Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Giv det hele væk

1.570 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
07 April 2011

Jeg var i dag til møde hos en stor FMCG kunde og lave en præsentation af, hvordan man kan bruge QR koder kommercielt til at skabe øget salg. Jeg er ret begejstret for QR koderne, fordi mulighederne er så mange, og derfor har jeg på det seneste også lavet flere indlæg, bl.a. på min blog her, hvor jeg går igennem trin for trin, hvordan man selv kan lave koderne. Det fik for nyligt en bekendt til at indvende: Er det ikke farligt at forære det hele væk?


Svaret ville jo være ja, hvis jeg forærede al min samlede viden væk på en sølvtallerken, men det eneste jeg gør, er jo at højne interessen for et område, som jeg samtidig har stor viden indenfor. Og dermed trækker jeg jo snarere potentielle kunder til, end jeg skræmmer dem væk. Når f.eks. en ekspert indenfor SEO giver gratis råd væk, så gør det ikke os andre til SEO eksperter, men vi bliver bekræftet i, at her er der en, der virkelig ved noget om emnet, og vi bliver glade og taknemmelige over, at vi har fået de gode råd. Det svarer lidt til at en cykelrytter giver alle sine træningstips fra sig - det gør formodentlig ikke dig til vinder af Tour de France at læse dem, men du vil føle, at du har fået utrolig meget værdi af at læse dem, hvis du altså skulle være interesseret i emnet. Selv hvis J.K. Rowling fortæller om hvordan hun skrev Harry Potter, så gør det næppe os andre til forfattere af en bestseller, men vi kan muligvis blive bedre til at skrive og bliver samtidig bekræftet i, at hun kan sit kram.

At give en masse værdi væk synes at være det nye sort, og det er endnu et punkt, hvor iværksættere og mindre virksomheder har en kæmpe fordel i forhold til mere etablerede virksomheder. Den traditionelle metode indenfor min branche, som er reklame, er at holde kortene tæt ind til kroppen, og først give fra sig, når der er penge på bordet, og det gælder for masser af brancher. Som iværksætter skal man ikke slås med en masse bagage såsom, hvordan vi plejer at gøre tingene, og man lærer hurtigt, at man er afhængig af andre iværksættere for at få tingene til at glide. Og i det regnskab virker det som om at jo mere man giver væk, jo mere får man igen.

Har du lyst til at modtage mine nyhedsbreve, så meld dig til her, og få e-bogen Projektlederens 10 bud helt gratis

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Lise skriver Skriv dig op