Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

"Agurketiderne" - Guld eller fallit for konsulenten?

1.071 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
09 November 2008

Nu når vi alle går og snakker om økonomiske "agurketider", så kan det være på sin plads at overveje hvordan man er stillet i en økonomisk nedgangstid som selvstændig - konsulent om man vil.

Umiddelbart tænker man at det er værre for konsulenter i denne tid, end for fastansatte, men jeg har nogle oplevelser med i kufferten som viser det stik modsatte.

I Danmark er det dyrt at have fast-ansatte, det er svært at fyre dem, og det koster i fratrædelse.  Det er faktisk en god nyhed for alle selvstændige.

Jeg har selv tidligere oplevet, i et ganske stort firma, at deres konsulent-anvendelse steg i disse økonomiske svære tider.  Jeg vil blot kommentere tidpsunktet, for at underbygge mit argument, med at det var lige efter år 2000 og det store IT krak.  Ihvertfald var det sidst da vi mærkede økonomien halte.

Situationen var netop, at firmaet kunne vælge mellem at fast-ansætte nogle nye, eller ansætte tilsvarende konsulenter, selvom timepris forholdet var hhv. 1 til 4 ca.  Det er således IKKE kun førnævnte egenskab i Danmark med besværlig fyring, som jeg vil begrunde det med.  Firmaet, min arbejdsgiver, var af en sådan størrelse, at de netop havde økonomiske rammer for hver afdeling, i tilfældet her "Markedsføring".  Det pudsige er så, at i dette regnskab medregnedes de fastansattes løn og omkostninger, men IKKE tilsvarende for konsulenterne!!!  Aflønning til konsulenter skete således udenom afdelingens planlagte og nogenlunde faste budget.

Derfor kan det være en god idé for konsulenter at søge opgaver i de større virksomheder i disse tider, helt ideelt hvor der tydeligtvis er tale om projekt-arbejde.  Forholdende omkring ansættelse i Danmark, gør det ofte for dyrt for disse virksomheder at vælge de ansatte fremfor konsulenter - Timepris til trods.

Jeg glæder mig til at høre om lignende, men også helt anerledes erfaringer fra alle jer blog-læsere.  I er som altid velkomne til at kommentere, hvor sjove og relevante historier og konstruktiv kritik er mest velkommen.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Morten skriver Skriv dig op