Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Mads Herlev Er det okay at holde ferie?

Er det okay at holde ferie?

4,551 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
01 July 2015

Måske har du stået i et dilemma her op til sommerferien: ”Skal jeg lukke forretningen ned for en periode for at tage på badeferie?”. Dine holdninger er sikkert, at det er okay, at tage en pause og slappe af, for du har jo knoklet hårdt på i rigtig lang tid, men på den anden side er der noget der siger dig, at det er en dårlig idé og skadeligt for forretningen.

Jeg har taget min beslutning og den tog jeg for lang tid siden. Beslutningen har altid været den samme: ”SELVFØLGELIG SKAL JEG PÅ FERIE”. 

Og nu vil jeg forklare dig hvordan jeg har gjort angående ferielukningen og hvorfor jeg mener, at det er godt at komme lidt væk fra forretningen.

Nu er min ”opgave” på Amino, at blogge om e-handel og jeg vil derfor også tage udgangspunkt i, at du har en webshop men du kan helt sikkert også dreje nogle af mine idéer og konklusioner over på din pølsevogns forretning eller hvad du nu har.

Jeg tager selv til Californien i 3 uger og det er bestemt ikke godt for forretningen hvis omsætningen er lig 0 i hele 3 uger. En uge kunne gå, men 3 uger er virkelig ikke godt. For mine faste omkostninger er der stadig. Men jeg har gjort nogle tiltag for at informere mine kunder om min ”lille” ferie.

Tilbyd dine kunder en form for kompensation

Jeg har skrevet ærligt på min hjemmeside, at jeg også har brug for ferie og at der derfor ikke sendes varer ud i hele perioden. MEN bestiller man i denne periode får man gratis fragt uanset ordrestørrelse. Det er klart at der er mange som vil falde fra, man andre der vil springe til grundet den fragtfrie levering.

Ud over dette har jeg et specielt produkt som jeg sælger rigtig rigtig godt. Dette produkt kører jeg et ekstra godt tilbud på i perioden hvor jeg har sat en ”countdown”/nedtæller på.  På den måde har jeg forvandlet dette produkt til en deal, som man kender det fra Sweetdeal, Dealfighter, Groupon mv. Jeg informerer om, at køber man produktet inden den xx juli. får man produktet til denne gode pris og frit leveret. Så informerer jeg om, at produktet afsendes når ”dealen” er udløbet. Derved vil der alligevel komme nogle ordrer selvom kunderne skal vente.

Så en god idé: ”Forvandle” nogle af dine produkter til deals – og vælg nu nogle som du egentlig sælger og som hitter. Så får du succes selvom du er på ferie!

Hvorfor skal jeg tage på ferie?

Jeg har flere grunde til at du skal tage på ferie. Der er nemlig ikke kun ulemper forbundet med det. Det er sundt og rigtigt godt, at komme væk fra forretningen tænke på noget andet for derefter at vende tilbage til forretningen med nye og åbne øjne.

Du får sikkert massere af tid til at læse i bøger på ferien og der kan du jo tilpas læse nogle bøger med inspiration og gode råd til din webshop. Det kan f.eks. være Google Adwords bøger, SEO bøger mv. Du vil blive fyldt op med gode idéer og har en masse tanker og dem kan du så udføre når du kommer hjem. Jeg har selv gjort det rigtig rigtig meget og det fungerer bare godt. Ved at arbejde hårdt hele tiden uden at komme lidt fra det hele og tænke på noget andet, ender det med, at man sidder og arbejder i tomgang og derved ikke kommer nogle vegne.

Og har man givet den gas i noget tid, er en god ferie velfortjent! HUSK DET!

Jeg tager selv på ferie nu, efter at juni måned har haft 180% ordrer flere i forhold til sidste år, så jeg vil gå på ferie, nyde det hele og få forretningen lidt på afstand og gå i tænkeboks omkring forretningen og nye idéer. 

Nu har jeg bare at ønske dig rigtig god ferie og god læselyst i en dejlig iværksætterbog på stranden Smile

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mads skriver Skriv dig op