Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Tune Hein fra tunehein.dk Sådan kan iværksætteren slå kædekoncepterne

Sådan kan iværksætteren slå kædekoncepterne

1,660 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 April 2012

Forleden var jeg på et privatejet hotel og holdt noget lederudvikling. Som en del af forløbet fik vi hoteldirektøren/ejeren til at komme og fortælle om sit job. Det var en stolt direktør som berettede om hvordan de ville slå de store kæder via service, personlig kontakt, tilpasning, venlighed osv. En kendt strategi som mange iværksættere og små virksomheder forfølger, - lige fra bilhandlere til restauranter. Det var det hotellets differentiering, identitet, brand og stolthed var hængt op på.

Problemet var bare at intet kunne være mere fjernt fra virkeligheden i det hotel hvor jeg var kunde. Der var ingen service, ingen personlig kontakt og ingen venlighed. Personalet var studenter med meget varierende engagement i jobbet. Indretningen var fin og personlig - driften var bare forvirret.

Og hvad oplever jeg så på kædehotellerne? Yes - service, personlig kontakt, tilpasning til mine ønsker som kursusleder og stor venlighed!

Hovsa - hvordan kan den store stygge kæde levere netop det som skulle være styrken ved det lille sted? FORDI DE HAR ET KONCEPT - og de træner det igen og igen.

Service er lagt i rammer. Fx bliver kursuslederen modtaget af en kontaktperson som gennemgår programmet og laver tilpasninger og giver sit tlf.nr. som hotline osv.

Pointen: Det er det som iværksætteren er oppe i mod - et stærkt, velafprøvet og indstuderet koncept. Så pas på ikke at blide dig selv ind at småt og improviseret er bedre - det er det meget sjældent. Den eneste måde at slå kæderne på er ikke at droppe koncept og træning - men at gøre det endnu bedre. Fx et mere målrettet koncept som er endnu skarpere, til et bestemt kundesegment. En endnu bedre træning af medarbejderne etc.

- og husk at chekke om dit koncept også føres ud i virkeligheden, ikke blot lever i dine drømme!

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Tune skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere