Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Mads Herlev 3 nemme linkbuilding-teknikker der kan give dig links med det samme

3 nemme linkbuilding-teknikker der kan give dig links med det samme

8,654 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
09 February 2017

Kære Amino!

Jeg har været længe væk fra min ekspertblog her på Amino. Dette er til stor frustration men det er der flere årsager til. Det skyldes blandt andet at Babytoys.dk har haft en enorm vækst og derfor tager rigtig meget tid af min tid. Ligeledes tager min sidste tid i gymnasiet også rigtig meget tid. Du kan derfor godt regne ud, at en virksomhed med 2+ millioner i omsætning årligt + et gymnasie æder ens tid. Der er nok at se til.

Nu er det dog endelig lykkedes mig at få lavet et indlæg i samarbejde med min gode ven Claus Rump som er SEO-nørd (han siger jeg godt må kalde ham nørdBig Smile ) hos Riveronline. Claus Rump står for alt linkbuilding på Babytoys.dk.

Da jeg startede min webshop for 5 år siden var linkbuilding svært - det synes jeg stadig at det er den dag i dag. Du har sikkert haft nogle spørgsmål ala: "Hvordan får jeg nogle gode links, så jeg kan styrke mine placeringer i Google?", "Er 2.000 kr. ikke dyrt for et link?", "Jeg har ikke 2.000 kr. til at købe links for. Hvad kan jeg gøre?". Disse spørgsmål har jeg tænkt over de sidste 5 år, for linkbuilding kan virke utrolig uoverskueligt for en helt almindelig webshop-ejer som dig og mig, men så svært og uoverskueligt behøver det ikke at være. DU kan skaffe rigtig mange gode links selv!

Se de 3 nemme linkbuilding-teknikker som Claus Rump har valgt at dele med mig og resten af Amino. Rigtig god læselyst! 

Relevante kataloger og indeks

Linkkataloger har fået et rigtig dårligt ry, men det er ikke altid lige velfortjent. Der er stadig en del kataloger der giver værdi, og det er hurtige og nemme links at få -specielt hvis du ikke har mange links fra denne konto i forvejen.

Jeg forklarer lige om lidt, hvordan du hurtigt og nemt kan tjekke, om linkkataloget er ok at tilmelde dig.

Hvis du så oven i købet kan finde niche kataloger og dermed tillægge relevans til linket, så er du godt kørende.

Et vigtigt værktøj når du arbejder med SEO og linkbuilding, er Search Operators. Og dem kan vi også bruge til at finde kataloger og forskellige indeks med. Du kan f.eks. bruge inurl: + søgeord der vil vise alle resultater, der indeholder ordet ”tilfoj” i url’en samt har en relevans i forhold til dit indtastede søgeord.

Eksempel

 

Tilføj -site:domæne.dk for at sortere domæner fra i SERP. Det kunne f.eks. være handy, hvis der er mange resultater fra samme domæne.

Tilføjes -site:domæne.dk vises søgeresultater fra et specifikt domæne ikke.

 

Prøv både inurl:tilfoj + søgeord og inurl:tilfoej + søgeord. Derudover kan følgende med fordel prøves:

Inurl:opret + søgeord
inurl:tilmeld ’ søgeord

Prøv også med forskellige søgeord.

 

Du kan også søge på en eksakt frase + dit søgeord og finde nogle oplagte muligheder:

Igen kan resultater frasorteres ved hjælp af -site:domæne.dk

Prøv også følgende fraser direkte i Google (altså uden inurl: )

"tilføj virksomhed" + søgeord

"tilmeld virksomhed" + søgeord

"tilføj firma" + søgeord

"tilmeld firma" + søgeord

"opret firma" ’ søgeord

"opret virksomhed" + søgeord

"tilføj" + søgeord

"tilmeld" + søgeord

"opret" + søgeord

 

Check linkkataloget først!

Når du nu har fundet et linkkatalog eller indeks at tilføje dit site, så bør du lige tjekke det først. For det kan sagtens være i ”bad standing” ift. kvalitet og dermed også ift. værdi for dit site. Men tjekker du lige disse ting, så burde du være godt kørende. Tjek derfor følgende:

-        Lav en site:katalog.dk søgning. Er sitet indekseret? Klik på den lille grønne pil, klik på ”cached” og se om Googlebot har været forbi forsiden indenfor den sidste uge. Hvad med de andre sider på side 1.- har Googlebot været forbi dem for nylig? Det er alt sammen sundhedstegn.

-        Kopier overskriften fra én af artiklerne eller fra en listing (hvis der er en artikel eller beskrivelse) og googl den. Ligger den på side 1 eller 2?

-        Er der ikke en artikel, så kopier lidt af teksten fra beskrivelsen af et par listings og indsæt den i anførselstegn i Google søgefelt. Er den at finde i indeks?

-        Tjek evt. de indgående links til bloggen i Ahrefs.com, hvis du har adgang til det. Ser de indgående links hæderlige ud?

 

  

Niche linkbuilding

Relevans er en rigtig vigtig faktor ifm. linkbuilding. Selv knap så stærke domæner kan give rigtig god værdi, hvis de til gengæld er relevante. Et site der primært omhandler økonomi, økonomisk rådgivning eller kurser i økonomi ville f.eks. være et rigtig godt link for en revisor.

Forestil dig at du er revisor i Kolding, og hele din kundekreds primært er fra Trekantområdet. Hvis du så Googler ”revisor København” og lige kigger resultaterne på side 1 og 2 igennem, kan du sikkert hurtig se, om nogle af dem har kontorer i Trekantområdet (og dermed selv går efter kunder i dit område). Hvis det er tilfældet, så sorterer du dem fra.

Resten er nu potentielle kandidater til niche linkbuilding og ved at lave outreach (via telefon eller mail), så kan du nu foreslå dem, at du skriver en artikel til deres site og at de skriver en artikel til dit site – selvfølgelig indeholdende et link til jeres respektive sites.

Og kontakt dem nu i prioriteret rækkefølge eftersom Google lige har fortalt dig, hvilke sites der er de stærkeste at få revisor links fra (resultater øverst på side 1 er sjovt nok stærkere). De vil alle have rigtig meget ”revisor relevans”, men jo stærkere, jo bedre selvfølgelig J

Det er jo i princippet linkbytte, og der er måske nogen der vil påstå, at det ikke har værdi. Wrong! Sørg for, at I f.eks. linker til hinandens forsider fra en underside. Du skal altså lægge deres artikel på en underside på dit site og linke til deres forside eller enhver anden side end den underside, hvor din artikel ligger.

Jeg ville ikke lade 50% af mine indgående links være ”linkbytte”, men tager du dem du kan få fra side 1 og 2 i Google på denne måde, så er du rigtig godt kørende og har næsten med statsgaranti mere indgående relevans end dine revisor konkurrenter i Kolding.

 

Bad Ass mulighed

Er du hardcore og skruppelløs, så kan du noindexe (med noidex, nofollow) siden med én eller flere af artiklerne, der har udgående links til revisoren i KBH. På den måde kan siderne stadig tilgås, linket giver stadig trafik til dem og virker fint for brugerne. Google kan bare ikke se siden, og dermed har du (i Googles øjne) kun det indgående link fra revisoren i København = ren indgående værdi!

 

Weablog - links fra ”true bloggers”

En af de nemmeste linkbuilding ”teknikker” er helt sikkert WEABLOG. Her kan du få rigtige bloggere til at markedsføre dig, dit brand, dit produkt og dit site. Der er p.t. omkring 1.500 bloggere tilmeldt portalen, og der kommer flere til hele tiden.

 

Som virksomhed opretter du dig bare og så kan du selv vælge, hvilke bloggere du vil tilbyde opgaven til. Du kan sortere efter kategori (f.eks. mad og sundhed, bolig og indretning, tøj og mode og mange flere), Domain rating (hvor stærkt bloggerens domæne er baseret på indgående links), unikke ip-adresser og pris mm. Du vælger også selv, hvilke søgeord og ankertekst der skal inkluderes i artiklen.

Det er altså en unik mulighed for at få gode og relevante links på en nem og hurtig måde.

Spørgsmål?

Har du nogle spørgsmål? Så skriv endelig i kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg hente svar fra Claus Rump hvis jeg ikke selv er nørd nok til at kunne besvare dit spørgsmål Smile

De bedste hilsner

Mads Herlev

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mads skriver Skriv dig op