Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Lise Halskov fra Projektledelsen Google Hangouts - genialt for små virksomheder

Google Hangouts - genialt for små virksomheder

4,875 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
13 January 2015
Hvis du er på udkig efter en sikker metode til
 • at få din e-mail liste til at vokse
 • at demonstrere din viden
 • at nå ud til en endnu større målgruppe
så er det en god ide at kigge nærmere på Google Hangouts.
Google Hangouts er i bund og grund muligheden for at holde online præsentationer eller møder i et forum, hvor du kan tale sammen og netværke. Hangouts er bygget af Google og er tæt forbundet med både Google+ og YouTube.
Hangouts har for mig været den hurtigste måde at bygge en e-mail liste op på, og ud over at det i sig selv er fantastisk for enhver virksomhed, så synes jeg at hangouts er super sjove at lave.
Hvis du er helt på bar bund med, hvad du kan lave hangouts om, så læs videre - jeg har nogle ideer til dig til slut i indlægget.
Før du begejstret går i gang, så er der et par ting, du skal vide om Google Hangouts.

Rene Google Hangouts i sig selv er ret svære at kontrollere.

Google har ikke lanceret Hangouts oprindeligt med den ide, at de skulle bruges kommercielt - de er i bund og grund beregnet på at have spontane live samtaler online med venner og bekendte. Lidt lige som Facetime eller Skype. Desuden er rene Google Hangouts begrænset til kun at fungere for Google+ brugere, og det begrænser nytten for dig som virksomhed.
Det betyder, at hvis du som virksomhed vil have det maksimale ud af brugen, så skal du ud og kigge efter et 3. parts program til at bruge sammen med.
Årsagen er, at du i et rent Google Hangout ikke har fuld kontrol med hvem der deltager, hvis du åbner det for offentligheden. Og hvis du ikke har mulighed for at samle e-mail adresser ind, så har det kunne lille værdi for din virksomhed.
Hvis du derimod vælger 3. part software, så har du alle fordelene og fuld kontrol.
Jeg vil ikke her gennemgå alle fordele og ulemper ved de 2 mærker, jeg kender bedst, nemlig WebinarJam og Business-Hangout (som jeg selv bruger), men begge giver dig de kontrolmuligheder, du har brug for. (Læg en kommentar nedenfor, hvis du er interesseret i at vide mere om fordele og ulemper ved de to).
Rene Google Hangouts er gratis, mens du betaler enten et engangsbeløb eller et månedligt beløb for de to andre muligheder. 

Fordelene ved hangouts med 3. parts software

Med det på plads, så lad mig ridse op hvad dine fordele er ved at bruge hangouts med et 3. parts software:
 • Du kan demonstrere din viden overfor et stort publikum uden at forlade din kontorstol
 • Du lader din målgruppe lære dig at kende på en langt mere personlig måde end hvis du bare skriver blogindlæg
 • Din præsentation bliver automatisk optaget på YouTube, hvis du ønsker det, så du automatisk opnår synlighed der også. Altså slår du to fluer med et smæk - du får på en måde optaget din video live
 • Du kan indlejre din YouTube video på din blog efterfølgende, så du får trafik til dit eget website også
 • Du kan lave online møder med kunder og leverandører - de kan sættes til at være private, så ingen andre kan kigge med og du kan stadig optage dem
 • Du styrer suverænt hvem, der skal kigge med uanset om de har tilmeldt sig med deres e-mail eller gennem deres Google+ profil, LinkedIn profil eller Facebook profil
 • Du kan have et ubegrænset antal seere til dine hangouts
 • Du kan invitere op til 10 personer ind som aktive deltagere - det vil sige, at de øvrige seere både kan se og høre dem
 • Det er meget tydeligt, at et hangout virkelig er live - du kan være på skærmen selv, du kan dele en præsentation, du kan se en video sammen med dine seere, du kan dele dokumenter, osv

Hvad du kunne bruge hangouts til i din virksomhed

Hvis du godt kan se fidusen med hangouts, men hvis du er helt blank i forhold til, hvad DU skulle lave et hangout om, så kig lige med her:
 • En serie af interviews med eksperter indenfor det felt, du arbejder med. Det er den model jeg bruger for www.onlinehaj.dk, men tænk på din egen branche. Hvilke eksperter kunne være interessante at interviewe og hvilken værdi kunne det tilføre din målgruppe. Dine gæster kan sidde ved deres egen computer, men du kan også invitere gæster fysisk hos dig, så I er live på samme kamera. Du kan have dit eget tv-show!
 • Sælger du produkter, der kan demonstreres, så kan du bruge hangouts til live demonstrationer, hvor dine gæster kan stille spørgsmål undervejs.
 • Arbejder du med kreative produkter, kan du lave hangouts, hvor du fremstiller noget live. Du skal have et eksternt webkamera, som du kan rette mod det, du vil vise og så kan du tale med dit publikum samtidig. Forestil dig hangouts, hvor du ser en maleteknik blive demonstreret, et strikkemønster blive til, en svær syning blive demonstreret, osv. Mulighederne er uendelige
 • Du kan lave online møder med mindre grupper af potentielle kunder
 • Du kan arrangere diskussionspaneler indenfor et emne, der interesserer din målgruppe.
 • Du kan besvare ofte stillede spørgsmål live - i stedet for bare at lave en video kan du svare på spørgsmålene live.
Jeg håber, jeg har gjort dig nysgerrig efter at kigge nærmere på muligheden for at lave hangouts - stil endelig spørgsmål i kommentarerne, hvis der er noget, du kunne tænke dig at få uddybet.
Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Lise blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere