Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Tune Hein fra tunehein.dk Strategi, studenterbrød og hvad koster det at bruge dit produkt...?

Strategi, studenterbrød og hvad koster det at bruge dit produkt...?

2,597 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
01 May 2012

Bageren i Holte har nogle gode studenterbrød. Min søn kan også godt lide dem, så det er lidt hyggeligt hvis vi kan dele sådan et når jeg henter ham.

Det koster vist nok 8 kr. - jeg er ikke helt sikker. Det betyder at det er så billigt at jeg faktisk er ligeglad - 6 kr. eller 8 eller 9 er lige fedt (hvis det var 18, ville jeg vide det og ikke være ligeglad - det er kartoffelkagernes problem ;-))

Køber jeg så ikke bare et studenterbrød så tit jeg har lyst til det? Nej - her kommer pointen - det gør jeg ikke fordi der er en anden omkostning som kan være langt større end prisen - nemlig tiden. Hvis jeg skal parkere ovre på den anden siden af rundkørslen, tager det 5 minutter ekstra. Det er simpelthen for dyr en omkostning til at jeg vil bære den - og så er der ingen omsætning til bageren den dag fra mig. Hvis der er en ledig P-plads lige udenfor - så stopper jeg og køber. Sådan styres købsbeslutningen af convenience og tidsomkostningen ved forbruget.

Forleden blev jeg inviteret til et spændende møde. Prisen var rimelig, og jeg var lige ved at tilmelde mig, da jeg opdagede at det blev afholdt på Christianshavn kl 15.30-17.30. Der røg den omsætning. Tanken om at sidde fast i trafikken på Kongens Nytorv var rigeligt til at få mig på andre tanker. 

'Cost of consumption' kan være så meget andet end parkering - tid det tager at finde produktet (fx et fremmed supermarked eller en dårlig website), besvær med emballage og affald, tid til at lære anvendelsen, montering, hjemtransport, myldretidstrafik for at komme derhen osv osv. 

Dine kunder sidder ikke og regner på cost of consumption - men de mærker den, og derfor påvirker den deres købsbeslutninger! Så hvad koster det at forbruge dit produkt?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Tune skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere