Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Tune Hein fra tunehein.dk Der spildes så ufattelig megen tid...eller hvor iværksætteren kan overhale

Der spildes så ufattelig megen tid...eller hvor iværksætteren kan overhale

2.357 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
26 February 2011

Når folk fra store organisationer fortæller om alle intrigerne og magtkampene og positioneringen og politikken og taktikken i deres jobs kan jeg ikke dy mig for at spørge hvor meget tid de estimerer går hermed… Og det er skræmmende tal der kommer på bordet. Fra 20-50%…!   Hvordan ser det ud omkring dig? Kæmper I internt – mellem individer, mellem afdelinger og mellem funktioner – eller måske mellem søsterselskaber?

Nej vel - det vil sige at du allerede før I har tændt PC'en har vundet 50% pr medarbejder ift. de store. Hvis I så samtidig er lidt mere effektive og målrettede og ihærdige har I nok vundet 50% mere. Hvis I så endda er kreative og innovative og modige - så har I en løftestang der der måske tæller 5x på de 2x fordel I havde - og så står I pludselig til at få 10 gange mere ud af hver medarbejder....! Så hvis du er en biotek virksomhed med 5 seje forskere kan I måske matche en udviklingsafdeling på 50 i Pfizer. Hvis du har 3 stærke programmører kan du måske matche 30 hos KMD osv. Det er meget interessant i mine øjne - og meget interessant for mange direktører (så det hjælper jeg dem med).

Et par perspektiver fra de stores verden:

a) Politik er jo indlysende ikke-værdiskabende. Ikke noget kunderne får glæde af. Men hvorfor er det så alligevel accepteret og oplevet som nødvendigt? En indgroet del af kulturen. Men hvem tillader det?

b) Det har altid undret og fascineret mig når små biotek-virksomheder og IT-huse kunne udvikle noget i en kælder, som Pfizer og Microsoft ikke kunne, og derfor blev nødt til at købe dyrt. Måske er dette politik-nonsens en del af forklaringen - og det er her guldet ligger for dig :-)

c) Det siger trods alt noget om styrken af brands. For hvis de store sløves af bureaukrati og politik – hvad holder dem så alligevel oppe? Det gør deres brands. Det er her din udfordring ligger...!

d) Og hvad er så løsningen? De fleste store virksomheder kæmper for gøre deres organisationer kunderettede, politikfrie og rettet mod fælles mål… De kæmper for at få det til at ligne noget som iværksætterne har.

Men husk det - hvis du er snu kan du få en fordel på 10x pr medarbejder. Og det er dig dine store konkurrenter gerne vil ligne.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Tune skriver Skriv dig op