Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Indtjening og velgørenhed på den fede måde...

1.396 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
29 November 2008

Jeg lyttede her til aften på et for mig nyt Podcast.  Det drejer sig generelt om software-udvikling, og hvordan man opbygger en forretning omkring det.  I den forbindelse, er der et afsnit hvori den ene deltager i diskussionen, meget sobert og fornuftigt forklarer om et for mig nyt koncept.  Et koncept han tjener masser af penge på, og endnu vigtigere - får det rigtigt godt af som menneske...

Indtjening og velgørenhed på den fede måde

Konceptet er helt enkelt, at koble sit salg af varer eller ydelser med en betaling til velgørende foremål.  Det er klart, at denne kobling mellem et køb af vare og betaling til velgørenhed skal fremstå helt klart for kunden også.  Forklaringen følger lidt senere i teksten her.

For udbyderen af en vare eller ydelse, er ideen således, at man selv kan sælge en vare eller ydelse, og have det godt med, at man samtidigt bidrager til et godt foremål, og ikke bare en dyrere bil, federe lejlighed, større computer osv. osv....  At gøre noget godt for andre, giver dig et formål i livet, og en større mening med den vare eller ydelse du udbyder.  Dette giver således en stor tilfredshed for personen der vælger at sælge sine varer og ydelser på denne måde, og giver derfor større livsglæde, og mere kontant også en større lyst til at videre-udvikle sine varer eller ydelser for at kunne bidrage endnu mere til velgørenhed.

For relationen til kunden, for at vende tilbage hertil som lovet, så er dette et godt markedsføringsværktøj.  Det er det netop fordi at kunden ligesom dig som udbyder, også vil føle tilfredshed med at kunne bidrage til et velgørende foremål.  Dermed vil du som udbyder af varen eller ydelsen have en kompetitiv fordel, idet du bruger denne forretnings-model.  Når kunden eksempelvist tvivler på om de skal/skal-ikke købe din vare eller ydelse, ja så har de en rigtig god bevæggrund til netop AT købe fra dig.  Du styrker yderligere dit image hos kunderne, som et velmenende menneske, og ikke blot en anden kapitalist.

De sure "rønnebær" vil så forsøge at pointere, at det er "amoralsk at bruge velgørenhed til indtjening" Hvorfor det? Er det amoralsk at sende nogle penge et godt sted hen, hvor de ellers aldrig var nået?  Er det amoralsk at prioritere velgørenhed over det nye fjernsyn, nye bil eller mere materialisme?

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Morten skriver Skriv dig op