Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Krifa Erhverv Arbejdsskade – er du dækket?

Arbejdsskade – er du dækket?

1.773 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
01 December 2016

Av, av, av – tænk dig om. Arbejdsskadesikringsloven dækker som udgangspunkt ikke selvstændige. Frivilligt kan du dog vælge at tegne en forsikring mod ulykker og/eller erhvervssygdomme.

Forsikring mod ulykker skal du tegne gennem et forsikringsselskab, der udbyder arbejdsskadeforsikringer. For at få økonomisk sikring mod erhvervssygdomme skal du tilmelde dig hos Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring.

A/S, ApS, IVS og andre selskaber

Hvis du driver virksomhed i selskabsform, har du pligt til at sikre dig selv mod arbejdsskader. Det gælder også, selv om du er den eneste ansatte i selskabet. Dette er lovpligtigt. Du kan ikke fravælge arbejdsskadesikringen, hvis du er ejer af et selskab, når du arbejder for virksomheden.

Arbejde hos ægtefælle

Hvis du arbejder i din ægtefælles virksomhed, er du som udgangspunkt ikke omfattet af arbejdsskadesikringsloven. Det gælder, selv om du er ansat som lønmodtager i virksomheden, har en skriftlig lønaftale, indbetaler A-skat og har de samme vilkår som virksomhedens øvrige ansatte.

Som medarbejdende ægtefælle kan du tegne en forsikring på samme måde som selvstændige og dermed være omfattet af loven. Det er valgfrit, om du som ægtefælle vil tegne forsikringen, og du bestemmer selv, om du vil tegne forsikring for ulykker, erhvervssygdomme eller begge dele.

Anmeld en arbejdsskade

Hvis du har tegnet en af de forsikringer, der er omtalt her ovenover, og kommer til skade, kan du anmelde arbejdsskaden til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring på www.aes.dk

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Krifa Erhverv på telefon 7227 7800, eller info@krifaerhverv.dk



Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jan skriver Skriv dig op