Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Idéer, design og produktion Folketingsvalg 2015 - Rapid Prototyping.

Folketingsvalg 2015 - Rapid Prototyping.

1,287 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
29 May 2015

Så kom valget - Big surprice..:-) Ja, jeg var ikke "forberedt", men at dømme på antallet af valgplakater der på ganske kort tid er blevet sat op i landets lygtepæle, så har mange siddet klar til udrykning.

Idag kan man læse om partiernes brug af Facebook og remarketing i dagens Politiken. Den digitale valgkamp supplerer de mange valgplakater i lygtepælene. Der er nu noget sødt over valgplakaterne, de sidder der oppe og appellerer til os med deres velkomponerede portrætfotos og listebogstaver. Gør jeg nar..? ja måske lidt - for kampen om opmærksomhed er altid patetisk. Men jeg er ikke en skid bedre. Jeg skriver denne artikel istedet for at hænge en plakat op med et budskab. Ikke et budskab om mig som et politisk menneske der vil bruge mit liv på at forbedre verden udfra mine overbevisninger og mit menneskesyn. Næ, jeg er blot en simpel appdesigner der, som hyænerne på prærien er på udkig efter et nemt bytte jeg kan kaste mig over og suge næring fra...:-) Folketingsvalg...ok jeg må lave en app - nej jeg må lave to apps; een til iOS og een til Android.

Her kommer begrebet Rapid Prototyping ind; for jeg har travlt, da valget netop er udskrevet og kun varer i tre uger. Hastigheden er afgørende for succes...eller er den? Hastigheden har i hvert fald betydning i selve begrebet; Rapid Prototyping. Lav en hurtig prototype for så kan du hurtigt indse prototypens mangler og komme videre med en ny - en forbedring. Den iterative proces er vigtig i megen udvikling. Hvis man bruger for lang tid på den første udgave, for langt senere at konstatere at udgangspunktet var forkert, er det selvmord (eller kan i hvert fald være en del spildt arbejde..:-)

Nå, men jeg laver en hurtig app til iOS. Den skal være hurtig for Apple skal jo også have tid til at se på den, og tjekke om den følger deres retningslinjer: Human Interface Guidelines, som den gren af kvalitetskontrol holdes op imod. Det tager fra 6-14 dage at få godkendt en app hos Apple. Hvis den afvises kan man forvente tilsvarende godkendelsesperiode for en ny version. Så prototypen skal ikke være alt for hurtig. Der skal være et godt design og god navigation.

Indhold....puha, den var værre. Hvordan skaber man originalt og kvalitets indhold om de politiske partier. Her kommer de sociale netværk ind, for dem bruger partierne jo i større og større grad, ifølge artiklen i Politiken. Henvisninger til deres hjemmesider i et såkaldt webview, og links til Facebook app'en er mine bedste idéer. Jeg ville også have link til Twitterapp'en men det kom ikke med i den første hurtige prototype. Er Facebook app'en ikke installeret skal siden vises i browseren istedet. Indholdet er altså partiernes løbende udveksling med os vælgere, samt facts om listebetegnelse og partileder.

Designet laves udfra partiernes logo'er. Farverne bruges i et mønster af kvadrater, der symboliserer mangfoldigheden og de mange muligheder for valg af parti og partifarve. Enkelt og effektfuldt. Designet spices op med partilogoerne som ikoner i tableviewet: hvilket er betegnelsen for den liste af partier man kan vælge imellem, og som sender een videre til undersiden med de enkelte partiers data.

Afsted til Apple med ønsket om hurtig ekspedition. Dette imødekommes og app'en godkendes på to dage. Nu skal det gå stærkt for udviklingen af versionen til Android er kun lige begyndt. Udviklingen heraf sker i AppInventor - et visuelt programmeringssprog som er tidligere omtalt her på bloggen. Det har sine begrænsninger: men det har een fordel: det er hurtigt. Rapid Prototyping - it is :-) Jeg genbruger listerne fra iOS app'en. Listerne er data'erne med navne og links for de enkelte partier - dét er indholdet der fører til autentisk indhold. Jeg er ikke journalist, ville ønske jeg havde tiden til selv at skrive fyldestgørende artikler med egne fotos af personerne bag partierne, men hastigheden tillader det ikke. Kopiering af indhold og brug af kopibeskyttede billeder er NO GO. Hvordan er det lige med Wikipedia - må man det..?

Nå men Android versionen er færdig - afsted til Google publish app-siden. Godkendelse på ca 4 timer. Det er en helt anden verden end Apples. Her er hastigheden til at føle på. Så kan man tale om kvalitet, men det er en helt anden historie....:-)

Her er links til de to versioner, hvis du skulle have lyst til at se hvad dit partis listebetegnelse er: (så må vi håbe jeg har skrevet rigtigt :-)

Link til iOS: Folketingsvalg 2015 på App Store

Link til Android: Folketingsvalg 2015 på Play Store

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Bo blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere