Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Mindfulness – det mentale fokus

1.732 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
03 September 2012

Fremtidens ledere vil gennem mindfulness være i stand til at være endnu mere kreative og innovative. Hvis mindfulness bliver en integreret del af hverdagen, vil det mentale fokus blive øget. Det handler om at være i balance og at være i nuet, hvilket vil være med til, at fremtidens ledere vil være i stand til at skabe bedre resultater. Såvel økonomisk som menneskeligt. Mindfulness er en måde at lede og arbejde på.

Den globale krise

Vi lever i en tid, hvor der er stor fokus på strategier, resultater og effektivitet. Fokus er dog ved at ændre sig til også at indeholde den kreative del.

Vi er midt i en global krise, og det gør at tiden er inde til at stoppe op. Tiden er inde til at slippe fortiden og foretage nødvendige justeringer. Vi bør revurdere vores mind-set og den måde, som vi ønsker at lede og arbejde på i fremtiden. Krisen er ikke kun af økonomisk karakter, men også af moralsk og emotionelt karakter. Det er en krise, hvor ledere også må tage ansvar ud fra det økonomiske, sociale og emotionelle aspekt. Det er nødvendigt at tænke på kanten af boksen for at skabe balance igen. Både den globale balance, men også balance hos hver enkelt og i hver enkelt virksomhed.

Kreativ tænkning

Hele vores måde at tilegne os viden på er baseret på rationelle mekanismer. Den måde, som læringen er skuet sammen på i dag, udnytter kun en meget begrænset del af den menneskelige kapacitet. Med så stor fokus på strategier og resultater får vi ikke mulighed for at dyrke de kreative sider. Innovation og kreativ tænkning er fremtiden. Denne proces kan vi blandt andet skabe gennem mindfulness. Mindfulness hjælper os til at bevare overblikket, være i nuet og tænke på kanten af boksen.

Der er lavet undersøgelser om, hvordan mindfulness påvirker den enkelte leder. Det viste sig, at den mest kreative og innovative leder var langt mere bevidst om sit eget indre end alle andre. Ved at åbne sit sind og sit hjerte vil det være muligt at komme i kontakt med nogle dybere lag af sig selv. At være tilstede i nuet er med til at generere kreativitet, da vi vil opleve flere nuancer på det, som vi nu engang arbejder på. Med mindfulness bliver du bedre til at se muligheder, til at være i nuet med et ikke-dømmende og accepterende sind.

God fornøjelse.  

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Louise skriver Skriv dig op