Alle der tjener penge er psykopater - Mette Glargaard - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

Om denne blog

Mette Glargaard
 

Syndication

 

News

  • Ny bog med konkrete handlemuligheder for at komme over konsekvenserne af din opvækst: http://metteglargaard.dk/shop/helterejsen-slip-konsekvenserne-af-din-opvaekst/ Selvværd for begyndere er udsolgt som trykt bog, men fås stadig som ebog. Køb den her: http://metteglargaard.dk/shop/selvvaerd-for-begyndere/
 

Alle der tjener penge er psykopater

Skrevet  01-08-2014 08:08  af  Mette Glargaard 

"Den eneste måde man kan tjene virkelig store penge på i dette land, er ved at tage røven på andre"

Sådan var der engang en iværksætter, der sagde til mig for små 15 år siden. Jeg sagde ja og tænkte på min far, som lavede en million om året sort. En million om året var mange penge for mig dengang. Jeg tror slet ikke jeg vidste, at der er mennesker i Danmark, der tjener en million om måneden eller mere.

Jeg var vokset op i en verden, hvor de mennesker jeg så på, som omgav mine rollemodeller, passede til rollemodellerne. Det var folk, som solgte falske malerier, lavede bræk, solgte stoffer, havde stripklubber.

Og ja, de fleste af dem tog jo vitterligt røven på andre ligesom min far ved blandt andet ikke at betale den skat de skulle.

"Man skal være mere end almindeligt kreativ for at tjene gode penge som iværksætter", sagde en anden kollega tidligt i min snart 20-årige periode som selvstændig.

Jeg skar tænder og ægrede mig - og det har jeg gjort mange gange siden. Hvorfor helvede kan JEG ikke bare skide på andre og tjene store penge?

Det var et evigt dilemma, som i mange år fulgte mig. Hvorfor kunne jeg ikke bare finde noget at snyde andre med, så jeg kunne blive rig? Jeg var alligevel aldrig helt klar til at gå all in og blive narko-kurér eller lave onlinekurser i at blive millionær på en måned.

Så skete der noget. Jeg mødte en kollega, som jeg blev veninde med og vi holdt forretnings- og hyggemøder i en spa i Frederikshavn. Siddende under den klare blå himmel med Cava i glassene og varme bobler om kroppen, kom vi til at tale om netop dette emne.

"Hvorfor vil du være rig?" spurgte hun.

"Det er ikke fordi jeg tror jeg bliver fri. Fri er det man er, når man ikke er bundet af noget, heller ikke det materielle. Sådan er det i hvert fald for mig. Nej, jeg vil gerne kunne rejse og købe lige hvad jeg har lyst til. Jeg er så træt af at vende hver 25-øre!"

"Hvorfor bliver du ikke rig så?"

"Fordi i det her land, skal man tage røven på andre og være psykopat for tjene virkelig store penge. Jeg kan ikke nogen af delene.", konstaterede jeg, ikke uden en vis irritation.

"Det var da noget af et mindset du har fået dig der, hva'?"

Og efterhånden som samtalen skred frem, gik det op for mig, at min opfattelse af det at være rig, hang uløseligt sammen med det at være et dårligt menneske.

Vi skaber vores egen verden med vores tanker. Og i min verden kunne man ikke være rig uden at være et røvhul. Eftersom jeg ikke havde lyst til at være et røvhul, kunne jeg ikke blive rig.

Klassisk!

Godt jeg opdagede det, så jeg kunne ændre på det <3

I dag er jeg psykoterapeut og coach og har faktisk ind imellem mennesker i min klinik med samme mindset eller noget der ligner, som forhindrer dem i at få det liv de ønsker sig. Jeg har endda meget velhavende mennesker, som har dårlig samvittighed og føler sig skyldige. 

Hvad tænker du om rige mennesker?

Mette
www.metteglargaard.dk 


Besøg vores samarbejdspartnere :