Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Når dovenskab er en god ting

1.289 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
22 March 2011

I enhver form for arbejdsopgave kan det være svært at komme uden om det kedelige, rutineprægede arbejde. Det kan takles på to måder: 1) man kan bide tænderne sammen og få det overstået eller 2) man kan forsøge at finde en smartere måde at gøre det på. Det første er nok, set på den korte bane, den smarteste løsning, for så bliver det jo gjort. Men den anden model er helt klart vejen frem, hvis man vil have udvikling, og hvis man vil reducere det kedelige arbejde omkring en.

Jeg har benyttet mig af model nummer to i utallige tilfælde, og har overvejet om det bare er fordi, jeg er luddoven? I hvert fald kan jeg blive helt desperat over at skulle lave ensformigt arbejde i timevis. Så desperat at det kan lykkes mig at kludre i helt simple ting, fordi jeg ikke kan holde koncentrationen. Så desperat at jeg hellere har villet bruge dobbelt så meget tid på at finde en smartere måde at lave opgaven på for at kunne reducere tiden brugt på den de næste 20 gange. Bonus ved den her form for dovenskab er, at der på lang sigt bliver frigivet rigtig meget tid til de sjove ting i ens liv, og hvem kan have noget imod det.

Rigtig mange af de værktøjer, jeg har tillært mig gennem mange år som projektleder, er opstået ud af denne form for kedsomhed, der følger med rutineopgaver. Værktøjerne kan bruges af alle virksomheder, der har brug for at få sat noget mere system i alle processerne i virksomheden, så der bliver arbejdet mere effektivt. Det er mit klare indtryk, at selv mange af de dygtigste iværksættere ind imellem tager den lange vej fra a til b i stedet for at skyde genvej med nogle afprøvede processer, og derfor har jeg valgt at koncentrere mig om dette emne.

Jeg har netop samlet mange af de mest effektive værktøjer, specielt henvendt til iværksættere og mindre virksomheder, i en e-bog, jeg har kaldt Projektlederens Værktøjskasse, som du kan købe på min blog, lige her, hvor du også kan smuglæse et af kapitlerne fra bogen.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Lise skriver Skriv dig op