Iværksætter-støtte der virker - Lasse Burholt tegner og fortæller... - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

Iværksætter-støtte der virker

Skrevet  31-07-2010 22:11  af  Lasse Burholt 

I de seneste år har jeg bidt mærke i det spændende koncept, hvor man støtter små iværksætter-tiltag, især i Afrika. Konceptet fik min opmærksomhed, fordi det er formålstjenligt - MYC4 - et dansk investeringsprojekt som hjælper iværksættere i afrikanske lande med mikrolån, typisk få tusinde kroner - som for en dansk iværksætter ikke engang ville række til første måneds husleje - men som i flere afrikanske lande er en formue. Fornyligt så jeg en udsendelse der dokumenterede relevansen i netop denne type "velgørenhed" - og der blev vist mange eksempler på hvordan især kvindelig iværksættere havde etableret nogle sunde lille forretninger. Indtil videre har over 17.000 fra mere end 100 lande investeret i små forretninger i 7 afrikanske lande.

MYC4, som hører hjemme på Fyn, er nomineret til en international pris for små idérige virksomheder - læs mere om nomineringen af MYC4 og BBC World News - World Challenge her. (The World Challenge). 

Det vil altid være nærliggende at tænke i en vis forbeholdenhed omkring investeringer i Afrika, da specielt et par lande har ry for at huse svindlere af enhver art - og MYC4 er heller ikke gået ram forbi - heldigvis er det i det samlede billede en meget lille procentdel som ikke har "rent mel i posen".

Selv har jeg ikke kastet mig ud i støtte til foretagsomme afrikanere - istedet har jeg valgt noget mere traditionelt indenfor velgørenhed - men ikke uden jeg tog min "due dilligence"-kasket på - læs mere om afrikanske iværksættere og support til brasilianske børn som vil gøre en forskel for fremtiden.


Besøg vores andre hjemmesider :