Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Magento 2, skal, skal ikke?

6,261 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
08 March 2016

Som du måske ved driver jeg webbureauet magentoxperten.dk, hvor vi har arbejdet med magento siden 2009 og i dag er en af Danmarks førende bureauer specialiseret i netop dette.

I efteråret 2015 blev Magento 2 endelig klar og det har gjort at jeg de sidste 6 måneder har oplevet flere og flere kunder der har spurgt ”skal vi opgradere vores shop til magento 2” eller ”Vi overvejer at få lavet en magento webshop men vi ved ikke om det skal være magento 1 eller 2. Hvad er forskellen og er det fremtidssikret med magento 1?”

Jeg har gang på gang måtte forklare at der er en række fordele og ulemper ved at vælge det ene frem for det andet samt om man skal vælge at opgradere. Herunder vil jeg guide dig igennem det.

Du skal vælge magento 1 hvis:

-       Du har et meget lille budget til din løsning

-       Du har meget specikke krav som kræver mange ekstra funktioner men du har ikke et kæmpe budget og vil have noget der er testet så der ikke er en masse børnesygdomme 

Magento 1 er på trods af sine mange år på banen stadig et utrolig godt system og du kan komme billigt i gang med både en simpel løsning men også med ekstra funktioner da der findes mange extensions som kan gør at du kan få en løsning med rigtig mange funktioner uden at det koster en masse udviklingstimer.

Ulempen er at det måske ikke er helt så fremtidssikret for hvor længe vil magento 1 blive opdateret og hvornår bliver det bare for gammeldags. Min fornemmelse siger mig 2-3 år før tiden er løbet fra det.

Du skal vælge magento 2 hvis:

-       Du vil have de nyeste af det nyeste

-       Du er villig til at betale for udvikling af ekstra funktioner 

Det er lidt ligesom at købe den nye iphone. Det er hurtigere, mere logiske, smartere, mindre og så meget fremtiden men det er stadig så nyt at du hurtigt skal hoste op med nogle tusinde til udvikling af funktioner som ikke findes som extensions til Magento 2. Det vil selvfølgelig være meget bedre om 6-12 måneder men hvis du har planer om at bygge en nu skal du være opmærksom på at det kan blive halvdyrt hvis du har specifikke krav til din løsning.

Et eksempel så du har noget at forholde dig til:

Jeg har flere gange givet tilbud på løsninger hvor Magento 1 var fx 200.000 og Magento 2 var mindst 50% mere. 

Hvad nu hvis du allerede har en shop og vil opdatere fra Magento 1 til 2?

Det er umuligt at sige, hvor dyrt og hvor lang tid det tager at gøre men det er omfattende da det er radikalt anderledes og du kan derfor ikke ”bare” opdatere og så virker det hele fint. Derudover skal du sikre dig at de extension du har kan fåes i magento 2 version.

Min egen webshop winkwink.dk skal opdateres fra magento 1 til 2 - Sådan gør jeg

Jeg driver ved siden af Magentoxperten den erotisk sexshop winkwink.dk og den er lavet i Magento 1 men vi har planlagt en opdatering af hele shoppen til 1. Juli da det er et kæmpe arbejde hvor vi skal ud og bygge det hele forfra på en bedre og smartere måde som til passer til vores setup i dag. Det inkludere alt fra købsflow, ordrebehandling, logistik og meget mere. Kort sagt skal det hele bygges forfra så det tager rigtig mange timer at bygge winkwink forfra da der er rigtig mange ekstra funktioner som ikke findes på en standard magento shop.  

Jeg håber mit blogindlæg hjælper dig på vej til den rigtige beslutning :-)

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kristoffer skriver Skriv dig op