Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Lise Halskov- business coach og mentor Saml dine guldkorn sammen i Wordpress

Saml dine guldkorn sammen i Wordpress

2.918 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
11 November 2011

Jeg har fået et supergodt tip fra en amerikansk blogger, Derek Halpern, der har specialiseret sig inden for bl.a. konvertering af nyhedsbrevslæsere, og blandt utrolig mange gode tips har han følgende til Wordpress-brugere:

Efterhånden som du har en masse indlæg liggende på din blog, så bliver det ret svært at overskue, og det bliver rigtig svært at finde rundt for dine læsere. Mange løser problemet med at lave en liste over kategorier, der typisk ligger ude i højre side, men de har det med at være temmelig overfladiske og i virkeligheden ret ligegyldige.

Hans opskrift er enkel:

Ud med kategori-listen, og mens vi er ved det, ud med dit søgefelt!

Hans påstand er at det kun er dig selv der bruger søgefeltet. Det kommer nok an på branchen, men på en almindelig blog har han nok ret. Jeg har i hvert fald ikke kunnet se at det har gjort en forskel på min at fjerne den! Smile

Det du i stedet skal gøre, er at samle dine indlæg sammen i bundter på dedikerede ressourcesider. Husk på at nye læsere ikke har set det supergode indlæg du lavede for 2 måneder siden, og det er ikke sandsynligt at de har tålmodigheden til at lede rundt på din blog for at finde det. Og gud ved om de overhovedet ved at de leder efter det?

Det handler i al sin enkelthed om at du skal sætte dig i dine brugeres sted - hvad kunne være nyttigt at finde frem til om et bestemt emne på en overskuelig måde? Bonussen for dig er at du får demonstreret på en meget raffineret måde at du har masser af viden på dit område, og at du øser ud af værdi til dine læsere. Og de indlæg du er lidt ærgerlig over ikke fik så mange læsere pga. af mindre god timing, kan få revival på denne måde.

Jeg skriver om projektledelse på min blog, og jeg har blandt andet en del indlæg om gratis redskaber du kan finde rundt omkring på nettet. Lige præcis de indlæg har været meget populære blandt mine læsere, og nu er nogle af dem samlet sammen på en side, fiks og færdig som en service til mine læsere.

Her er ideer til ressourcesider:

  • Skriver du om rejser, kan en ressourceside være artikler om bestemte destinationer
  • Skriver du om mad, kunne en ressourceside være omkring desserter, slankemad, o.lign.
  • Skriver du om mode, kunne en ressourceside være omkring tilbehør
  • Osv.

Derek har en ganske klar opskrift på, hvordan siden skal bygges op:

  1. 1. Kort indledning om hvad det handler om, og et billede til at illustrere og vække interesse
  2. 2. Tilmeldingsformular til nyhedsbrev (tekst a la "gå ikke glip af mine nyheder fremover")
  3. 3. Dernæst lister du dine artikler op med en kort beskrivelse af hver så de er nemme at gå til for dine læsere.
  4. 4. Du kan vælge at slutte af med endnu en nyhedsbrevsformular.

Du kan have en bunke ressourcesider inden for dine forskellige emner, og du kan vælge at liste dem i Widgets eller bruge dem i e-mail-kampagner eller hvordan du nu synes. Lad mig høre om du kan bruge ideen, og hvordan du synes det kan fungere for dig.

Har du lyst til at læse flere af Dereks guldkorn, så har han bloggen Social Triggers der bugner af tips af høj kvalitet. Snyd ikke dig selv for flere af hans videogennemgange af andre bloggeres sider - der er gode råd at snuppe.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Lise skriver Skriv dig op