Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Sådan kickstarter du din digitale markedsføring Facebook Attribution | Forstå værdien af din markedsføring

Facebook Attribution | Forstå værdien af din markedsføring

349 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 May 2020

Facebook Attribution er til dig, der ønsker at tracke dine kanalværdier på en langt mere gennemsigtig måde.

Med Facebook Attribution, sikrer du dig et retvisende billede af dine kampagners performance, hvilket medvirker til en langt højere effektivitet af dine brugte annoncekroner.

Hvorfor ikke bare benytte Google Analytics?

Google Analytics er et last click cookie-baseret analyseværktøj, som ikke arbejder særlig godt med Facebook annoncering. Facebook Attribution er derimod pixelbaseret. Hvad betyder det så?

Du kender det med garanti selv. Du har fundet et givent produkt på Facebook og klikket dig ind på annoncen. Nu kalder aftensmaden – hvad der skulle have været et køb blev afbrudt. Efter maden søger du på virksomhedens navn via google for at finde hjemmesiden frem og færdiggøre dit køb.

Hvilken kanal skal krediteres?

Det skal de begge, men hvor Google Analytics vil give Google Ads hele fortjenesten, opdeler Facebook Attribution købet på de to kanaler.

Få mere ud af din annonceringskrone

En anden eminent fordel ved brug af Facebook Attribution er din gennemsigtighed på kampagneniveau. Analyseværktøjet giver dig muligheden for at tracke købsrejsen. Du får det bedste indblik i dine kampagners reelle performance. Det betyder, at du fremover kan fordele dit annoceringsbudget langt mere effektivt, målrette bedre og optimere korrekt. Alt i alt udvikle din Facebook annoncering til en langt stærkere kanal end førhen.

Opsæt Facebook Attribution

Hvis ikke du ønsker at følge Facebooks egen guide, har vi samlet fire nemme steps, der hjælper med opsætningen af Facebook Attribution.

1. step // Vælg Attribution:

Åben din menu – klik ind på “Attribution”, der på eksemplet er markeret med fed.

 

Facebook Attribution

 

2. step // Klik dig videre:

Næste side vil se sådan her ud – klik dig videre med den blå “kom i gang/get started”-knap.

 

Facebook Attribution

3. step // Vælg forretningsområde:

I det her step skal du vælge dit forretningsområde. De forskellige kategoriers navne taler alene for sig selv, men er du i tvivl, anbefaler vi, at du vælger “en virksomhed/Single Business”, da du ikke er begrænset i at oprette flere forskellige forretningsområder.

Når ovenstående er færdiggjort, kan du tildele dit valgte forretningsområde personadgang, annoncekonto og pixel.

Ved oprettelse og aktivering opsætter Facebook automatisk dine rapporter.

 

Facebook Attribution

 

4. step // Tilknyt annonceplatforme

Du har mulighed for at tilknytte tredjeparts annonceplatforme i Facebook Attribution. Benytter du dig i forvejen af Google Ads, kan du med fordel tilføje denne kanal til dit overblik. På den måde kan du også krydstjekke på tværs af Google Analytics, og derved opnå et mere transparent og præcist billede af din tracking.

 

 

Facebook Attribution

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mark skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere