Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Du har allerede bedømt dette indlæg
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Iværksætteri Iværksætter - Tag ansvar for dit regnskab

Iværksætter - Tag ansvar for dit regnskab

1.200 Visninger
14 August 2010

Endnu engang er ved at være tid til at der skal indsendes momsangivelser til SKAT. Til trods for at fristerne for indsendelsen af momsangivelser er kendt lang tid i forvejen, kommer det tilsyneladende som en overraskelse for mange iværksættere, at der også følger pligter med når vælger at lade sig momsregistrere.

Jeg ved, at mange opfatter det som en sur og kedelig pligt at bogføre. Det er meget mere spændende at sælge og producere end at sidde og lege med det dobbelte bogholderi.  Om du vil det eller ej - så er regnskabet en vigtig del af din virksomhed. Dels har du som erhvervsdrivende pligt til at bogføre og dels er det eneste sted, hvor du reelt kan aflæse hvordan det går med din virksomhed.

Du har pligt til at føre et afstemt kasseregnskab over virksomhedens indtægter og udgifter. Det betyder, at hvis der er daglige køb eller salg, har du pligt til at bogføre dette dagligt. Ligesom hvis du har valgt at lade dig momsregistrere, så er det krav om at der skal være en række momskonti i dit regnskab.

Hvis du enten ikke gider eller har interessen for selv at bogføre dit regnskab så overvej at få professionel hjælp til dette. For cirka 10 kr. per bilag kan du betale dig fra bogføringsarbejdet. Hvis du derimod vælger at gøre det selv så find et bogføringsprogram og kom i gang fra starten af. På den måde ender momsangivelsen stort set med at være et tryk på en knap.

I min verden har det intet med ansvarlig virksomhedsdrift at gøre når en iværksætter efter mere end 3 måneders virksomhedsdrift og 3 dage før en momsangivelse skal indsendes, må spørge om hvad salgsmoms er, hvordan beregnes det og samtidig med at man importerer varer ikke har sat sig ind i reglerne omkring erhvervelsesmoms.

Iværksætter - tag ansvar for dit regnskab og ikke mindst din virksomhed. Hold dit regnskab ajour fra starten og brug det som et styringsværktøj for din virksomhed. Desto længere tid du lader dit regnskab flyde jo sværere er det som oftest at få taget hul på bogføringen af det. Fejlrisikoen stiger og når du endelig smider håndklædet i ringen, bliver det forholdsvis dyrere at få lavet regnskabet end hvis du havde fået bogført løbende.

/Henrik Krogh

Få besked når Slettet skriver Skriv dig op