Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Idéer, design og produktion Børnebøger til iPad - Lav din App

Børnebøger til iPad - Lav din App

1,876 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
07 May 2013

Interaktive børnebøger til iPad er en mulighed for at lave bøger med animation og lyd. Jeg læste Philip Mahlers e-bog Lav din app, og startede efter et fag på AU i Herning på at lave apps til iOS. Lav din app er en god indføring i et til tider uoverskueligt univers når man starter med at udgive apps på App Store. Der er mange ting man skal have styr på og her er referencer som Lav din app og ikke mindst Lynda.com supergode steder at søge information. Apples hjemmeside er også god, men jeg har nu fundet hurtigere overblik de andre steder.

Flash viste sig jo desværre at møde stor modstand fra netop Apples side (og med rette fra SEO-folket) men Flash har for mit vedkommende betydet mange års fornøjelse med illustration, animation og programmering. Disse færdigheder har jeg haft stor glæde af at bruge i udviklingen af apps. Faktisk har jeg lavet alle illustrationer til Cirkus Magi: http://bodot.dk/cirkusmagi.htm i netop Flash. Fordelen ved Flash fremfor Illustrator er at tegnefunktionen er mere intuitiv og giver en levende streg. De tegnede baggrunde og figurer eksporteres nemt til det utal af formater som kræves for at passe til non-Retina og Retina skærme på henholdsvis iPhone og iPad.

Cirkus Magi er min første interaktive bog til iPad - den kan hentes gratis i en periode. Jeg har leget med simpel animation, swipe-effekter og lyd. I mit næste projekt arbejder jeg med en "physics"-baseret verden - dvs det er et udviklingsmiljø ved navn "Chipmunk" der simulerer tyngdekraft, friktion og elasticitet. Det har jeg benyttet i dette simple spil: http://bodot.dk/pongio.htm der også kan hentes gratis i en periode. Det er i princippet to mobiltelefoner der har deres opladere hængende i ledningen som man svinger og forsøger at ramme boldene. Jeg havde først lavet dem så de lignede iPhones - men det er noGo hos Apple - de afviste app'en i første omgang da man ikke må bruge deres brand - surt sjov...:-)

Vil du igang med at lave apps er Philip Mahlers bog et godt sted - i hvert fald til at få overblik over processen og mulighederne for at outsource selve udviklingen - idéen er starten og så ligger der et stort arbejde med design, kode og ikke mindst markedsføring.

Er iOS så fremtiden? Tja antal downloads på App Store nærmer sig de 50 mia. - måske bliver du nr. 50.000.000.000. Men hvis du mere tror på Android som vel også må siges at være i udvikling, og vil du selv udvikle apps til Android : så tjek App Inventor ud: http://appinventor.mit.edu der lavede jeg mit første spil for Kurt Moskjær - det er et ret sjovt program hvor man sammensætter koden ved hjælp af visuelle moduler.

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Bo blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere