Amino Ekspertblog

Blog om a-kasser og dagpengeregler for selvstændige

Sov godt – og fløjt glad på arbejde

10. juli 2017 | 408 Visninger | 0 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Krifa Erhverv

Blog om a-kasser og dagpengeregler for selvstændige

Søvn er altafgørende for din arbejdslyst. Sover du godt, går arbejdet bedre og arbejdslysten stiger. Har du god arbejdslyst og dit arbejde går godt, da sover du bedre. Lidt historien om hønen og æggene – hvem kom først? Men sikkert er det, at arbejdslyst og søvn påvirker hinanden.

En god nats søvn kan betyde, at vi har mere energi til at være motiverede og udvise arbejdslyst. På den anden side kan manglende arbejdslyst og vanskeligheder på arbejdspladsen føre til bekymringer, der holder én vågen om natten.
 
Dårlig søvn kan være farlig
Den dårlige søvn er frustrerende. Men ikke kun det - den kan også være farlig for dit helbred. Det fortæller Mikael Rasmussen, der er søvnekspert hos Center for Stress og Trivsel.

- Når du er stresset, får du ikke den dybe søvn, som er nødvendig for, at din krop restituerer både fysisk og psykisk. Faktisk viser undersøgelser, at går man i seng med dybe bekymringer, nedsættes restitutionen med over 50 procent, fortæller Mikael Rasmussen.
Får man ikke denne restitution, da betyder det, at vi næste morgen føler os endnu mere trætte og uoplagte – og så er det endnu sværere at overskue den kommende dag.
  

God søvn – 4 tips

Hvis du har problemer med at sove komme den gode søvn ikke med et trylleslag. Alligevel har fagkundskaben 4 rigtige gode tips, som du kan tage med i seng. En 4D-opevelse:

DRIK – Varm mælk er ingen myte
Når mørket falder på, producerer kroppen søvnhormonet melatonin. Det samme hormon dannes i mælk, når den bliver opvarmet. Hormonet melatonin findes også i havre, agurk,  majs, valnødder og banan.
 
DUFT – Lavendel gør dig søvnig
Adskillige undersøgelser har vist, at duften af lavendel virker afslappende, angstdæmpende og derfor giver bedre og mere sammenhængende søvn. Du kan opnå den søvndyssende effekt med duftlys, duftpinde, roomspray, badeolie eller med et par dråber ren æterisk lavendelolie på din hovedpude.
 
DYP – Gå i bad om aftenen
Et varmt bad lige inden sengetid vil gøre dig afslappet og godt tilpas. Når du sover, daler din kropstemperatur. Ifølge forskere sker det samme, når du kommer ud fra det varme vand og lægger dig under den kolde dyne – på den måde får kroppen naturlig hjælp til at falde i søvn.
 
DROP - Skærme i sengen
Soveværelset og sengen bør holdes fri for elektronisk udstyr. Skærmen på din iPad og smartphone udsætter dig for blåt lys, som er med til at bremse udskillelsen af sovehormonet melatonin. Hvis du lægger dig til at sove med tv’et tændt, vil hjernens aktivitet være let forhøjet hele natten, fordi du opfatter lyden, mens du sover.

saxis

Læs også


Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
 

Om denne blog


Få besked når Krifa Erhverv skriver


Krifa Erhverv på nettet

En a-kasse med mange fordele

Vi tror, at du som iværksætter gerne vil arbejde under trygge rammer og bruge din energi på din forretning. Så er Krifa Erhverv for dig. Vi kender de udfordringer, du kan stå med som iværksætter.

Når du vælger os, får du en a-kasse, der er meget mere end dagpenge. Vi hjælper dig med at lykkes og få god arbejdslyst.

Vil du vide mere?
Du er altid velkommen til at kontakte virksomhedsrådgiverne ved Krifa Erhverv på 722707800 eller info@krifaerhverv.dk

Besøg vores website 

Bliv medlem af vores gruppe på LinkedIn


Seneste kommentarer