Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
03 November 2008

For kort tid siden var der en vaks Amino'er der brugte et for mig pt. ukendt, men MEGET sigende udtryk - "At tabe sin Internet-mødom". Dette var ment i forbindelse med kunders første oplevelse med at få lavet websites af konsulenter.  Jeg syntes udtrykket var super-godt, og jeg vil bruge det lidt ændret heri som værende en "Internet Virgin".

Indlægget her retter sig direkte til kunder der ønsker website-løsninger, og ikke har prøvet at få lavet (eller selv udført) sådanne tidligere.  Jeg vil ganske kort forsøge at give disse "Internet Virgins" nogle råd fra erfaringer i den anden ende som teknisk "Internet consultant".

OBS for en "Internet Virgin"

Der findes en række ting man som "Internet Virgin" bør være opmærksom på.  Jeg vil berøre nogle af de meget almindelige, som du måske vil opleve som website-kunde og "Internet Virgin" her...

Man kan til enhver tid lave sin website selv, det kræver blot teknisk viden om det og tid... masser af tid.  Og en god portion tålmodighed - Især med Internet Explorer og webside-designet.  Hvis du prøver denne løsning, vil du opleve at netop tid er noget der kan bruges en masse af på at lave websites - Ikke blot det synlige design, men teknikken bagved.  Vi plejer at illustrere det ved, at anskue dit website som et isbjerg, de 10% du ser er designet, de 90% under overfladen er teknik.  Netop derfor vil du få en forståelse for hvorfor det normalt er dyrt at lave websites, idet du får tilbud fra konsulenter og tænker "nåda - det ser dyrt ud!".

Venner kan lave det for dig, og det er også fint.  Jeg har bare selv erfaret og hørt alt for mange gange, at vennetjenester trækker ud rent tidsmæssigt, ikke på grund af uvilje, men bare på grund af hverdagsting der kommer i vejen.  Man kan jo så betale sine venner for sagerne, og virker det - så fint nok - men venner og penge....arrrhhh...

Man kan til enhver tid ansætte en konsulent til at lave sin website, og det er altid godt at lave lidt "shopping" på markedet.  Pas på med, at shoppe med pengepungen som dit kriterie, for det kan koste dig dyrt senere, både i den grad du efterfølgende er afhængig af din konsulent, kvaliteten af det umiddelbare resultat og muligheder for fremtidige udvidelser.

Man kan også sagtens finde konsulenter der vil lave det hele for dig, inklusive løbende opdatering af indhold, men det er så også ofte her at de "ikke sjældne" historier i branchen om enkelte billed-udskiftninger til 8000:- stammer fra.  De er set før, og den findes endnu på markedet - Denne type tilbud.

Så er der jo endeligt den sidste kategori, konsulenter/arkitekter (som jeg), som vil lave en løsning der passer til dine behov lige nu, og på en sådan måde at du selv kan vedligeholde din websites indhold.  Disse løsninger kan så oftest videre-udvikles, lidt ligesom du kender det fra Lego-klodser og modeller - Man bygger videre og videre.  Risikoen er jo så selvfølgelig at din Lego-model med tiden bliver lidt vakkelvorn, hvis de enkelte klodser ikke passer helt sammen, så det skal helst undgåes ved noget website-arkitekt-eftersyn imens Lego-modellen opbygges.

Èn sidste ting - At bygge websites er teknisk tungt.  Hvis du selv er typen der er teknisk og vil give den gas på Internet - Så god fornøjelse, og husk at du altid kan søge hjælp hos de mange Internet-forum brugere.  Hvis du bliver rigtigt frustreret, så skal du måske til at ansætte en tekniker til at gøre det.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Morten skriver Skriv dig op