Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Tune Hein fra tunehein.dk VL-døgn - din fremtid afhænger af om engagement eller disciplin vinder...

VL-døgn - din fremtid afhænger af om engagement eller disciplin vinder...

1,249 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
01 February 2012

VL-døgnet er i gang i det etablerede erhvervsliv - igen med Østen som tema. Keypoints er bl.a.:
-    Den dårlige nyhed er at Europas rolle svinder dag for dag.
-    Den gode nyhed er at millioner og atter millioner af den købedygtige asiatiske middelklasse strømmer ind på markedet hvert år. Et gigantisk salgspotentiale.
-    Den dårlige nyhed er at energi, ressourcer og forurening strækkes til det yderste og langt mere, i takt med at de nye middelklasser får råd til at forbruge.
-    Den gode nyhed er at vores værdier aldrig har haft det bedre – kapitalismen trives i Østen, og humanitært kan man glæde sig over at der aldrig før i historien er løftet så mange mennesker ud af fattigdom hvert år. Og Kina vil os ikke noget ondt eller ideologisk. De vil bare køre deres business og tjene kassen.
-    Men uanset hvad - når vi vågner af krisens granatchok, ved vi ikke hvad der er på den anden side. Men det er ikke 2007 og de gode tider vi kendte! Det er en ny verden - ukendt land med Kina og USA i delt førerskab.

Og vi kommer til at vænne os til at det ikke er os der sidder på hverken den politiske magt eller pengene.

Konkurrencen får mig til at tænke på romanen Fluernes Konge ... Kan man vinde på markedet med lyst, energi, engagement - eller med disciplin? Hvad giver den nødvendige handlekraft?

- På den ene side står den kinesiske studerende i Berlingske som arbejder dobbelt (!) så meget som sine danske kolleger (28t mod 50t pr. uge). Der står også en artikel om fuldstændig talentløs behandling i vores absurd udisciplinerede sundhedsvæsen (kronik 31.1. Berlingske). Så bliver man meget pessimistisk på landets vegne. Landet hvor vi tror vi kan leve af at klippe hinanden og hvor lifestyle trumfer alt. Landet hvor nøgletallene ser gode ud pga en regnefejl (!) - at den offentlige sektor medregnes i bnp. Ligesom grækerne bildte sig selv ind at de var rige fordi de hverken opgjorde gæld eller faktiske skatter. Så tænker man om landet stille og roligt er ved at lukke ned, og vi ender som billetkontrollører i Nordeuropas Frilandsmuseum.

- På den anden side står håndboldherrernes guld. Danske iværksættere. BIG-arkitekterne osv. Nye filmpriser på Sundance-festival. Novo Nordisk, FLS og 5 andre. Vi kan nogle få gange lave verdensklasse drevet af lyst og engagement - som så udløser masser af handlekraft. Vi har altså modellen. Men vi bruger den kun sjældent - når vi gider.

Kan vi omskrive slutningen på romanen så dem med engagementet vinder...? Så vi kæmper os til en del af kagen på det eksploderende øst-marked.
Eller bliver vi i sidste ende tromlet af benhård disciplin fra Øst? - og får brug for en meget tyk pensionsopsparing...
Bh Tune
Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Tune skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere