag egentlig er lydhør for kritik og svarer hurtigt tilbage. Det er bare endnu et plus i min bog, selvom anmeldelsen var negativ.

Så alt i alt synes jeg da jeres trustpilot profil er yderst positiv.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Bærbar.com  den 23-02-2011 kl. 08:47

Hej Martin

Ja det er siden bærbar.com

Og ja der vises ikke så mange dårlige anmeldelser og grunden til det er at vide bruger en frygtelig mængde tid på at korrespondere med Trustpilot omkring disse anmeldelser og nogle bliver da slettet.

Der hvor jeg vil hen er at en anmeldelse der er falsk skal fjernes fra Trustpilot eller også skal den skjules.

Nu er vi ikke det firma der er hårest ramt men det er mange af vores kolleger som IKKE BETALER til Trustpilot.

Når man som os er betalende kan man begrænse anmeldelser så en anmelder skal have et ordrenummer for at anmelde, det er ikke alle der vil betale for denne ydelse og så er der frit slag for de useriøse.

Det er korrekt at man som vi blot kan kommentere på disse anmeldelser men en negativ anmeldelse koster kunder uanset, hvormange posetive anmeldelser vi har og hvor pænt vi besvarer kunden.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Bærbar.com  den 23-02-2011 kl. 08:54

PS: Jeg syntes skam også det er en rigtig god artikel :-)

Min negativitet ligger helt 100% hos Trustpilot!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Jimi Hove  den 23-02-2011 kl. 08:58

Bærbar du har helt ret. Det grænser til afpresning ( specielt når man ser priserne de har ), og så grænser det også til medvirken til bagvaskelse.

Jeg har ikke selv nogle dårlige anmeldelser derinde, men jeg føler med dem som ikke har råd til at betale bagmændene derinde for at få lov til at svare igen.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Bærbar.com  den 23-02-2011 kl. 09:02

Jimi

Det er præcist en sådan udvilkling der er forkert fra Trustpilots side.

Enten skal alle have samme vilkår for sortering eller også skal funktionen fjernes.

Det sidste sker nok ikke da Trustpilot så vil have et problem med rigtig sure kunder der ikke har fået, hvad de har betalt for.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Martin Tygsen  den 23-02-2011 kl. 09:18

Jimi - Så vidt jeg ved skal du ikke betale for at få lov til at svare kunder, du skal heller ikke betale for at få lov til at fremhæve nogle gode anmeldelser, og jeg ved du også kan få fjernet anmeldelser der er helt hen i vejret uden at betale.

Alt det var i hvert fald muligt for 3-4 måneder siden da jeg sad med en shop og kiggede.

Den væsentlige forskel, som jeg ser det, er at man ikke kan udelukke kunder der ikke har købt, og den del er alligevel så simpelt lavet at den kan omgåes :)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Michael  den 23-02-2011 kl. 09:52

Jeg synes det er ærgerligt at disse ekspertblogge er ved at udvikle sig til kræmmermarkeder hvor bloggerne skal faldbyde varer. Øv!  

Det vil være utroligt naivt hvis man som forretningsmand tilslutter sig Truspilot af de grunde der er nævnt her, - for hvor mange steder har du tænkt dig at blive medlem af?

Der vil ikke være noget der kunne forhindre nogen i at lave en tilsvarende side, - her udelukkende med dårlig omtale, og så tage betaling for at slette omtalen.

På en privat side har man som webshopejer ikke krav på at få at vide hvem der klager, og man har heller ikke krav på at komme til orde. Det vil derfor heller ikke være forbudt at tage betaling for at slette dårlig omtale.

Så hvor meget vil du betale?

Årsagen er, - at der ikke gælder de samme regler for en privat side som Trustpilot, - som der gør for TV, en avis eller et nyhedsmagasin hvor der skal iagttages god presseskik. Trustpilot tjener jo sine penge ved, - og det står jo også klart ved udmeldingerne her i tråden og ekspertbloggerens anbefaling - at "folk" tror at en sådan side er underlagt en form for redelig adfærd. Det er slet ikke tilfældet. Truspilot er udelukkende underlagt den samme lovgivning som alle andre hjemesidejere vedr. injurier m.v. - og ytringsfriheden har vide rammer i Danmark. Søgsmål er dyre, og erstatningerne små.

Da der således ikke ville kunne sættes tal på hvor mange sider man kan ende op med at skulle være medlem af, så ville det måske være mere interessant at finde ud af hvordan man selv kunne få mere styr på hvordan man bliver omtalt.

Løsningen findes, og den er så enkel at den er genial, men jeg har ikke lige et parti sokker jeg skal af med lige nu, - så i får den ikke lige med det samme.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Peter Holten Mühlmann  den 23-02-2011 kl. 12:09

Peter her, stifter af Trustpilot

Jeg plejer ikke at blande mig i debatter om vores side, men ønsker kort at adressere enkelte kommentarer.

1) vi er kommet for at blive og det går godt.

www.business.dk/.../forbrugersite-scorer-millioner-i-venturekapital

2) alle kan besvare anmeldelser - man kan blot registrere sig på www.trustpilot.dk/business.aspx - gratis.

3) Hvis du finder at en anmeldelse overtræder vores retningslinier - fx fordi du ikke kan genkende kunden - så klik på knappen "rapporter anmeldelse". Den vil herefter skjules og vores support vil se på den. Det er også gratis.

Prøv os - over 90% vælger at fortsætte :)

MVH

Peter - Trustpilot.dk

Er kommentaren brugbar? 0 0
Morten Vadskær  den 23-02-2011 kl. 12:24

Tak for alle kommentarerne. Jeg ved godt, at Trustpilot er et minefelt at bevæge sig ind i, men synes nu at debatten har været sober.

Jeg er ked af at min ekspertblog er blevet opfattet som et kræmmermarked. Jeg vil lige pointere, at jeg ingen økonomisk interesse har i hverken Trustpilot eller det ovennævnte tilbud. Jeg havde skrevet indlægget uanset om Trustpilot ville være med på det eller ej. Jeg forhandlede bare en rabat hjem for at give endnu mere til mine læsere. Men det er så blevet misforstået. Skal nok undlade at skaffe jer rabatter fremover.

Jeg er ikke ubetinget fan af Trustpilot, men jeg er fan af virkeligheden. Og virkeligheden er at Trustpilot er en spiller på banen - om I vil det eller ej. Virkeligheden er også at Trustpilot ikke dør foreløbigt og selvom det påståes, så kan Trustpilot ikke bare laves af hvem som helst. Det kræver ekstremt benarbejde at få så mange folk til at anmelde shops og services. Der er andre, der har forsøgt sig med Trustpilot-kloner, men de er ikke blevet til noget.

Mit indlæg er så et indspark til at få en positiv indgang til virkeligheden, men hvis man hellere vil brokke sig over, hvordan verden virkeligt ser ud - så kan jeg godt se, at mit indlæg ikke er en skid værd. Men alt imens nogle gør det, så er vi andre, der forholder os til den virkelige verden.

Well - masser af spændende kommentarer og indspark. Keep 'em coming

Er kommentaren brugbar? 0 0
Bærbar.com  den 23-02-2011 kl. 12:35

Hej Morten

Jeg syntes din artikel er god og den berører et emne som er vigtig.

Som jeg tidligere gav udtryk for ligger min kritik 100% på Trustpilot og ikke på din artikel.

Jeg syntes da det er fint at Peter selv kommenterer her på blokken, det salgs gas han så kommer med er i min verden ubrugeligt.

Jeg mener stadig at det er under al kritik at man til en vis grad kan betale sig fra falske anmeldelser og det gør det jo ikke bedre at når der så kommer falske, urigtige eller løgnagtige anmeldelser at de så ikke kan slettes eller skjules.

Jeg er fløjtende ligeglad med, hvor mange stjerner vi som virksomhed har på Trustpilot, det jeg ikke er ligeglad med er at disse urigtige anmeldelser til stadighed vil figurere på Trustpilot.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Casara.dk  den 23-02-2011 kl. 12:47

Hej Morten,

Super godt indlæg. Jeg bruger også Trustpilot aktivt på www.casara.dk som betalende bruger.

Eneste minus jeg ser ved deres forretningsmetoder er prisen... man skal bare tale med den "rigtige", og så kan man få rabatter, som andre ikke kan. Skidt når man sidder i netværksgrupper og finder ud af, at sidemanden får en bedre pris end en selv, til trods for, at man er kunde gennem meget længere tid.

Og så lige en hurtig kommentar til det med rabatten, som du har skaffet; den skulle være skaffet for længe siden ;o)

Mange hilsner

Mia, www.casara.dk

Er kommentaren brugbar? 0 0
JDA  den 23-02-2011 kl. 13:38

Jeg syntes det er et super godt koncept og bruger det hele tiden.

Jeg forstår ikke, hvorfor folk ikke bare laver det sådan, at kunder der vil anmelde dem SKAL taste deres købsnummer ind, så det kun er verificeret kunder der kan anmelde en given side. På den måde slipper e-købmændende da for "falske" kunder der giver dårlige anmeldelser?

Jeg bruger det hele tiden når jeg handler på danske sider og det har altid, med lidt go tænketankegang selv og et knips skepsis bragt mig nærmere de super kundeservicemindede virksomheder og taget mig langt væk fra dem der svindler deres kunder eller er ligeglade med dem.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Jimi Hove  den 23-02-2011 kl. 14:00

Jeg kan se at Michael har slettet den passage hvor han nævner at stifteren er hans personlige ven. Der udover er det dårlig stil at møde kritik med at " Så vil jeg bare lade være i fremtiden " , eller " Se mig jeg har fået penge ".

Nok meget godt at disse svar ikke ligger på TrustPilot.

Vi er nogen der har kritik af det, forhold jer sagligt til det, mest for jeres egen skyld. Jeg vil næsten æde min gamle hat på at for eksempel Dansk Industri vil føre et samlet søgsmål for dem af deres kunder, som bliver udsat for eventuel bagvaskelse igennem disse sites.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Jimi Hove  den 23-02-2011 kl. 14:04

Og når jeg siger Michael, så mener jeg Morten

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikkel deMib Svendsen  den 23-02-2011 kl. 17:37

> 1. Det er gratis at få anmeldelser

Det er det også at få anmeldelser på sit eget site. Og faktum er, at det har en virkelig stor og god effekt - like it or not.

> 1. Det er gratis at få anmeldelser

Jeg tror du me ner AdSense - ikke AdWords. Men det du skriver har bare ikke noget at gøre med om din virksomhed bruger Trustpilot eller ej, så jeg kan slet ikke se hvad det har med sagen at gøre. Du behøver sgu da ikke være kun de hos Trustpilot for at køre AdWords annoncer via AdSense/indholdsnetværket.

> 3. Det er nemt at SEO din side

Hvor for i alverden vil du lave SEO på andres sider? Det er da fuldkommen idiotisk. Særligt når det er et site der potentielt set kan skade din virksomhed. Jeg fatter simpelt overhovedet ikke dette punkt!

Trustpilot er en "ransom" virksomhed på linie med alle de andre af samme type. Det er en af den slags ting som burde dø og forsvinde fra Nettet for evighed. Enhver støtte  til den slags virksomheder er i mine øjne dybt uetisk.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kim Raufort  den 23-02-2011 kl. 18:33

/deMib

> 1. Det er gratis at få anmeldelser

Det er det også at få anmeldelser på sit eget site. Og faktum er, at det har en virkelig stor og god effekt - like it or not.

/deMib

Enig, Jeg vil dog synes at anmeldelser på trustpilot er generelt mere troværdige.

/deMib

Trustpilot er en "ransom" virksomhed på linie med alle de andre af samme type. Det er en af den slags ting som burde dø og forsvinde fra Nettet for evighed. Enhver støtte  til den slags virksomheder er i mine øjne dybt uetisk.

/deMib

Jeg synes slet ikke overstående giver nogen mening.

Hvis man læser alle de andre tråde om trustpilot er det meget tydeligt at du er på et "hate-crusade" imod trustpilot.

Jeg har deltaget/støttet trustpilot i de forskellige tråde på Amino & jeg er stadig stor tilhænger af sitet.

Både B2C & B2B har det vist sig for os at have en salgsfremmende effekt.

Jeg har desuden mødt Peter et par gange i Århus og han er faktisk en ret flink fyr.  

