Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Er du en havenisse?

2,133 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
25 September 2012

Erhvervslivets havenisser er dem der siger 'vi nåede 80% i mål. Det var næsten flot. Konkurrenterne var også heldige, så det var godt kæmpet.' 'Det kan vi næsten være stolte af'.

Flinke mennesker - men med mangel på ambition. Det gør ikke noget godt for kulturen i din virksomhed. Og det gør ikke noget godt for handlekraften - eller for de resultater der kommer ud af det.

I min datters skole får de ros for bare at aflevere en stil - uanset kvaliteten. Det fjerner effektivt enhver stræben. Fint nok bare at møde op. Er det den virksomhedskultur du gerne vil have? 

Nej selvfølgelig ikke - men ledelsesmæssigt er det ikke så simpelt alligevel. Det er så fristende at gøre en succes ud af tingene. At tale det op. At rose selvom der mangler noget. At skabe den gode stemning. 

De virksomheder jeg kender som performer allerbedst ligger i en permanent uro 'sense of urgency' for ikke at klare det. For at få bank af konkurrenterne. For at kineserne skal tage markedet osv.

Det er ikke 'feel good' - men det er succes!

Sådan er det også hos high performers. Det er individer der er aldrig tilfredse. Det kan altid blive bedre. Og det kan altid gå galt fordi du er nødt til at bevæge dig ud mod kanten for at skabe noget særligt. Da jeg arbejde hos Accenture blev vi evalueret hver anden måned. Kunder som betalte 15.000 om dagen for en nyuddannet splejs ville også godt se noget værdiskabelse.... Det ville partnerne også. Og HR systemet gik under navnet 'up or out' - så hvis du ikke udviklede dig nok til en forfremmelse hver andet år - så kunne du vinke farvel. 

Når jeg møder iværksættere spørger jeg om de er lifestyle-iværksættere eller all-in... 

Tænk over den kultur du skaber i din virksomhed. Din adfærd smitter både medarbejdere, partnere og kunder. Både på den fede måde og på den knap så fede...

Og det er et dilemma fordi positiv psykologi også har betydning. Så som leder skal du kunne både-og. Sense of urgency med evindelig stræben + den gode motiverende succes-stemning.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Tune skriver Skriv dig op