Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Mohammad Dadkhah fra Klikko Hvor lang tid tager det at få 1. pladsen på Google?

Hvor lang tid tager det at få 1. pladsen på Google?

6,200 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
21 August 2018

Det er et af de spørgsmål, som er næsten lige så svær at svare som spørgsmålet: "Hvad er meningen med livet?"

Velkommen til SEO - og livet som en SEO mand.

"Hvor lang tid tager det at få 1.pladsen?"

"Jeg vil gerne op på søgeord "x" og "y" - hvad koster det?"

Og jeg kan ikke fortælle dig, hvor mange gange jeg har sagt som Bertel Haarder:

For det er jo trods alt ikke mig, som ejer Google, og der findes heller ingen opskrift/formular, der forklarer præcis, hvad der skal til, og hvor lang tid der går.

Selv en Google medarbejder kan ikke fortælle dig det!

Men når jeg nu blev mødt med disse spørgsmål så mange gange, og siden jeg ikke skulle til teater foreløbigt, så blev jeg nød til at forholde mig til det.

Hvordan får man 1. pladsen på Google, og hvor lang tid går der med det?

Sidste år kunne jeg, her på Amino, præsentere en SEO case, hvor jeg viste, at jeg fik en ny hjemmeside op som nr. 1. på "ingefærshots" på blot 90 dage!

Fedt! Var det så svaret? At det kun tager 90 dage?

Øøøøh NEJ!

For der er immer stor forskel på søgeord/branche til søgeord/branche

Efter jeg havde præsenteret casen, så fik jeg henvendelser fra nogle forskellige kunder, som gerne vil have hjælp til at forbedre deres placeringer

Jeg var toptunet, topmotiveret og havde netop besluttet, at jeg ville bruge Brian Deans Skryscraper teknik som fremgangsmåde.

Ganske kort fortalt, så gik det ud på, at jeg ikke ville genopfinde den dybe tallerken. Hold tingene simpelt:

Dine konkurrenter har de placeringer, som du gerne vil have => Se deres Onsite og backlinkprofil igennem => Gør det bedre

Så når jeg fik henvendelse fra en kunde, som faktisk var eksempel 3 fra dette indlæg fra sidste uge, så lavede jeg følgende:

1. Analyserede hans side og hans konkurrenter, og derefter præsenterede jeg en Content Strategi for hans hjemmeside ift. Teknisk optimering, Gode Tekster, Intern linkbuilding osv.

2. Analyserede hans backlinkprofil og hans konkurrenter, og derefter præsenterede jeg en Linkbuilding Strategi for hans hjemmeside ift. antal links, type af links, hastighed osv.

Jeg gav ham mit bud / estimat på, hvad der skulle til, for at han kunne få 1.pladsen

Jeg gjorde min fremgangsmåde klart og tydeligt for kunden, og jeg gjorde også klart og tydeligt, at jeg ikke garanterede ham placeringer eller nogen resultater - som sagt, jeg ejer ikke Google

For kunden lød det fornuftigt, og jeg satte projektet i gang.

I løbet af blot 2 måneder havde jeg ham på 2.pladsen på hans vigtigste søgeord (han var på 8.pladsen), og lige da jeg troede, at jeg skulle være så sej at have ham på 1. pladsen på blot 90 dage, så fik jeg et reality check.

Han forblev søreme på den 2. plads, og det gjorde han faktisk i over 6 måneder!!

Hans side bouncede faktisk lidt frem og tilbage mellem 2. & 3. pladsen indtil den i juni måned hoppede op på 1. pladsen, hvor den så har været plantet solidt indtil nu (se nedenstående screenshot fra Accuranker)

De store hop kommer faktisk hurtigt

En anden kunde kontaktede mig i slutningen af 2017 og ville gerne op på et MEGET konkurrencepræget søgeord.

Da jeg så analyserede hans konkurrenter og præsenterede ham for en løsning, så var det også en tung pille at sluge - hvorfor skulle det være så dyrt?

Svaret fra mig var: "Jamen, jeg bestemmer ikke budgettet 100 %. Du er desværre i en branche, hvor dine konkurrenter har 40 x flere links, end din hjemmeside har. Enten skal vi op og matche dem, ellers skal vi sætte ambitionsniveauet lavere, hvilket jeg helst ikke vil"

Heldigvis for ham, så valgte han at satse på projektet.

Som du kan se på nedenstående graf, så tog det ikke lang tid, før han hurtigt kunne snuse til forsideplaceringer, men hans side bouncede frem og tilbage.

Det var lige indtil cirka 3 måneder efter start af linkbuilding, hvor hans side så bed sig fast på forsiden af Google på hans absolut sværeste søgeord, og lige siden har han crawlet stille og roligt op.

Han er lige rykket fra 3. pladsen til 2.pladsen, og nu håber jeg selvfølgelig ikke, at der går 6 måneder, før han rykker fra 2. pladsen til 1. pladsen :)

What is the take away?

Nu har jeg efterhånden lavet linkbuilding for en del virksomheder, og her er mine erfaringer:

1. At opnå forsideplaceringer er faktisk meget nemmere, end de fleste går og tror. Hvis seo manden gør sit arbejde ordentligt, og kunden allokerer det fornødne budget, så bør en forsideplacering være meget realistisk inden for 3 måneder

2. En top3 placering bør, i rigtig mange brancher, være muligt at opnå inden for 3-5 måneder

3. En 1.plads kan virkelig trække tænder ud, for det kan tage alt fra 3-9 måneder afhængig af branchen. Men hvis du først opnår top3 placering, så er du meget tæt på 1. pladsen!

Og før jeg lige får høvl af nogle kollegaer for mine statements, så vil jeg gerne lige understrege et par ting:

A) Man kan ikke garantere placeringer, og det gør jeg heller ikke i mit indlæg

B) Jeg skriver, at kunden skal allokere det fornødne budget. Dvs. hvis du gerne vil op som nr. 1 på fx. "træpiller", så skal du ikke være overrasket over, at det koster mere end blot 10.000 kr.

C) Linkbuilding kan ikke stå alene. Du kan fyre nok så mange links af til din hjemmeside, men hvis dit Onsite ikke er i orden, så når du aldrig toppplaceringer. Du kan have den bedste hjemmeside, men uden links når du ikke topplaceringer

Kommentér gerne med dine oplevelser:

- Hvad er det hurtigste, du har opnået topplaceringer?

- Har du været i gang med SEO i mere end 3 måneder uden at opnå forsideplacering?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mohammad skriver Skriv dig op