Er kommentaren brugbar? 0 0
mr.guffe  den 23-02-2011 kl. 18:35

bzr - Man kan vel ikke sige at trustpilot er en uafhængig side, når den modtager penge fra en stor del af de anmeldte sider. Formodentlig netop de sider der har gode anmeldelser.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikael christiansen  den 23-02-2011 kl. 19:05

hej kim tvivler du besøgt trustpilot.dk og kigget på amino.dk hvilken profilen er meste en person ikke engang navn adr. og admin kan ikke se det , eller amino.dk hvor der er profiler med navn adr. mv

tror man må grundigt hjerne vasket af trustpilot.dk iver for ikke at kunne se at der kan laves flere fake anmelders når intet kræves og det gør der også stort arbjde for trustpilot.dk at gennemskue hvad fake eller ej

hvorfor ikke lave egen siden hvor kunder selv debatter og kræve mere trustpilot.dk at der er udfyldt profiler mv.

du kan forsætte at støtte dem dog er det kun spørgsmål om tid før kommer noget mere troværdigt end dem og så ligger hele markedsføring der hvor det er meste mindste troværdigt , for jeg tvivler de gider få gang i på deres site kan blive mere troværdigt for lave om betyder færre bruger hos dem og færre penge til trustpilot.dk og man kan ikke mere som betalene "snyde lidt"  manipulere lidt få venner mv. give gode stemmer for det kan ses let vis , navm ligner hinanden eller og man lettere se vis en god opretter 2 bruger , det kan du ikke gøre på egen side vis du står mere frem troværdigt

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikael christiansen  den 23-02-2011 kl. 19:14

ja morten korrekt trustpilot.dk bliver der sikkert frem over min point er meste behold SEO værdi egen side

lav det mere troværdig på egen side skab debat egen siden , derved

kig profiler ingen krav , det kan man selv gøre bedre

håber du forstår mig ,det jeg mener udnyt kunder meste muligt og få meste muligt ud ad gode kunder , på alle måder

Er kommentaren brugbar? 0 0
Jeppe Bech Albrektsen  den 24-02-2011 kl. 00:21

@Thomas,

kommer godt nok lidt forsinket, men bedre sent end aldrig som man siger ;-)

Har snakket med en fra Trustpilot, og grunden til at der ikke står priser på deres hjemmeside, er fordi der er ved at komme nye priser.

Det jeg fik af vide var, at for det de kalder "Iværksætter" altså en virksomhed med 1-3 medarbejdere, vil det koste ca 400DKK om måneden, man kan sige at det er mange penge men tror de er givet rigtig godt ud for de fleste shops :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikael christiansen  den 24-02-2011 kl. 00:49

yder til de bliver mere griske efterhånden med udvikler ikke mere så anmelders bliver mere troværdigt og hvorfor give endnu flere væk end før og når du afhængig og satset egen side og lavet troværdig system der kan markedsføring blive meget dyrt for alt stiger jo mere man afhængig af dem ,derfor ærligt de ikke udvikler sig

så det er langt meste troværdigt og økonomiske at satse på egen siden at den får succes og kommer nummer 1 end at give SEO værdi til trustpilot.dk

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikkel deMib Svendsen  den 24-02-2011 kl. 00:59

> Jeg har desuden mødt Peter et par gange i Århus og han er faktisk en ret flink fyr.  

Det er da komplet ligegyldigt. Jeg kender ikke peter, men det ER altså ikke ham der er produktet. Uanset hvor flink han måtte være ændrer det da ikke ved at produktet er noget lort, og at det dybest set er en svinsk "ransom" model.

At du prøver at dreje det over på min person, Peter eller andre ting der intet har med produktet at gøre er for latterligt. Det tyder på at du ikke rigtig kan modsige mine argumenter i forhold til selve produktet.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Bærbar.com  den 24-02-2011 kl. 08:35

Det er muligt Peter er en fin fyr men som deMib også nævner er det jo sagen 100% uvedkommende.

Jeg mener stadig at Trustpilot er useriøs og 102% ubrugeligt så længe disse falske og urigtige anmeldelser ikke kan slettes.

Nu vil jeg ikke gentage mig selv men det er uhyggeligt let at lave falske anmeldelser på Trustpilot - anmeldelser som Trustpilot er fuc.... ligeglade med.

For Trustpilot drejer det sig kun om en ting idag og det er at skovle penge ind.

Vedr. falske anmeldelser vil jeg lige henvise til mit svar til Melina på denne tråd: www.amino.dk/.../116886.aspx

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kim Raufort  den 24-02-2011 kl. 08:49

>Bærbar.com

Du har trustpilot på din forside?

www.trustpilot.dk/.../www.notebookonline.dk

1346 anmeldelser?

Det ville da være utroværdigt hvis ejeren selv kan slette anmeldelserne?

Vi har haft et par tilfælge med lidt for kritiske anmeldelser, vi rapportede til kundeservice og anmeldelsen blev undersøgt.

Jeg syntes da du skal gøre det samme hvis du har modtaget nogle falske anmeldelser

Er kommentaren brugbar? 0 0
BZR  den 24-02-2011 kl. 09:01

mr. guffe: Selvfølgelig kan man det, når Trustpilot publicerer ucensurerede anmeldelser, direkte fra forbrugerne. Virksomhederne betaler udelukkende 'store' summer for at få lov til at fremvise forbrugernes anmeldelser, hvilket er mere end rimeligt :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Bærbar.com  den 24-02-2011 kl. 09:05

>Kim

Jeg vil skam heller ikke selv kunne slette anmeldelser, hvilket ikke på noget tidspunkt har været oppe.

Jeg vil have Trustpilot til at slette de anmeldelser der er lavet af kunder der har haft en dårlig dag.

Vi sender hver uge anmeldelser til Trustpilot til vurdering men her er behandlingen af disse efterhånden af en så ringe kvalitet at vi er begyndt at lade være.

Det er ikke længere muligt at få Trustpilot til at slette en anmeldelse der er falsk, hvis kunden har handlet hos dig UANSET hvad kunden skriver.

Det har jeg talrige eksempler på, både fra Bærbar.com og andre af mine virksomheder samt fra andre i mit netværk.

Denne politik mener jeg ikke er acceptabelt og det er derfor muligt at svine enhver virksomhed til.

Lad mig give dig et eksempel:

Jeg køber en SEO bog hos xxxx.

Jeg har bare glemt at jeg ikke kan læse !

Efterfølgende skriver jeg en anmeldelse på Trustpilot imod xxxxx hvor jeg giver udtryk for at jeg er blevet snydt så vandet driver da bogen er ubrugelig.

Denne anmeldelse kan ikke slettet da jeg jo har handlet hos xxxxx og nu skal xxxxx så bruge en helvedes tid på at forklare mig at hans produkt er ok, hvad tror du andre kunder mener ??

90% handler nok, hvis xxxxx kan forklare sig godt men der er stadig 10% tilbage.

Er kommentaren brugbar? 0 0
BZR  den 24-02-2011 kl. 09:05

Bærbar.com: Jeg synes det lyder som sort snak, det der.

Trustpilot er ikke 102 procent ubrugeligt, bare fordi nogle rådne æbler vælger at misbruge den frihed, siden giver til forbrugerne.

Det er det samme som at skære alle mennesker over én kam, fordi en lille håndfuld opfører sig som røvhuller i trafikken.

Faktum er, at din virksomhed har 1346 næsten udelukkende positive anmeldelser. Hvis du tror, at én enkelt, to, tre eller fire dårlige anmeldelser spiller en rolle i den sammenhæng, tager du fejl.

Som forbruger kigger jeg på helhedsbilledet, og særligt de 5-10 seneste anmeldelser. Hvis disse er tilfredsstillende, jamen så bestiller jeg gerne.

Dertil kommer, at mine handelsoplevelser ALTID har stemt overens med det indtryk jeg har fået på Trustpilot, mens jeg researchede på den givne webshop.

Trustpilot gør hvad de kan for at sikre, at alle er glade. Og indtil videre synes jeg, at det fungerer glimrende.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Bærbar.com  den 24-02-2011 kl. 09:12

>BZR

Det gør jo netop Trustpilot ubrugeligt når disse 1% ikke kan slettes selvom om anmeldelsen er løgn og opspind.

Det er muligt Trustpilot gør et eller andet men det er langtfra godt det de gør.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Henrik Nielsen  den 24-02-2011 kl. 10:35

Nu må i altså holde op... i mange andre tilfælde bliver virksomheder jagtet for mindre, som feks hvis de selv har betalt for en undersøgelse, der lovpriser deres egne produkter. Man kan poå ingen måde være troværdig, når man modtager penge fra den der anmeldes...

Er kommentaren brugbar? 0 0
mr.guffe  den 24-02-2011 kl. 11:31

> henrik > bare en tilføjelse... Når man så tænker på at det er 4.000 kr om måneden eller 48.000 kr om året bare for en lille bitte iværksætter virksomhed, så er der i min optik absolut ikke tale om uafhængighed.

Hvis der er nogen der vil betale det for et par gode ameldelser på en af mine sider..... så skidt da.... kom bare

Er kommentaren brugbar? 0 0
Morten Vadskær  den 24-02-2011 kl. 12:05

Som sagt - Trustpilot er et minefelt.

Jeg vil blot lige kommentere på det Jimi skriver om at jeg er personlig ven med stifteren af Trustpilot. Det er ikke tilfældet. Jeg har kun mødt ham to gange. Den ene var til WAW i Århus, hvor vi begge skulle tale og den anden gang var hvor han kom ud talte i en ERFA-gruppe for webshopejere, som jeg er med i. Der udover har jeg mailet med ham for at skaffe denne intro-rabat samt en intro-rabat til to andre projekter. Så evt. anklager om nepotisme kan afvises blankt - dette blogindlæg var blevet skrevet om de havde givet rabat eller ej.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Nikolaj Mogensen  den 07-03-2011 kl. 14:46

Jeg har et spørgsmål:

Selvom man ikke er partner på Trustpilot, men stadig benytter anmeldelserne i markedsføringen, kan det så på nogen måde være et overtræde IP rettigheder?

Jeg mener det er gratis for kunder at anmelde et produkt - hvordan skal det så koste penge at link til de anmeldelser man har fået?

Er kommentaren brugbar? 0 0
Morten Vadskær  den 07-03-2011 kl. 15:31

@Nikolaj - Du må da altid gerne linke til anmeldelserne. Men om du må ta' dem og bruge dem aktivt på din side, skal jeg lade være usagt. Det må du lige høre TrustPilot om.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Daniel Schjerlund  den 02-04-2011 kl. 15:03

Jeg stødte på Trustpilot for et okay stykke tid siden og jeg blev rigtig positivt overrasket! Jeg syntes Trustpilot er genialt for at sige det ligeud. Jeg kan huske at jeg blev lidt ked af jeg ikke selv havde fundet på noget lignende, he he :-)

Men mange tak for indlægget!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Rune  den 02-04-2011 kl. 15:39

Trustpilot er alt for utroværdig til at det kan bruges til noget reelt i forbindelse med et tjek af en virksomhed. Trustpilot er nærmere svindlernes paradis.

Er kommentaren brugbar? 0 0
unlinteft  den 02-04-2011 kl. 21:29

Ja, formentlig sa det er

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kristian Deiborg  den 03-08-2011 kl. 22:55

Jeg har testet trustpilot af på en række websites efterhånden - de fleste det giver en forøgelse i konvertering, men nogle går det desværre også den anden vej med. Så sørg for at teste det af inden du fast beslutter at indsætte deres boks.

Jeg har desuden også lige fundet ud af at trustpilot kan have negativ effekt på din SEO, læs mere om det her: http:///www.deiborg.com

Er kommentaren brugbar? 0 0
Morten Vadskær  den 01-10-2011 kl. 12:35

Jeg har tidligere bevæget mig ind i minefeltet og skrevet om Trustpilot her på Amino . Jeg

Er kommentaren brugbar? 0 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: fire + tre =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Morten skriver


Morten Vadskær

Morten Vadskær har drevet e-handel siden 2001 og har masser af praktisk erfaring med branchen. Han driver de to webshops www.kondomaten.dk 
og www.faktorfobi.dk og skriver her på Amino om at forbedre sin webshop. Morten ejer desuden den ene halvdel af webshop platformen Shoporama.

Hans private blog er på www.v4d5.net/blog


Morten på Twitter

Hvis du vil have besked når Morten og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer