Webtekster, der virker | Tips og tricks til DIN online kommunikation Kom let i gang med SEO-tekster - Malene Fich Weischer fra Netinspire.dk - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

Kom let i gang med SEO-tekster

Hos Netinspire.dk arbejder vi rigtig meget med SEO-tekster, og der skal ikke herske tvivl om, at det er et emne, hvor man virkelig kan nørde sig ned i teknikker og finesser.

Men helt ærligt, så kan man også lade være.

Jeg oplever nemlig mange, som slet ikke har fået lagt noget på deres hjemmeside, fordi de nærmest bliver overrumplede af alle de SEO-regler og skriveregler, de kan google sig frem til. For hvor skal man starte?

Det er forståeligt nok, at man ender dér, for det kan virkelig være en jungle at finde frem til de rigtige og brugbare regler. Men problemet er, at det er langt værre IKKE at have noget på sin hjemmeside end at have noget på den, som måske ikke er synderligt optimeret. Derfor har jeg samlet 3 trin til dig, der gerne vil i gang med at skrive til nettet - og gerne vil tænke lidt SEO ind i det - men uden at det bliver for svært og teknisk krævende:

1. Tænk over, hvad du gerne vil finde på hos Google. Er du f.eks kiropraktor, så kunne det være "ondt i ryggen", kronisk hovedpine", "sportsskader" etc. Sørg så for at bruge det relevante ord - og gerne lidt varianter af det - i din tekst. Husk også meget gerne at få det med i din overskrift.

2. Skriv i korte afsnit og drop for mange indskudte sætninger. De er for svære at læse på nettet. Lav også små overskrifter til dine afsnit og brug gerne ordene fra pkt. 1 her også.

3. Skriv noget, der er godt. Altså noget, som reelt hjælper folk med det spørgsmål, som de har haft, da de søgte på Google. Er det "Ondt i ryggen", så skriv godt og gerne langt om, hvordan du som kiropraktor kan hjælpe med ondt i ryggen. Jo bedre en artikel, jo mere tid bruger dine læsere på den - og jo bedre kan Google lide dig.

Hvis du arbejder med disse tre trin, når du skriver tekster, så er de allerede godt i gang med at optimere dine tekster. Vil du arbejde videre med teksterne, så læs mere om SEO-tekster her eller tjek dette store Skrivekursus ud.

Ellers er det sådan set bare med at komme i gang med at skabe godt og relevant indhold til nettet - uden at gå alt for kold i regler og retningslinjer :-)

God arbejdslyst!

M.


Kategorier: ,
Besøg vores samarbejdspartnere :