Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Lykke Rix Det vidste du ikke om motivation!

Det vidste du ikke om motivation!

3.032 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
17 November 2010

For nylig så jeg denne video om motivation: "The Surprising Studies of Motivation". Daniel Pink, forfatter til "Drive" er manden bag. Og det var en øjenåbner. Hans pointe er, at det videnskaben har påvist om motivation ikke overføres til forretningsverdenen. Den gamle opfattelser af, hvad der får folk til at præstere og hvordan de præsterer bedst, belønning, lever i bedste velgående.

Men det virker ikke. Belønning virker kun til løsning af simple opgaver. Lige så snart, du skal tænke ud af boksen, være kreativ eller der er flere veje til forfremmelse, succes og anerkendelse, så performer de personer, som er tilbudt belønning, dårligere. Belønning er et levn fra industrisamfundet og fungerer primært til arbejde med venstre hjernehalvdel. Og det er der ikke meget af i vores verden i dag, og der bliver kun mindre med robotternes indtog og udlicitering af opgaver til andre verdensdele. Hvad virker så i stedet, spørger du måske?

Autonomi. At give mennesker mulighed for selv at bestemme. Det mest berømte eksempel er Google. 20% af tiden får Googles ingeniører lov til selv at bestemme, hvilke idéer og projekter de vil arbejde med. Og ca. halvdelen af Googles nye produkter opfindes i de 20% af tiden, herunder Gmail og Google News.

Praksis: Hvis du har medarbejdere, så er det værd at tænke over, hvordan du motiverer dem. Og er du kun dig selv, så undersøg en ekstra gang, hvad det er, du lokker dig selv med. Firkantet skåret ud står valget mellem penge eller kreativ frihed - på den korte bane skal vi selvfølgelig kunne betale regningerne, men på den lange bane går succesen igennem friheden til at være innovativ og prøve nyt af.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Lykke skriver Skriv dig op