Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Kritik - en øjenåbner

737 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
03 September 2008

Da jeg hoppede ud i kunsten at lave hjemmesider var årstallet 2001. Jeg havde da allerede i nogle måneder bøvlet rundt med en skabelonbaseret hjemmeside, men da jeg ikke kunne få den til at makke ret (jeg anede ikke hvad HTML stod for Embarrassed ) så kunne jeg ikke få teksten til at stå som jeg ønskede, med afstand frem for at det stod i en kæmpe pærevælling ud i en køre.

Det resulterede i frustration og en stædighed fra min side fik mig til at oprette en hjemmeside hos en af de større amerikanske udbydere og så var jeg i fuld gang. Hold da op der var mange ting der fristede, og dengang havde jeg endnu ikke indrømmet en manglede stil- og farvesans fra min side af, så du kan næsten forestille dig hvordan jeg hyggede mig med grafik, fonter osv.

På et tidspunkt blev jeg en anelse for utålmodig og "spammede" diverse forums med teksten : " Hvad synes I om min hjemmeside?" Jeps, kendte endnu ikke de uskrevne regler og bliver helt flov ved at tænke på hvad jeg gjorde. Nå, men svarene kom rimelig hurtigt frem, og de var ret enslydende. "Hvad skal vi bruge din side til? Vi har alle de informationer vi ønsker os på denne side" (altså det forum jeg postede indtil flere indlæg i)

Men så skete det mirakuløse. Idea

Bag de mange gravide kikkede mændende med hen over skulderen på deres kærester og koner, og disse mænd var allesammen noget inden for musikken (læs:internettet) så nu så de deres chance for at komme frem fra deres huller og give mig råt for usødet i forhold til mit spørgsmål

- Hvad synes I om min hjemmeside?

Et af svarene har jeg gemt for det var så hudløst ærligt, humoristisk skrevet og virkelig en øjenåbner for mig. Jeg vil nu løfte sløret for nogle af de guldkorn jeg fik med på vejen fra denne mand der fik mig til at se anderledes på mange ting.

1. Baggrundsbilledet (en grøn en, tilgiv mig jeg vidste ikke hvad jeg gjorde) fyldte 7000 bytes og var vist ikke særlig kønt. Jeg blev anbefalet at skfite den ud med f.eks. farven hvid - what, det kan du ikke mene, den er da r..kedelig - Jo, han mente det dælme Huh?

2. Han "påstod" jeg havde været på billedrov, og anbefalede mig at glemme alt om at sætte noget på siden som tiltrak øjet, eller nærmere trak øjet væk fra informationerne jeg forsøgte at videreformidle. - Altså, hvor er det smarte og livlige efterhånden henne?

3. Mine links var i både den ene og den anden farve, så hvad skulle man klikke på - ensartethed var sagen

4. Jeg brugte "kun" 15 varianter af forskellige farver, skrifttyperog størrelser - igen ensartethed

5. Han fandt konkurrencen - eller rettere hans egen form for konkurrence. Den gik kort ud på "Gæt hvilke farver og baggrunde der bliver brugt på den næste side" - Han sagde han aldrig gættede det, måske et vink med en vognstang om at jeg brugte en anelse for mange forskellige farver og baggrunde Huh?

Til sidst skrev han "Jamen, hvad synes jeg så om indholdet?" spørger du måske - Helt ærligt, så ved jeg det ikke. Jeg kunne se en del overskrifter, så jeg går ud fra at der også var en masse relevante informationer. Mine øjne opgav blot at læse den fordi den allerede var blevet irriteret over farveladen.

Tag den...... Tongue Tied

Jeg læste og læste igen og igen hvad han havde skrevet og har altså den dag i dag stadig hans svar. Jeg grublede over det i stilhed lidt tid mens jeg slikkede mine sår og min stolthed, men SÅ tog jeg aktion og forvandlede min hjemmeside fra en ren farveladehandel til en kedelig og ensartet side (altså min mening i forhold til før) men det fantastiske skete at siden faktisk fik flere og flere besøgende.

I feb. 2004 tog jeg det næste skridt og fik en designer til at lave et design og nogle skoledrenge til at programmere en ny platform op, og hele tiden prøvede jeg at huske hvilke gode råd jeg havde fået. Jeg synes ikke længere at siden er kedelig (dog trænger den til en grundig renovering) nej, nu prioriterer jeg i meget høj grad at informationerne skal fylde mest muligt og være læsevenligt.

Du får formentlig aldrig denne besked Ole, men tusind tak fordi du åbnede mine øjne og fik mig til at ændre retning. Jeg ville ønske du kunne se hvordan Min-mave ser ud i dag. Big Smile

Jeg står nu over for den næste udfordring for Min-Mave og jeg, og det er et nyt design, en ny platform og en helt vidunderlig verden af lettilgængelige informationer til alle der måtte have brug for dem.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Birgit skriver Skriv dig op