Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Smykker til maend. Herresmykker og deres historie

Herresmykker og deres historie

3.060 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
25 March 2011

Mænd kan se bedre ud, når smykker fuldender deres tøjstil. Herresmykker har i mange hundrede af år været udnyttet som tegn på indflydelse, magt og rigdom.

Historien om herre smykker begynder helt tilbage i stenalderen.

Der er blevet i Sydafrika opdaget nye beviser på at herre smykker var bygget af bløddyr for omkring 100.000 år siden. Smykker til mænd var også blevet lavet i andre materialer som skaller, tænder, træ og ben, som blev udformet i forskellige mønstre. På samme tid blev disse materialer også brugt til fastgørelse af tøj. De sidste blev forhandlet med fødevarer og varer som valuta.

Smykker til mænd har været et kendt middel indenfor godhed, healing, og til at få onde ånder væk. Længere frem i historien for ca 7500 år siden startede smykkerne at blive lavet i metaller, og dette gjorde smykker og herresmykker meget mere populære. Guld var velkendt hos den rigere klasse som Egyptens Faraoner, og guldet var forholdsvis nemt at arbejde med og så flot ud, så derfor blev det tit brugt til pynt og udsmykning. Faraoner ejede alle former for smykker til mænd som guldarmbånd, vedhæng, halskæder, brystplader, arm manchetter, øreringe til mænd, hovedstykker og fodlænker. Når herresmykker blev gået med omkring armen eller halsen udtrykkede det magt, beskyttelse og rigdom og ikke mindst så fremviste det deres status. Når faraonerne døde, ville så meget guld og smykker som muligt blive begravet sammen med dem for vise hvordan og hvor meget denne farao ville blive husket på.

Under middelalder tiden bar mænd mange smykker til mænd. Det blev også populært at konger og dronninger nærmest overpyntede deres kroner og stol med guld, sølv og juveler. Man kunne også adskille de forskellige samfundsklasser via smykkerne. Dengang var det ikke kun damer som gik med smykker, men der var skam stadig en forskel mellem hvor meget mænd og kvinder gik med smykker. Under det romerske imperium kunne man bære et fiske vedhænd kaldet Ichtus og dette vedhæng blev betegnet som en slags adgang til hemmelige kristne møder og forbudte ritualer. Dengang bar kvinder smykker for at være smukke, men mænd gjorde det for at udtrykke noget. Der var skam også nogle slags herresmykker som kun var til pynt. Dette var dog også mere populært under det romerske imperium end under middelalderen. Herresmykker kan i dag godt sammenlignes med herresmykker dengang, fordi mange af materialerne som tungsten, stål og læder går igen i disse tider.

Herresmykker var også blevet påvirket under eraen med Napoleon. Herresmykkerne blev hastigt populære under hans tid. De ”gamle” slags herresmykker blev udskiftet, og dette var en meget udviklende tid indenfor herresmykker. Naturen med at herresmykker skal udvise magt og rigdom kan vi skam også se i dag.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når John skriver Skriv dig op