Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

5 måder du kan brug video i din online markedsføring på

2,727 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
17 August 2017

Video skaber altid mere opmærksomhed end tekst! Så skal du bryde gennem støjmuren på de sociale medier og nettet generelt, er video en effektiv murbrækker. Det gælder uanset, hvilke online kanaler du bruger i jeres online markedsføring. Prøv f.eks. en af de 5 metoder, jeg har samlet til dig her eller fortæl om dine egne erfaringer eller ideer.

Indholdsfortegnelse: 

Prøv med animationsvideo
Mind kunderne om jer med en video
Video på jeres vigtigste landingssider
Lav en videodemo
Indsende videoanmeldelser

Er der kun tekst og billeder på din hjemmeside eller i din markedsføring, kan du typisk kun fastholde folks opmærksomhed i kort tid. Men kaster du en video ind i stedet – i posten på Facebook eller Twitter eller på jeres hjemmeside – kan du fastholde folk meget lettere.

Det har jeg set ske utallige gange for de mange kunder, vi i tidens løb har produceret animationsvideoer til hos Animation.mu, som jeg er medejer af. Hver gang har kunderne haft en positiv oplevelse og straks kunnet måle en øget interesse og se et større antal besøgende, samt kunnet spore fremgang i placeringerne i søgeresultaterne for de søgeord, som siden med videoen rankede for.

Prøv en explainer- eller animationsvideo

Så mit første forslag er naturligvis, at du skal prøve at bruge en explainer- eller animationsvideo i din markedsføring. Enten i forbindelse med en post på de sociale medier eller på jeres landings-sider eller forsiden af jeres website eller landings-side.

Explainer-formatet er særdeles effektivt til at fange den besøgende med en karakter og en problemstilling, som de straks kan identificere sig med. Ved dernæst at give en løsning på problemstillingen, fastholder I den besøgende og giver dem en grundlæggende introduktion til jeres forretning. Gøres historien samtidig underholdende eller får et humoristisk strejf i animation eller plot, bliver det endnu nemmere for seerne at huske jer.

Eksempel

Et godt eksempel her er MEM polering der tilbage i 2013 fik lavet en video til deres hjemmeside der viser hvordan man kan bestille vinduespolering online ved et par klik. Videoen fik deres konvertering til at eksplodere og de gik fra et par leads om dagen til over 20! Her i 2017 er MEM polering et af de største vinduespolering virksomheder i DK.

Se videoen her: 

Mind kunderne om jer med en video

Bruger du Facebook-pixlen på jeres hjemmeside eller webshop, kan du også skabe en sjov eller humoristisk video, der minder kunderne om deres besøg på jeres hjemmeside. Du kan lave den selv som en almindelig video eller få lavet en animeret version.

Historien skal køre lidt efter devisen ”Hej, tak fordi du kiggede forbi vores hjemmeside. Jeg har et godt tilbud til jer…” eller lignende. Alene ved at bruge en video til at minde dem om deres besøg hos jer, skiller I jer ud fra mængden af remarketing-kampagner på Facebook – endnu.

Husk at få sat undertekster på videoen, så du er sikker på, at folk fanger budskabet, også selv om de ikke ser videoen med lyd på.

Eksempel: 

Hos Animation Mu bruger vi Facebook-pixel til at vise en video hvor jeg viser rundt på kontoret i Chiang Mai efter at man har besøgt vores hjemmeside. 

Sådan ser den ud i Facebook feedet efter man har besøgt hjemmesiden:

På den måde bliver de besøgende præsenteret for os og hvordan vi holder til, hvilket jeg tror er en god idé, når vi nu holder til her på den anden side af jorden.

Se videoen her (denne er uden undertekster): 

Sæt video på jeres vigtigste landingssider

Lige som det er en god ide med en video på jeres forside, er det en rigtig god ide at starte alle jeres landingssider på hjemmesiden eller webshoppen med en video. For at den skal virke efter hensigten, skal den være synlig over folden, så få folk når at opdage den, lige så snart de kommer ind på siden.

Det vil sige, at du skal sætte videoen helt oppe under overskriften på siden, hvis du skal være sikker på, at folk opdager den, når de ser siden på deres mobiltelefon.

Det er der en stor chance for, at de gør. For hovedparten af alle søgninger sker fra en mobil. Så oftest er mobilversionen af jeres hjemmeside, det første indtryk nye kunder får af jeres forretning.

Et godt eksempel her i Billy

Her er videoen i centrum og de har lavet det så smart at call to action knappen med "prøv gratis i 30 dage" også vises når man har trykket på videoen. 

Lav en videodemo til jeres vigtigste produkter – og dem som ikke sælger

Det er også en god ide at sætte video på jeres produktsider på hjemmesiden eller webshoppen. Start med at sætte video på jeres vigtigste produkter, der demonstrerer produktet for de besøgende – eller prøv at se, om en demovideo ikke kan løfte salget af de produkter, der ikke rigtigt sælger noget i dag.

Endnu er der ikke særlig mange webshops, der anvender video på en fremtrædende plads på produktsiderne. Så ved at gøre det, kan I løfte jer op over konkurrenterne – igen!

Eksempel 1:

Mads Bo fra High On Life er rigtig god til at bruge videoer på hans webshop. 

Eksemplet her er hvor han viser, hvordan du kan hoppe dig sund på en trampolin

Eksempel 2: 

Her er det Emil Blücher fra Huma.dk der viser hvordan man fjerner mørke render når man rengøre et toilet :)

Få kunderne til at indsende videoanmeldelser

En anden smart måde at bruge video på i markedsføringen er, at sætte kunderne til at indsende videoer, hvor de bruger eller anmelder jeres produkter. Brug f.eks. Twitter til dette og svar kunderne med en video, hvor I enten takker for den gode anmeldelse, tager til genmæle på deres kritik eller besvarer deres spørgsmål.

Det gør det ekstra interessant for jeres kunder og potentielle kunder at følge jer på Twitter, ligesom de bedste videoanmeldelser måske ligefrem kan indsættes på produktsiderne – så I endnu en gang kan skille jer ud fra mængden.

Her et sjovt eksempel på en videoanmeldelse

Hvordan har du brugt video i jeres markedsføring?

Måske har du allerede brugt video i jeres markedsføring eller går med en god ide til en ny måde at bruge video på i markedsføringen, som du gerne vil dele med andre.

Så skriv en kommentar og fortæl om, hvordan I har brugt video i markedsføringen, kom med spørgsmål eller gode ideer. Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Kristian blogindlæg Skriv dig op