Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Hvordan får vi flere iværksættere?

1.894 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
04 January 2018

I sidste måned afholdt jeg et event, som var dedikeret til at støtte op omkring kvindeligt iværksætteri.

På programmet havde vi bl.a. en paneldebat omhandlende succes som iværksætter. Jeg er altid meget fascineret af det der med succes. Hvornår har man succes og hvad skal der til at få succes? Det er virkelig to spørgsmål der kan sætte en diskussion i gang 😉 Jeg gemmer min holdning vedr. succes til et andet blogindlæg, for nu vil jeg egentlig gerne berøre et andet emne, som også var en vigtig substans i paneldebatten. Faktisk et emne som jeg også hører om igen og igen. Nemlig emnet: Hvad skal der til for at få flere (kvindelige) iværksættere?

 

Sagen er: ja, vi er sgu i undertal os kvinder. Faktisk ret meget i undertal. De nyeste tal viser, at der er hele 41% flere mænd som starter virksomhed. Ærgerligt, hvis du spørger mig.

Dog vil jeg sige, at selvom tallene viser at der er en klar uligevægt i forhold til kønsroller (og jeg er på en mission om at få det ændret!), så synes jeg ikke nødvendigvis det behøves at være en kønsdebat (ikke lige i det her indlæg i hvert fald). Jeg synes nemlig sagtens man kan spørge: Hvad skal der til at få flere iværksættere?

 

Fordi ser du, jeg oplever nemlig ikke kun, at det er kvinder som holder sig tilbage ift. at blive iværksættere. Nu vidst, så tyder tallene på, at der er en større andel kvinder end mænd som holder sig tilbage, men problemet er der hos begge køn. Og det synes jeg personligt er rigtig, rigtig ærgerligt.

Vi kan selvfølgelig tale om, at der er ærgerligt på et samfundsmæssigt niveau, at der ikke er flere som udnytter de kompetencer de hver især besidder (så vi andre kan nyde godt af nye innovative tiltag!). Men jeg synes faktisk, at det er mere ærgerligt på et individuelt niveau. For når mennesker ikke går efter det de gerne vil (som f.eks. kunne være at blive iværksætter), så synes jeg i DEN grad det er ærgerligt. Jeg synes nemlig, at vi alle sammen skal gøre det, der gør os glade.

 

Personlig synes jeg selv vi lever i en ideel tid at starte virksomhed i. Faktisk vil jeg gå så langt at sige, at der aldrig har været et bedre tidspunkt i historien at blive iværksætter på!

Den største årsag er naturligvis brugen af internettet. Men jeg vil faktisk også sige, at alle de initiativer der efterhånden er i Danmark, som støtter op omkring iværksætteri- de gør det så let at starte.

 

Så hvorfor er der ikke flere som springer ud som iværksættere? Jeg tror på, at det er pga. én ting: frygt. 

- Frygten for at det går galt

- Frygten for hvad andre tænker 

- Frygten for at skulle sælge

- Frygten for at man løber tør for penge

- Frygten for at man ikke har de rigtige kompetencer

Og jeg kunne blive ved.

 

Dette ene begreb, som egentlig er noget så simpelt, kan stadigvæk have en så stærk magt over en. En så stærk en magt, at den gør, at mange ikke handler på de ting, de reelt gerne vil.

Jeg tror derfor i stedet på at den enkelte person, som gerne vil være iværksætter, skal starte med at arbejde med én ting og det er: sit mindset.

Arbejde med sit mindset, så man vågner op hver dag og tænker “yes- jeg kan det her"

Arbejde med sit mindset, så man tør at pitche sin forretningside

Arbejde med sit mindset, så man tør spørge om hjælp

Arbejde med sit mindset, så man kan tåle at få "et nej"

Arbejde med sit mindset, så man tør lave det salg (igen og igen)

I det hele taget: Man skal arbejde med de (lorte) overbevisninger, som fortæller en, at man ikke er god nok (fordi det er man!)

 

Og hvordan arbejder man så med sit mindset? Well, det er der flere veje til. Nedenfor har jeg beskrevet hvad der har virket for mig: 

- Få dig en coach/terapeut, som kan hjælpe dig med at komme ud over dine begrænsede overbevisninger.

- Læs bøger! Der findes så mange bøger, der omhandler mindset.

- Begynd at omgås mennesker som har det mindset du selv gerne vil have. Og find nogle personer, der har gået vejen som kan være en inspiration for dig (så du tænker "hvis hun kan- så kan jeg også!")

- Gå til seminarer. Her møder du både ligesindede og folk der kan hjælpe dig i din forretning.

Og for gud skylds- lad være med at hænge ud med personer som har “et taber mindset”- dem som fortæller dig, at du ikke kan gøre det, dem som fortæller dig, at du ikke er god nok og dem som fortæller dig, at din drøm er urealistisk! UD med dem i dit liv (og hvis du ikke kan/vil smide dem helt ud, så undgå i det mindste at tale forretning med dem).

 

Som sagt har alle disse ting virket for mig. Og når jeg siger virket, så mener jeg i virkeligheden “virker”. Fordi jeg gør stadig alle tingene. Jeg tror nemlig på, at arbejdet med sig selv ikke har en “endestation” (og hvor ville livet da også være kedeligt, hvis man aldrig udviklede sig mere!).

 

Held og lykke- jeg håber, at du tager springet (naturligvis også af helt af egoistiske årsager, så jeg kan nyde godt af de innovative virksomheder der forhåbentlig kommer mange flere af Big Smile )

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få mettemaria blogindlæg Skriv dig op