Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Krifa Erhverv Selvstændig – på deltid

Selvstændig – på deltid

3.837 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
03 August 2017

Drømmen skal leves ud. Iværksætteren satser det hele. Nu må det briste eller bære. Hvis du vil være selvstændig, må du være indstillet på at bruge al din vågne tid i virksomheden. Al tankevirksomhed koncentreres om butikken. Det økonomiske sikkerhedsnet droppes til fordel for iværksætterdrømmen. Okay – det kan være virkeligheden; men der findes altså også en anden version!

En version med normalpuls, afslappet åndedræt og uden adrenalinpumpende hjerte. En version der kan forenes med en mere afslappet tilgang; hvor karrieren ikke nødvendigvis indtager førstepladsen. En version for dig, hvor familieliv, fritidsaktiviteter og almindelig afslappethed kan gå hånd i hånd med at drive selvstændig virksomhed.

Selvstændig på lavt blus
Mange starter flirteriet med selvstændig virksomhed her. Selvstændig er en drøm der skal prøves af – på et lidt lavere blus. Din drøm indbefatter ikke hele din formue. Du vil ikke bruge al din tid på det, eller ofre det hele din opmærksom. Din iværksætterdrøm er ikke hele livet for dig.

Din drøm begrænser sig til ”fritidsselvstændig”. Du har din normaltilværelse med lønarbejde (eller dagpenge) og vil afprøve din idé i den situation.
Det er dig der klipper lidt i salonen derhjemme, lægger fliser lørdag formiddag eller sælger brugskunst fra Bali i din lille webshop. Måske skriver du festsange, har Anguskødkvæg gående på marken eller reparerer antikke ure. Altså selvstændig i din fritid.

Sikkerhedsnettet
Selvstændig kan du heldigvis være på mange niveauer. Selvstændig på lavt blus kan også ofte forenes med det økonomiske sikkerhedsnet, som A-kassen skal være. Altså at have mulighed for dagpenge, samtidig med at du driver selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse.
Afgørende her er med A-kassens formulering: Om du står til rådighed for arbejdsmarkedet. Altså om du har mulighed for at tilrettelægge din virksomhed, så du kan passe et normalt fuldtidsarbejde. Hvis dette kan lade sig gøre, er der som udgangspunkt gode muligheder for dagpenge ved siden af. Spørg dog altid din A-kasse inden du går i gang – så er du sikker på at du og A-kassen vurderer på samme måde.

Vil du vide mere…
Se og hør eventuelt mere på vores webinar om selvstændig bibeskæftigelse – se mere her

Vil du vide mere er du altid velkommen til at kontakte os på 7227 7800 eller se mere på krifaerhverv.dk

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jan skriver Skriv dig op