Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Idéer, design og produktion Fra foredrag med Thorborg til foredrag med Al Gore til App på App Store og Google Play Store.

Fra foredrag med Thorborg til foredrag med Al Gore til App på App Store og Google Play Store.

2,990 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
12 December 2014

Jeg har haft fornøjelsen af at opleve flere store ting dette efterår, som faktisk afledte hinanden..

Første oplevelse var foredrag med Martin Thorborg i Ringkøbing. Vores egen lille klimagris havde meldt sin ankomst hvis han kunne blive hentet i helikopter. Eller rettere arrangøren; Primo Huset og Primo Tours havde for at overtale Thorborg spurgt om han på trods af presset tidsplan, ville komme hvis han kunne blive hentet i helikopter. Vejret tillod ikke helikopterturen, men blev erstattet med fly, så Thorborg kom og holdt sit spændende foredrag om iværksætteri.

Martin Thorborg på scenen i Ringkøbing.

Thorborg talte om sin egen udvikling fra folkeskole og frem til der hvor han er idag. Det var ærligt og herligt. Kedelig kan man jo som bekendt ikke beskylde ham for at være. Helt nede på jorden talte han om de ting der flytter os; om gejst og gåpåmod, og viljen til at forfølge drømmene, og ikke mindst gøre det NU.

Det var en berigende eftermiddag, også indledt af et super indlæg fra Bjarke Hansen iværksætter/ejer af Primo Tours, der også fortalte om ikke at give op trods massiv modstand fra begærlige konkurrenter: http://www.pressport.com/pressrelease/9799/Champagne-til-de-foerste-gaester

Primohuset i Ringkøbing der var med til at arrangere eventen, havde lavet en lille konkurrence hvor man skulle svare på nogle spørgsmål. Jeg udfyldte skemaet, afleverede det i postkassen, og glemte alt om det. Lige indtil Marianne fra Primohuset skrev en mail om at jeg var den heldige vinder af to biletter til foredrag med Hans Blix og AL Gore i Skjern..:-)

Det gad jeg godt høre - havde hørt om Al Gores film: http://da.wikipedia.org/wiki/En_ubekvem_sandhed men aldrig set eller hørt mere om ham. Hans Blix kunne jeg godt erindre, var den velargumenterede mand, der blev overhørt før invasionen i Irak. Turen gik til Skjern sidst i oktober, og det var en særlig event, der dog ikke fik den store opmærksomhed udover i Vestjylland. Dette var en skam, for begge foredragsholdere havde virkelig noget at fortælle. Hans Blix om sikkerhed og stabilitet i verden, Al Gore om den ubekvemme sandhed, som blev illustreret med statistikker, aktuelle billeder af vejrfænomener men også fint afsluttet med en opfordring til det enkelte individ, om mod og handling. Vi kender ikke fremtiden for vi er selv med til at skabe den.

Udenfor Skjern Kongrescenter holdt en superlækker Tesla bil med en sej nummerplade:

 

Jeg tænker det nok var direktøren fra Vestas, der var medsponsorer til arrangementet, der var ankommet standsmæssigt og politisk korrekt. Under alle omstændigheder så var det en bil jeg godt gad prøve en tur i..0-100 på 6-7 sekunder - det var et af de kort jeg som dreng godt ville have på hånden, når vi spillede bilkort-spil :-), og som nok kunne give lidt mere vind i håret end min alt for politisk korrekte Skoda Fabia..(1.4 suk)

Nå men med disse fire herrers ord og karma indenfor vesten, gik mig og konen hjem under dynen og lunede os, mens vi gøs ved tanken om en fremtid med stadige udfordringer rent klimamæssigt.. I ugerne efter brugte jeg tiden foran fjernsynet med iPad, Adobe Ideas og min Wacom pen til at udtrykke en teenagers frustration over at være sat i en verden hvor det regner hele tiden, og man ikke kan tage på ferie uden dårlig samvittighed over at udlede lidt CO2..

Det endte med at jeg har brugt tegningerne i en app hvor illustrationenrne ledsages af lyden af regn der bare vælter ned... Teenageren og hans bamse får nok af regnen og sender en drage op med en opfordring til os alle og ikke mindst politikerne på COP20: Please reduce CO2..

Climate Change - Reduce CO2 på App Store

Climate Change - Reduce CO2 på Play Store

Tak til Thorborg, Hansen, Blix og Gore for Jeres engagement, og lyst til at påvirke og ændre verden :-)

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Bo blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere