Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

7 gode videotips til Facebook Ads

1,041 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
21 February 2020

Videotyper:

Står du overfor din første videoudarbejdelse kan du med rette gøre dig tanker om, hvilken videotype du vil benytte og hvorfor. Der findes et hav af muligheder, hvor du kan målrette efter lige præcis det formål, der findes i relevant i dit tilfælde. Nedenstående er et udsnit af de mest benyttede.

Brand & Produkt:

Typisk brugt for at skabe større brand awareness. Produkter og visioner kan med rette flettes ind så det bliver en slags “om os” der synliggør alle de ekstraordinære fede ting ved din forretning og produkter. Omvendte scenarie sætter fokus på produktet og fletter branded naturligt ind.

Demo:

Forklar, hvordan dit produkt virker og skal bruges. Oplys brugeren ved hjælp af en kort og præcis demo. Et fremragende eksempel er denne video lavet af Hövding, hvor de guider brugeren igennem brugen af deres alternative cykelhjelm

How to use Hövding 3

Event:

Har du et forestående event, der kræver den helt rette promovering er video et naturligt værktøj. Ligegyldigt hvad dit event indebærer skiller det sig med garanti ud fra det vanlige miljø som din virksomhed befinder sig i. Fortæl den gode historie med en masse fede scener med masser af blikfang.

Animations & GIF:

Det er ikke altid, at det er så nemt at forklare lige netop dit produkt på samme måde som Hövding gør. Måske er dit produkt slet ikke fysisk eller budgettet for presset til at få udarbejdet videoen i ønskede kvalitet. Hvad gør man så?

Animationsvideoer er et fremragende alternativ til både at brande dit produkt og virksomhed, men kan også fungere som en alternativ demo eller explainer video. Qua sit format er animation typisk langt billigere, da det ikke kræver samme produktionsomkostninger medmindre du bare laver en hjemmevideo med din smartphone.

GIF er en forkortelse for Graphic Interface Format. En GIF kan bestå af både rigtige billeder såvel som computeranimerede. Fælles for begge er, at formatet er kort og har til formål at skabe blikfang. Brug derfor GIFs med omtanke og sørg for, at det fanger og stopper brugerens scroll med det samme.

Kort og godt

Brugere på Facebook og Instagram scroller igennem deres feeds med lynets hast og evner ikke tålmodighed eller særpræget interesse for særlig meget. Derfor handler det om at gøre din video højrelevant krydret med masser af blikfang. Facebook anbefaler selv, at dine video-ads befinder sig et sted mellem 5-15 sekunder. Med det sagt har du godt og vel 2-4 sekunder til at skabe interessen. Hos Lacuna Digital holder vi oftest vores kunders produktvideoer nede på omkring 8 sekunder. I dette tidspektrum har du både gjort brugeren opmærksom på branded og produktet inden for de første 3 sekunder og forhåbentligt skabt en interesse, der udmønter sig i et klik videre til websitet.

Upload dine videoer direkte til Facebook

Du gør klogt i at uploade din video direkte via Facebook i stedet for at linke til eksempelvis Youtube. Det er der to grunde til:
1. Direkte uploads til FB opnår i gennemsnit 4x større reach
2. Du kan benytte “Auto Play” featureren, hvor dine videoer automatisk starter når brugeren rammer din ad i feeded. Det skaber et ekstra element til blikfanget.

Du kan ydermere oprette målgrupper på dine visninger til fremtidig markedsføring.

Undertekster

Gør det muligt for dine fremtidige kunder at se din video uden lyd. Vi er konstant på farten og det er ikke altid, at miljøet og omgivelserne egner sig til at høre en video med lyd. Har din video ikke inkluderet undertekster taber du den potentielle kunde og den givne omsætning med det samme.

Videostørrelser

Hos Lacuna Digital anbefaler vi, at du tænker godt over dit valg af format.
Bredformatet 16:9 er det mest almindeligt brugte format, men ikke det bedste når det kommer til Facebook ads. Ved i stedet at vælge det kvadratiske 1:1 format optager du 78% mere skærmplads. Desto mere skærmplads dine ads optager desto større chance er der for, at brugerne stopper op ved dine videoer, hvilket i sidste ende øger din chancer for salg. Formatet 9:16 kan også anbefales.

Mobil før desktop

Ligesom alt andet content på Facebook bør du altid have din mobilversion for øje som det første. 95% af Facebooks brugere benytter sig af platformen via appen. Det giver derfor også mening, at fokusere på, hvordan dit content i alle henseender tager sig ud på mobilen og optimere herefter.

Valg af thumbnail

Der er flere brugere på Facebook, der aktivt har slået auto play-funktionen fra. Det betyder derfor, at de vil præsenteres for din video med et stilbillede. Dette stilbillede, også kaldet thumbnail, indstiller du. Skriv gerne noget tekst, der beskriver indholdet af videoen, men vær varsom med ikke at overskride mere end 20% af det samlede billedareal. 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mark skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere