Amino Ekspertblog

Blog om a-kasser og dagpengeregler for selvstændige

Hvad er barnets navn???

10. oktober 2017 | 492 Visninger | 0 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Krifa Erhverv

Blog om a-kasser og dagpengeregler for selvstændige

Børge, Bruno eller Bjarne? Yvonne, Yrsa eller Yda? Mange har været, eller kommer i den situation, at skulle finde navn til et barn. Hvad skal vi vælge? Vi vælger et navn, der passer til det barn vi har fået. Det skal lyde godt. Måske være nemt at stave. Passe med efternavn. Ligge godt i munden. Smage rigtigt. Navnet skal ligne det barn vi har fået.

Når du starter selvstændig virksomhed børe du også overveje navnet grundigt

  • Har andre navnet?
  • Kan du få en hjemmesideadresse?
  • Er der nemt at udtale?
  • Er det nemt at stave?
  • Hvilke associationer giver navnet?
  • Grøn profil?
  • Signalerer pris - dyrt eller billigt?

Kykliky
Det kunne være et bud på et virksomhedsnavn. Lad os lege at min virksomhedsidé er at sælge hønseæg. Måske ikke på alle områder et gennemtænkt navnevalg; men lad os se hvor jeg havner med dette navn

Har andre navnet?
Et rigtig godt sted at starte er på www.cvr.dk . Søg blandt virksomhederne der, og du vil hurtigt opdage om andre virksomheder har samme navn. For ”Kykliky” kommer det, i denne forbindelse, opløftende resultat: ”Din søgning gav desværre intet resultat”. Altså ingen anden har registreret en virksomhed med dette navn på cvr.dk.

Kan du få en hjemmesideadresse?
Det er vigtigt at være til stede på nettet. At drive virksomhed kræver synlighed; herunder at have en hjemmeside. Der er mange steder hvor dette kan undersøges. Se f.eks. på www.one.com, www.dandomain.dk eller www.hostmaster.dk – da får du hurtigt svar på om domæne er ledigt. For mig er der gode nyheder. Du kan få adressen kykliky.dk – for årsafgifter på under 100 kr.
Overvej også fra starten om du skal tænke internationalt. Det har betydning, både for navn og valg af adresse.

Er det nemt at udtale og stave?
Et firmanavn skal være nemt at udtale og stave, både for at blive husket og for blive fundet på nettet. Denne test synes jeg ”Kykliky” slipper fint igennem. Det er nemt at få over læberne, og staves ”lige ud af landevejen”.

Hvilke associationer giver navnet?
Et styk fjerkræ, der står og galer om morgenen. Kan nemt laves en kobling over til det blødkogte æg på morgenbordet. Kykliky er et morgenfriskt navn, som for mange vil forbindes med en god start på dagen.

Grøn profil?
Her står navnet naturligvis ikke alene. Vigtigt hvilke andre billeder der skabes i markedsføringsmateriale m.m. Navnet kan dog nemt underbygges af billeder, og skabe billeder men fritgående høns, frisk halm og grønt græs. ”Kykliky” er det naturlige valg

Signalerer pris - dyrt eller billigt?
Tænker ikke at ”Kykliky” giver et entydigt signal om et billigt eller dyrt produkt. I den rigtige indpakning kan ”Kykliky” lyde eksklusivt; men man kan også slippe afsted med en billig bakke ”Kykliky”

Holder navnet?
Denne hurtige gennemgang kan sætte tanker i gang. Processen fører måske til nye associationer, nye vinkler eller en skrotning af navneforslaget. Mit lille legeprojekt har ført mig til en vigtig erkendelse: Kykliky-hanen gør ikke æg – det er hønens arbejde!

Har du spørgsmål om høns, virksomhedsnavne eller A-kassespørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Krifa Erhverv på 7227 7800 eller info@krifaerhverv.dk

Læs også


Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
 

Om denne blog


Få besked når Krifa Erhverv skriver


Krifa Erhverv på nettet

En a-kasse med mange fordele

Vi tror, at du som iværksætter gerne vil arbejde under trygge rammer og bruge din energi på din forretning. Så er Krifa Erhverv for dig. Vi kender de udfordringer, du kan stå med som iværksætter.

Når du vælger os, får du en a-kasse, der er meget mere end dagpenge. Vi hjælper dig med at lykkes og få god arbejdslyst.

Vil du vide mere?
Du er altid velkommen til at kontakte virksomhedsrådgiverne ved Krifa Erhverv på 722707800 eller info@krifaerhverv.dk

Besøg vores website 

Bliv medlem af vores gruppe på LinkedIn


Seneste kommentarer