Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Idéer, design og produktion Fartbøde gav idé til app til iPhone: Speedometer - fartkontrol.

Fartbøde gav idé til app til iPhone: Speedometer - fartkontrol.

7,680 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
02 May 2014

Jeg var så uheldig at få en fartbøde en sen aften, hvor mit ben havde sat sig fast mellem ratstammen og speederen...Jeg er ret høj så det sker jo af og til at benet sidder i klemme...

Så kom jeg til at tale med en kollega om det med at køre 80 eller derunder på de affolkede landeveje i det vestjyske. (Jeg blev blitzet med rød-blitz kl. 23.10 en søndag aften vest for Holstebro...) Når man kører 80 km ifølge bilens speedometer, kører man så egentlig 80 eller mere eller mindre? Det affødte idéen til app'en "Speedometer - fartkontrol".

Beskrivelse:

... Med denne app kan du afprøve speedometerets visning ved at køre 1 kilometer med fast hastighed og tage tid. Afstanden aflæses ved hjælp af kantpælene ved siden af vejen. Kantpælene langs vejene står med 100 meters afstand. På kantpælene kan man se afstanden fra vejens begyndelse. Ved at tage tid på 1 km's kørsel kan speedometerets visning afprøves. Kør med en tilladt fast hastighed (eks. 80 km/t) og tryk på start ved et kilometermærke og tryk stop når en kantpæl viser plus 1 km. 

Den viste hastighed er beregnet udfra den tid det tager at køre 1 kilometer. Hastigheden er kun vejledende og eventuelle overskridelser af hastighedsgrænser er stadig dit ansvar. Ønsker du en præcis verifikation af dit speedometer, kan det sikkert foretages på et køreteknisk anlæg.  App'en bør ikke betjenes af føreren af bilen !....

Jeg testede min egen bil, og fandt ud af at når speedometeret viser 80 km/t så er hastigheden kun omkring de 76 km/t. - Så tror f..... det føles så langsomt - specielt når man har været på arbejde i 12½ time og skal køre 35 km :-)

Nå men nu kører jeg den tilladte hastighed - det skal man jo, + 1500 kr. mig her og dér, det kan da mærkes i husholdningen. Lars Bachman har ellers på Twitter foreslået at politiet giver mulighed for at oprette en PBS, og så blot trække pengene een gang sidst på måneden..Men Lars bor vist også lidt ude på landet, og er erhvervsaktiv :-)

En god ven af mig foreslog at lave målingen med GPS - hvilket er en mulighed jeg overvejer - men samtidig synes jeg at det er lidt sjovt at man kan bruge vejpælene til noget fornuftigt ud over selvfølgelig at holde sig på vejen - og så har man jo også noget at sætte konen til når man nu alligevel er på farten.

Test din bil med app til iPhone - download på App Store: Speedometer - fartkontrol 

Hvad viser dit speedometer?

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Bo blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere