Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Færre Folk - Bedre Bank...?

1,186 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
04 September 2011

Det er lidt sygt - men hvad nu hvis det var sådan..? Mange virksomheder fortæller mig historien om at de, efter nedskæringer i krisen, nu har en langt bedre organisation. Ikke så mange lag. Ikke så meget koordination. Ikke så mange prioriteter. Ikke så mange lokationer - kort sagt de er blevet meget skarpere. Forleden var jeg i en virksomhed som havde skåret headquarter fra 80 til 20!!! og det går nu meget bedre!

I sidste uge var jeg i en rådgivningsvirksomhed der var 10 gange så stor som min - og tjente det samme...Da jeg var i Kjaer & Kjerulf oplevede jeg det også. Vi tjente 7 mill pr år i alle årerne. Da vi var 20. Da vi var 40. Da vi var 100 i Norden. Vi behøvede næsten ikke lave regnskab for der stod altid det samme. Hele stordriftsfordelen gik til koordination og kompleksitet og mellemledere og tab af handlekraft (dermed også sagt at vi var en elendig ledelse ;-)

Det er jo stygt at sige i forhold til dem der er blevet fyret. Det er utænkeligt i de organisationer, som ikke har gjort det. Men hvad nu hvis det alligevel er sandt? I udlandet er det almindeligt for koncerner at skære efter 'best practice' - alle op på effektivitetsniveau (ned på bemanding) som bedste enhed. Så 1) vær kreativ og modig nok til at tænke tanken og eksekver enkelthed 2) pas på at din organisation ikke bliver kompleks i takt med den vokser med din succes.

Der er så meget handlekraft og millioner gemt i enkelthed!

Bh Tune

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Tune skriver Skriv dig op