på Amino

Om denne blog

Magisk Mandag
 

Syndication

 

Archives

 

Magisk Mandag (1) -> Hold fri!

Skrevet  30-04-2018 01:03  af  Simon Tekstmester 

Af: Simon Maegaard, redaktør på Bizstory.dk og ejer i Artinn.dk

Jeg hedder Simon Maegaard - jeg er tekstforfatter og kommunikations rådgiver og jeg underviser mine kunder i personlig branding i den digitale labyrint. Det handler i bund og grund om, at finde frem til den autentiske version af dem selv. Hvad er den helt særlige forskel, du gør? I artikelserien; "Magisk Mandag" gennemgår jeg udpluk fra min hverdag, hvor ingen dag er ens, og hvor jeg i bund og grund ikke aner hvad ugen skal ende med. Jeg gør det med et håb om, at plante en god portion mod til at følge dine drømme. Velkommen til uge 18

Mandag kan være ekstra hård at stå op til. Endelig havde man vænnet sig til friheden i selv at kunne disponere over sin tid. Derfor har jeg lagt en klar strategi, som jeg følger med pertentlig punktlighed: Jeg holder fri om mandagen! Ja - du læste rigtigt - jeg holder fri hver mandag. For hvorfor skal jeg allerede søndag gå rundt med en gnavende følelse af, at eventyret er ved at være overstået. Det er ligesom en god serie, der lakker mod sidste afsnit. Man ønsker jo ikke den skal stoppe. Derfor skal mit eneste råd til alle være: Tag - eller forhandel jer selv til en ekstra fridag og placer den der hvor behovet er.

Joker han?

Nej, det gør jeg faktisk ikke. For det handler ikke om, at du skal arbejde mindre - tvært imod. Det handler om, at du får dig selv med. Hvis du lander hovedkuls ind i en ny uge, uden at have samlet trådene fra den foregående og hvis du ikke bearbejder din weekend mentalt - kan det ende med, at du slet ikke bevæger dig nogen steder hen. Måske arbejder du hårdt og når en masse, men lærer du noget og bevæger du dig fremad eller blot i ring?

Min mandag er blevet den helligste dag i ugen, og siden jeg har fredet den, har jeg kun præsteret bedre og mere fokuseret resten af ugens dage, hvor jeg til gengæld knokler for mine mål. Det ender med, at jeg får arbejdet ligeså mange timer som de fleste - måske endda flere - men pointen er, at jeg har mig selv med fra start - motoren er altså tanket op og jeg forstår hvilken vej, jeg skal køre for på en intelligent måde at nå målet = fredag.

"...det store neurotiske folke-monster, som starter og slutter med S, er blevet en landeplage."

Mentale ophobninger

Vi lever i en tid, hvor det forventes at selv-realisering og karriere vægtes højere end alt andet. Det er uddannelses danmark og prestigesamfund, hvor de som klarer sig bedst løber med de store gevinster. Men jeg er bange for at mange glemmer at stoppe op. Der er en grund til, at det store neurotiske folke-monster, som starter og slutter med S, er blevet en landeplage. Stress skyldes ikke alt det vi ikke når, men derimod forventningen til os selv om, at vi skal nå det hele. Hvorfor egentlig - hvad er væsentligt?

Hvis vi skruede forventningerne en lille smule ned og fra tid til anden gjorde den modsatte af det forventelige, kunne man så forestille sig, at vi vokser som individer og fællesskab? Kunne man endvidere forestille sig, at vi kunne undgå mentale ophobninger og dårlig karma på arbejdspladserne og kunne man endda godtage utopien om, at medarbejderne ville være mere tilbøjelig til at yde noget ekstra for den virksomhedskultur, som en åben og tillidsfuld organisation giver adgang til?

Jeg giver mig selv fri - og det er ikke fordi jeg er doven - det er fordi jeg kerer mig om min eneste arbejdsgiver og medarbejder - han er nemlig den eneste der tjener penge i firmaet ;)

En helt almindelig mandag

09:00: Havregryn m. mælk, kokusflager og rosiner

10:00: Op på cyklen - ned og motionere

11:30: Sauna, dampbad, tyrkisk bad (sidstnævnte gør dig frisk og glad i låget)

13:00: Frokost i byen

13:30: Drikke kaffe på arbejdscafe, svare mails og kalenderføre/planlægge ugens 4 dage

15:00: Hente sønnike og nyde naturen sammen, hvis vejret tillader det

20:00: Arbejde fokuseret, koncentreret og glad på hjemmekontoret

24:00: Godnat

Ugens arbejds musikalbum:

Jørgen Leth & Vi sidder bare her: "Rak-ma-Gak"


Vedhæftning: burnout.jpg

Kommentarer

Fru Hartmann skrev re: Magisk Mandag (1) -> Hold fri! den 14-05-2018 kl. 10:53

" ...jeg er tekstforfatter og kommunikations rådgiver ..."

Hvis man vil leve af at være tekstforfatter, sælger det ikke særlig godt med fejl i første linje!

Er kommentaren brugbar? 1 0
 
Besøg vores samarbejdspartnere :